Бев со бившиот околу два-три месеци во врска и раскинавме и тој ја упропасти целата работа и јас изгубив доверба во него. Две години се трудеше да ја врати довербата во мене, летово ми помогна во неколку ситуации и јас стекнав доверба во него и мислам дека и се заљубив. Но тој пак зафркна цела работа и се скаравме. Сакаше да се помириме пак т.е. да останеме во контакт но јас не сакав и плус му ја спомнав неговата грешка, а кога го спомнав тоа тој се повлече. Кога одлучив да му пишам ми кажа си има девојка и не сака со мене ни другар да остане. Јас пробував неколку пати да зборам со него му пишував тој ми праќаше селвиња со девојка му а еднаш и на телефон ми ја даде. Не му пишував веќе месец дена и сакав да пробам пак да бидеме другари затоа што ми значеше многу. Му пишав од друг профил а знаеше дека е мој профилот ама лажен и ми пиша на мојот профил. Ми се јави зборевме цело време. Ми кажуваше за девојка му како се запознале и после тоа ме праша дали го сакам. Мислам дека тоа го направи намерно за да ме повреди. Потоа сакаше да се видиме јас прифатив ама не прифатив ништо повеќе туку само да се видиме и му кажав дека не сакам да и рбаотам позади грб на девојка му. И му реков дека ништо нема да и кажам дека сме збореле. Но тој пак ме намести таа цело време била со него ми ја даде на мобилен. Јас исклучив не се јавував. Ми пишуваше неколку дена да се јавам таа сакала да зборуваме а јас ги игнорирав. Не ми е јасно зошто едноставно не ме блокира ако не сака да му пишувам? Може да ме блокира на сите социјални мрежи и на мобилен. Но ме има на инстаграм а на фб не сум ни блокиана а село време ми повторуваше не ми пишувај. Ова можеби намерно го прави за да ме повреди или си го пумпа егото мисли дека го сакам. Знам дека сум глупава што му се јавував и му пишував и самата себе не си се оправдувам за тоа.
Не се јавувај . Блокирај го ти , не чекај он да те блокира . Девојката можеби сака да ти каже да не му досадуваш ( бидејќи нели ти си го барала ) .
Девојка му кога ми се јави баш беше пријатна не се расправаше со мене. Ние и порано се блокиравме ама пак останувавме во контакт сега кога ми го нема веќе бројот не сака да ме блокира а ме има на инста ме прати. Си мислам можеби се уште има надеж штом не ме блокирал па не знам. Јас веќе нема шанси да му пишувам ни пак да го блокирам ќе го игнорирам скроз. Иначе девојка му е 8 год. постара.
Ме интересиеа машко мислење затпа што ако не сакаш со некок да комуницираш го блокираш секаде. А и кога се договаравме да се видиме да зборуваме му кажав ке идам кај никола па после може. А тој ме праша А кој е никола? Зошто се интересира кај кого ке одам кога веќе наводно не сака да комуницира со мене?
Што сака да постигне машко кога еднаш и пишал на девојка, потоа воопшто не и пишал, но и става лајк на сите слики што ги постира?
Moже чека таа да му пише следна. Не ми се јасни вакви работи, посебно ако сте полнолетни. Ако ти се свиѓа дечкото пиши му ти, нема зошто да чекате секогаш мажите да го прават и првиот и вториот чекор.
Му се допаѓа само нејќе да изгледа премногу очигледен и нападен. Најубаво е и она сега да направи некој чекор.
За танго потребни се двајца. Ако нема иницијатива од нејзина страна и чека тој само да ѝ пишува тогаш нека се помири со тоа дека ќе го изгуби наскоро.
Здраво дечки на сите, јас сум нова од пред некоја минута И нарочито се најавив за оваа тема, бидејќи ми треба машко мислење... машка гледна точка. Очигледно е дека ние женските и машките не знаеме да читаме измеѓу редови ( или знаеме ама не сакаме да ја прифатиме реалноста таква) ... за жал..кога станува збор за женско машки односи... Знам дека социјалниве мрежи не треба да се пречка за некоја врска ( ако е обострано то ).. ама ете излегувам со едно дете скоро два месеци, и пред една недела дознав дека и пишувал на сестра од моја другарка ( на фб секако и тоа не се пријатели , онака и пишал)... и јас дознав нормално... си премолчував неколку дена и веќе не можев и му пратив скриншат од разговорот да ми каже зошто? ... Дечкото знаел дека ќе стигнел разговорот до мене и наводно сакал да ми каже ама не знаел дека толку брзо информацијата ќе стигнела до мене, и наводно и пишел заради некој експеримент со другарите дали него ќе му врател ( многу детски така?) - и никој не би поверувал на то... што е нормално ( или грешка сум ?) И сега не знам што понатака... уште комуницираме, ама некако после тоа како оладено да е се ... И што сега ?
Сеуште ли комуницира тој со неа? Ако не, тогаш не те излажал, можеби се обложиле со другарите дали ќе му врати. Ако имаат уште контакт тогаш треба да разговараш со него.
Не комуницираат повеќе... Ама ми е сомнителен, бидејќи прво кажува јас не знаев која е што е девојката, а после знаев дека ти си блиска со неа и дека ќе дознаеш... Знам дека многу сме тазе со него и не се знаеме доволно, ама довербата се стекнува на почеток... со ова тој мене ми даде да имам сомнеж... и не можам да се однесувам како ништо да не се случило ... а што ако и пишал дека сакал да и пише , а ова со другарите го измислил? ( мене тоа ми се врти во глава )
Девојче колку што сфатив вие излегувате, не сте во врска така да немаш право да му водиш сметка на дечкото негово право е со кого ќе си пишува. Повеќе од очигледно е дека си пишува и со други девојки, па кога си му го пратила чатот за да се извади ти рекол демек намерно го направил тоа. Ефтини машки финти. Ти се допаѓа ли дечкото, сакаш ли нешто повеќе од врска? По колку години имате?
Не се гледаме често и незнам што да правам, многу ми се допага еден дечко и често ми става лајкови а јас нејќам да бидам досадна... не ми е пишал до сега аман до кога само со тие лајкови
Познавам пар што се долги години заедно, вака навидум одлично функционираат, премногу се сакаат, пред скоро време ја запроси.. Но, дознав дека тој ја изневерува. Зошто машките се одлучуваат на ваков чекор ? Зошто ја запросува, а во меѓу време се гледа со друга ? Што мислите вие за ова ?
Не знам што ти е чудно има вакви милион примери. Знае дека она никогаш нема да го остави и му е верна, а настрана си плеска други за да си докаже на себе дека е јак фраер. Мажите си јачаат самодоверба кога изглегуваат со повеќе жени и си има една сигурна. Да не си ти љубовницата, па сад ти криво ?
Ама мислам дека и да ти пиши некој од форумов ти нема да му вратиш. Мое мислење ама и по се така мене ми гледа.