Дај боже да биде, стварно ми дојде преку глава од тие детски игри, и пишувања изгледа созреав па почнав и различно да размислувам
Се е убаво кажано. Но, јас нигде не споменав дека она знае за неверството. А познавајки ја неа, сигурна сум дека е чиста ко солза, дека она не ни има помислено на неверство. Таа толку му верува, што ми е чудно како. Но, ете можеби и јас имам погрешна слика за неа. Како и да е, на секој чекор се случуваат вакви работи, незнам што се зачудив и јас толку Поздрав
Имам еден малку глупав проблем.. Се гледам со еден ептен кратко време и горе-долу е ок. Муабетот ни е добар, се согласуваме за повеќето работи, не е нападен се тоа супер ама многу е опуштен, а сега ќе објаснам подетално во која смисла опуштен. Неколку пати има доаѓано кај мене во стан и кога доаѓа некако има слобода да си се однесува како дома. Ова вака било, она така..ова да сме го тргнеле со цимерката, поќе место ќе се отворело аку го немало ова. Си седвит кај сакат како сакат, уште шо не е почнат сам кафе да си варит, а како што е тргнато за брзо и то ќе бидит. Си чепкат кај шо ќе му текнит, мислм- алоо не си дома... И ај демек да не се расправам неколку пати пробав индиректно да му кажам па се стабилизира малку, но вчера се слушнавме на телефон и пак имаше некој испад од типот: Ај ко ќе дојдам кај тебе ќе го средиме она... Не знам шо му е филмов на типов, јас живеам тука не тој, се напна значи. Периодов се обидувам да средам некои работи и да пробам поинаков пристап кон врските и односите со другите луѓе и зато го трпам, ама уште малку и ќе пукнам кај и да е. Не сум способна да правам компромиси за вакви работи. Да се познаваме подолго време ќе се потрудев да разберам некако ама вака не ми е баш природно, ме нервират.. Не знам како да постапам
Me потсети на еден бивши кој кога ќе дојдеше кај мене муабетот му течеше вака "Ова мора да го средите, толку и толку ќе ве кошта, сега ќе се јавам кај еден човек" и врти по телефон и збори апла. Ко јас и моите да сме глупи па не знаеме. Оф тежок случај беше. И после таа случка не стапна кај мене, многу ме иритираат такви лица. Но кога ќе подразмислам подобро сепак може тие од дома не се научени и кај сите прават така. Мој совет ти е секој пат кога ќе ти рече така кажи му тоа и тоа тука ќе биде зашто јас така сакам и мислам, ако не сфати биди директна.
Ко женче некое. Нареден пат толку аку си е лабав ко дома ќе му дам да зачистит малку па да не му текнит уште еднаш да речит нешто. Криво ми е зошто за друго е топ дете хаха
Vaka, ispagam so deckovo veke 5ti dejt, se znaevme veke cela godina no onaka ko drugari. Isto gi poznava moive drugarki I jas negovite. No nikoj ne znae deka se gledame, I pred nekoj den deckovo I dal follow na inasta na drugarka mi, I normalno okej, ne se zamaram nikako ne izreagirav. Se dodeka ne se vidovme sinoka, I onaka stana muabet za nasevo drustvo, I toj samiot mi spomna dali sum videla deka I dal follow, I jas rekov ne, a I so ima veze. I mi vika, pa da ne si luta.Zamislete niz muabet mi kaza kako bila mn.mirno I milo devojce, srcka bila. I mu vikam togas zasto so mene se gledas, ne so nejze. I ovoj mi vika aman bre muabet praime, ne mora da znaci deka toa odman sakam da ispadnam, onaka e dobra.I me prasa dali imala decko, I kako bi reagirala jas ako bi bil so nekoja drugarka..mu rekov deka ke se povlecam I nema da se zamaram, nema da vredi, I niz sala mu kazav pa ako saka I da mu ja mestam, I pocna pravo lele bre se zezam, sto tie. Posedov edvaj use 20min I koga pocna da me guska, oseti deka sum malku luta, go trgnav I mu rekov deka mora da si odam, pa ako e zainteresiran za drugarka mi samo napred. I ovoj se naluti I se iznervira, no istrcav I si otidev. Vecerta mi pisal, ubavo da spies. A deneska mi pisal dali ke se vidime vecer..inace imame po 19god, znaev deka e dete ama ajde si rekov. Pred ovoj razgovor drugovo se bese okej, si vikam jas li preuvelicuvam ili toj e svarno glupak.Znam oti ne treba da ispadnam use ednas so nego, mi treba samo podrska.
@melnicanecot nisto ne mi pretstavuva, ama ke pocnese pred da se sluci ova. Ne e lubomora, samo mi go skrsi filmot, se osetiv glupavo i nepozelno.Mozebi pisuva I so drugi, moze I se gleda(toa ne znam) ama deckovo me rasprasuvase za drugarka mi. Me prasa kako ke reagiram, eei kako, pa denes bez sram mi pisuva da se vidime. Sega sam neka sfati deka veke pocnav da se oddalecuvam. Me skrsi, da odam na dejt I da slusam za druga, e ne sum go zasluzila na 5ti dejt. Pa duri mi kazuva deka I dal follow. Ova li e nacin da bidam lubomorna? So ova li ke meri kolku mi znacel? Gresam li?
Абе каква љубомора Намерно никаква реакција не треба да му покажеш, машко достојно за тебе нема на ваков низок начин да те тестира за чувства- со твоја другарка... Тоа кажува многу за него. А и пети дејт ви е, барем на време виде каков е. Не ти треба таков
Прво ниикој не знае дека се гледате што значи тајно се гледете? Второ никогаш не му давај дознање на еден маж дека си љубоморна. Трето сама паѓаш ниско со муабетот да му ја местиш другаркати. Ти со цел да докажеш дека не си љубоморна и као демек еве ќе ти ја местам, го подгазуваш другарството, му оставаш впечаток демен еве земи ја и другарка ми. Едноставо речи му и да сакаш не можеш, мојте другарки не искачаат со тие што сум била јас. И по мое откачи го....додека не го направил тоа он.
^ Таа всушност не била воопшто љубоморна, туку тој намерно и кажал дека ја заследил другарка и, со цел да ја испровоцира. Кога видел дека тоа ништо не и значи, продолжил да поставува глупави прашања и индиректно да и стави до знаење дека е заинтересиран за другарка и, за да види како ќе изреагира таа (вероватно заради тоа). Што според мене е типично детско однесување и ја рaзбирам зошто е исфрустрирана. Не грешиш @mila7 и добро е што си одлучила да се оддалечиш.
Да беше свесен, ке се извинеше. Тоа што те бара пак да се видите без никаква додатна реакција после она што ти го рекол само значи дека ич к*р не го боли и не се замара. Не му давај уште една шанса, нема почит спрема тебе ликот.
По описот за навиките му..навистина наликува на женче..така да провери го..да не е навистина женче..а да се прави мажиште....на лик маЖ..а зад лик..неш друго
изначи вака убава и згодна девојка сум,ми пишуваат мн,но сите што ќе ми пишат сакаат уште прв дејт секс па за понатака ќе сме виделе.сите сум ги одбила,а меѓу нив имало и некои познати што баш ми се свиѓале и сеа незнам што е проблемот дали е нешто до мене што сите одма тоа ми нудат...
Зависи ти како ќе се поставиш према нив. Што сакаш, што бараш и секако тоа што ти си имаш поставено како цел и каков тип (ајде вака ќе се изразам)на момче бараш.
Можеби ако имаш провокативни слики на фб или кај се допишуваш со нив,доаѓаат до погрешен заклучок за тебе,па затоа и ти нудат тоа што ти нудат. Од тие до сега барем еден нормален ќе се погодел да не ти побара...
Ми треба совет..според вас дали е подобро да ви пристапи другарка и да ви рече да ви мести девојка или подобро е девојката што вашата другарка сакала да ви ја мести да ве додаде на фејсбук, а потоа вие доколку ви се допаѓа да почнете со лајкови, пишување итн..што мислите?