Кажи му дека не живееш сама и дека мора малку да внимава во делот на опуштеност. Не е ништо страшно да ја наместиш цимерката дека се побунила хахаха Види првин ако ти се допаѓа, доколку ти се допаѓа договори средба.Директно и машки.
Вака да бидам директна..прво јас сум женско и второ другарка ми бараше да и местам мој другар кој и се свиѓа..е сега дали е подобро јас да му речам на другарот за да му ја местам или е подобро таа да го додаде на фејсбук па потоа тој да преземе нешто доколку и таа му се свиѓа?
Ako moze sovet,so deckomi sme 6 meseci vo vrska ,no na dalecina nie vrskata, a vo zivo se imame videno se, i problemot mie vo toa sto se odnesuva nekogas ubavo, nekogas ladno, i tek vakov tek takov e nese znae ,neje bas lubezen kako sto si bese, a toa mene mi smeta, koga ke mu velam za ponasajneto veli deka ne pravel nisto zosto velam samo taka, ednostavno samo sakam od maska gledna tocka da mi kazete zosto go menuvate odnesuvajneto sprema devojkata, i odbegnuvate da priznaete deka e taka hmm?☺
Pa vejke 5 meseci jas sum vo stranstvo, i ne se gledame, komunicirame preku socijalni mrezi samo, koga stapivme vo vrska se gledavme cesto, se zapoznavme se, no posle eden mesec od nasata vrska ja si zaminav...
Мислев во живо вака, не преку социјални мрежи, јас не го поставив баш најдобро прашањето, али нема врска, веќе ми даде одговор. Јас мислам дека тој почнал да се оладува и да не покажува голем интерес спрема тебе. Ама искрено и врската на далечината си го прави своето. Не секој е спремен на таква врска, повеќето мислат дека се спремни ама потешкотиите доаѓаат кога ќе се стапи во таков тип на врска. Најубаво е да седнеш и да разговараш со него и да ги расчистиш овие работи. Прашај го дали е тој заинтересиран и понатаму да биде со тебе, прашај го како се чувствува. Ако ти каже дека сака, тогаш прашај го што е причината што тој се однесува вака ладно. Зошто претпоставувам дека ова се случува веќе подолго време, да не се случуваше немаше да пишеш на темава.
Што ви е проблемот на вас мажите? Барате некоја да ве сака, да ви биде верна, да ве опсипува со внимание, да имате подршка, да биде покрај вас во добро и лошо, а после неколку месеци се ви пречи, се истурате на девојката, да ја обвинувате, да не споделувате со нејзе вашите проблеми. Не гледаме на кугла кога сте во bad mood за да знаеме како да пристапеме. Се одалечувате, па се карате, па префрлате вина, па се заканувате дека ќе раскинете ако девојката избувне.. А како треба да се реагира кога личноста отвара тема која сакате одамна да ја затворете и да не се потсетувате? И после жените биле комллицирани а вие сте бетер жена во пмс.
Немој да се налутиш. Но од кај дојде до заклучок дека сите тоа го прават? Ги имаш сите поминато? Или си имала лоша среќа со неколку па сите машки сме идиоти,бесчуствителни суштества. Исто како да речам: Зошто сите девојки трчаат по убави коли,мотори,пари и слава. Одговор на твоето прашање: Ако некој бара нешто од твоето минато,а ти не го сакаш тоа во истиот тој момент шутни го. Да дешифрираме некој неможеме затоа што секој човек е различен нели исто како прстите на твојата рака. Имај убава вечер.
Не се лутам ама гледам постојано низ форуми, другарки, познати како го имаат истиот проблем. А не викам дека сите се исти ама ме интересира зошто некогаш го имаат тој период и очекуваат да реагираме смирено. Не можам да реагирам смирено кога ќе гледам дека некој се однесува така. Фала, фала исто и ти.
Затоа што секој има некои чудни моменти во животот, постапува чудно, непромислено. Зашто во една врска за се треба компромис. Не ги бранам мажите ниту пак те напаѓам тебе ама секој е различен карактер и си има "лунки" понекогаш.
Го сфаќам тоа, ама кај некој е се почесто а мене тоа повеќе не може да ми биде јасно. Да сакаш да помогнеш а да не ти дозволува и на крај да ти ја префрла вината затоа што урлаш бидејќи тој крие за проблемите а ти не знаеш што се случува.
@JustFun И јас и неколку мои другарки сме се соочиле со буквално истиот проблем. Така што целосно те разбирам и еве и мене ме интересира зошто е тоа така.
@"Zoki" јас сум ги поминала сите. Од овде до Америке. К--- со тапија сум и потпишувам и печат ставам дека сите се исти ! Еве сега кога запозна жена што ги поминала сите ќе добиеме ли одговор ?!?! Што се нервирам вака бре уф. Ако не знаеш да и дадеш совет на девојката не ја навредувај барем. И со таа фората 'ги имаш сите поминато? ' ми се или се пронајде во описот погоре а? Ти ја најдовме еГо- точката? Ете и јас сум имала таква ситација и не само со едно момче, а исто и мои другарки. Многу време се мачев да го разберам тоа однесување и на крај дојдов до заклучок дека тоа се незрели момци кои сакаат да станат сериозни преку ноќ, ама кога сфатат дека тоа не е толку лесно и не се сигурни во својата одлука стануваат точно вакви. Незрелост и кукавица синдром и како што читам овде преминува во епидемија.
Како што кажа HoneyBun машките во денешно време не се зрели и ако видат дека нешто станува сериозно ги плаши и бегаат. Ете и мене ми се има случено истото и јас така си дојдов до тој заклучок. Секоја чест на исклучоци.
Никого не навредив и не реков к***а со тапија,таа етикета ако сама си ја лепиш нека ти биде. И нема врска со зрелост и незрелост. Карактер се вика тоа. Слаб карактер. Глумење. Да се пронајдов во твојот пост и тоа е мое минато. Но еве неколку години наназад има некоја девојка која ќе ме потсети на тоа,а јас сум го кажал моето минато,и при најмало несогласување се набива на нос минатото. Е ти која сите си ги поминала и сите ги знаеш каков карактер имаат,зошто кога ќе се погоди каков што ти бараш,и тој истиот бил како другите ноо се променил,но на тебе ти ја кажал таа приказна од минатото,за да не ја слушнеш од друг,при најмало несогласување му го набиваш на нос неговото минато,а и сама си свесна дека не е тоа така. Но не ние гледаме само на нас да ни биде по ќејф било машко или женско(што е со среќата на другите) и после Зоки бил крив на тебе ти се повраќало од Зоки постот. Затоа следи тоа што го пишав и одговорив на членката: @JustFun стварно извини ако те навредив