Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Па се знаеме лично, но сега за сега само преку фејс заради мене.

2. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    1.422
    Треба и во живо,дали те поканил некогаш во живо да разговарате ово оно.

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Секој ден. Се што сакам, кај што сакам. Само ме кочи начинот на живот како што пишав погоре.

4. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Немој да се лажеш самата себе... Не ти го кажувам ова со лошо, но на крај само ќе бидеш повредена. Сакал да си ужива во слободата да прави секс со кој стигне, ама кога ти си му кажала дека тоа не си ти...оп одеднаш на типот му здосадил сексот и забавата... Не се самозалажувај. Видел дека тоа е единствениот начин на кој ќе те има и сега ќе глуми само за да го добие тоа што го сака. Сепак е 10 години постар од тебе, ја знае играта ;)

На La_Luna, Gosh, natemila и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    8.361
    @Purelove92 апсолутно се согласувам со @HoneyBun.
    Луѓето не се менуваат преку ноќ. Не може до вчера сакал само забави и секс со кого стигне, а сега демек сериозна врска. Нема сигурно 15 години па преку ноќ да се премислува.
    Очигледно дека долгата врска му здосадила, па сега сака малку да се излуфтира.
    Ако ти е само за забава и тебе (а по пишаното ми излгеда дека не ти е) тогаш гледајте се ама сериозна врска од ваков тип не треба да очекуваш.
    Мажите кога ќе излезат од подолга врска навистина знаат да бидат како куче пуштено од ланец.

6. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Па ние се дури пишувавме 1 и пол година он беше како куче пуштено од ланец, и сам ми кажа, дека не бара ништо сериозно итн..Но со текот на времето работите се сменија..и јас не велам дека го променил начинот на живот сега сигурно кој знае што прави, мене ме интересира само тоа во врска со мене и он уште од пред година знаеше дека јас не го подржувам тој начин на живот. Оф :drunk:

7. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    8.361
    @Purelove92 ако искрено ти се допаѓа дечкото може да се видите на кафе, да излезете во парк ама ништо повеќе.
    Набљудувај го неговото однесување еден период. Сега за сега кажи му дека би сакала и според тебе најдобро би било да бидете другари, па натаму да видите како ќе се одвиваат работите. Ако е сериозно и искрено заинтересиран не би имал ништо против тоа и би ти посветил внимание. Ама ако после тоа почне да те избегнува и си продолжи пак стара песна, знај дека те посакувал само за секс и ништо повеќе

На mira.mira, Gosh, Goddes и 2 други им се допаѓа ова.
  8. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Според мене врска од 7 години... немам како да му здосади слободата за 1 година. По мислењата те гледам дека типот ти се свиѓа ама не можеш да знаеш дека е сменет... Се сменили работите - можеби нема со која да излегува веќе, па ти си овде и ајде ќе ти заврти филм. Знам дека звучи многу незрело ама повеќето машки така размислуваат. Кога им се потрошат резервите, веднаш нешто ново се бара.

На natemila и Purelove92 им се допаѓа ова.
  9. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Хани Бани има он резерви со лопата да ги ринеш и девојки кои би биле со него од х причини, За ново нешто не сум зашто додека он живееше тој начин на живот мене ме бараше барем едно кафе на плажа. Ниту една работа не е сменета тој сеуште го има тој стил на живот само што сега не се фали толку како муе преубаво :D и се вмешаа емоции кон мене кои верувај се очигледни али јас незнам дали сум спремна да ризикувам па да развијам нешто повеќе од привлечност.

10. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    10 сте разлика. Ти имаш отприлика 20 тој ближи накај 30 така?

11. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    камо да имав 20 :D јас 23 он 33

12. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Епа според мене тамам сте. Не сте мали. Излези кога веќе ти се свиѓа и не се преоптеретувај со неговата (не)сериозност. Времето ќе ги покаже неговите намери.

13. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    А зошто се плашиш толку многу?? За таа година и пол се надевам дека си го запознала дали е добар човек или не. Јас овде можам да ти кажам дека се обидува да те заврти, ама тој можеби има сосем трето на ум. Се зависи и од тоа дали и колку се труди да биде со тебе. Сепак животот е премногу краток да не го правиш тоа што сакаш, да те повреди може и најдобриот дечко... така да ти треба да си одлучиш дали ќе ризикуваш. И да се заљубиш и да те повреди ќе биде само лекција плус во животот. Знаше љубовта е само за храбрите.

На Purelove92 и Annora им се допаѓа ова.
  14. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    Неколку месеци по ред...1-2 неделно или на секоја втора недела...ми стигнуваат празни пораки од ист број. Мислам дека и знам кој е тој број. Меѓу нас имаше некакво минато и ставивме точка.

Но ете, ме интересира значењето на празните пораки....а при тоа да ја среќаваш личноста низ град и да не и речеш ни здраво.
    Тогаш која е целта на пораките?

15. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Ти го расипува спокојот.

16. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.378
    празноглав беше и таков остана.. значи

17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Колку време треба да помине за да знаеш дали сте во врска ?
    На пример излегуваш на прв дејт , па на втор се лапате , на трет се еб*** , и си продолжувате понатака со истото .... За колку време би се стекнало доверба за да се отвори човек ?
    Ако не е глупо прашањево

18. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.277
    @viktorxD ми рече дека не се дава на прв дејт бакнеж. :wasntme:
    Јас не мислам така :^)

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    @Justicija, вистина се е индивидуално но повеќето што ги знам на почетокот имале некој таков муабет со дечкото/ девојката каде ја дефинирале природата на врската. Зошто реално, има голема разлика од „ Абе, се гледам со еден дечко“ до „Имам дечко“. И да бидам искрена, убаво е уште на почеток да се разјазни како стојат работите зошто идење по кафиња и сексање по дифолт не значи дека двајца се во врска. Знам ситуации каде момците глумат лудило за да добијат емотивна потпора и секс ама притоа да не сакаат официјално да се врзат па ја оставаат девојката да си мисли дека одат. Затоа, пожелно е да се направи тој разговор, без разлика колку вака во теорија и да делува незгоден.

Премногу е индивидуално. Зависи од тебе, колку ти си спремна на тој чекор, но зависи и од него, како тој ќе се постави кон тебе и дали/ после колку време ќе ти даде поттик ти да се „соголиш“ пред него.

едит-јас сепак би ти препорачала да почекаш да помине некое време пред да му ги откриеш најскриените делови од твојата душа, чисто за да не се доведеш во ситуација утре тој да ја злоупотреби твојата доверба во него.

20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Два месеци и не паднал таков разговор ...