Дискусијава ја започнавме за да му помогнеме на девојчето да сфати зошто машките не приоѓаат. Не сите, ама поголемиот дел од нив. Нормално, кај секого е индивидуален проблемот. Јас само дадов генерализирано мислење врз основа на мое искуство, а секој има различно така да, во никој случај не значи дека сум 100% во право. Да сумирам, мислам дека им фали самодоверба. Оти вака си пропуштаат прилика. Или што знам, ние жениве да се научиме да бидеме иницијатори.
Како да го прашам за тоа да знам на што сме, да дефинираме статус? А да не биде нападно си пишуеме се и секакви теми и се смувавме поврзаност осеќаме.. ама... прашањево ме мачи..
Па почни тема дека он е единствениот со кој си во контакт, колку те прави среќна и ќе ја видеш неговата реакција...нема некоја филозофија штом ти посветува внимание.
Тоа само по филмовите. Инаку @SunnyGirl2 ако мажот сака да биде во врска со тебе и да бидете официјални нема да чека ти прва да го започнеш разговорот. Со вистинскиот ќе знаеш на што си без да го прашаш. Штом не знаеш на што сте, значи тој ти праќа топло-ладни знаци, во превод тој сеуште не знае што сака.. така да бесмислено е да го прашаш на што сте кога и тој не знае. Остави на него и почекај некој период, ако и после тоа не започнува разговор- тогаш биди директна.
А што кога со некој се допишувате пола година се запознавте многу добро, имате излезено два пати на кафе. и на крај не ви честитува Нова година? бегај бе стоко
Hi Mi treba mislenje i od maski zato sto dovolno mi e napolneta glavata od zenski zborovi,no ne bi mi bilo na odmet i zenska idea.Se dopisuvavme skoro godina,na pocetokot ne mi znacese no bese uporen i naogjase nacin da mi privlece vnimanie sto dosega ne mu uspealo na nikoj.Znaese deka ne sum iskusna a ni toj ne e nekoj so bogato iskustvo.Vo celo toa vreme ne izlegovme nitu ednas,spored mene nemase dovolno hrabrost, no znaese deka e poseben za mene.Razgovarase so mene za se,koga ke me videse pogledot go izdavase deka e lud po mene.Pocnaa kavgi poradi gluposti,znaese da izbuvne no sekogas se izvinuvase i velese deka ne bi mozel bez mene.Bese zafaten posledniov period(ne e opravduvanje ama navistina bese),se dopisuvavme po retko no znaev deka misli na mene i deka mu znacam znaese da pokaze i da me pobara.Vo posledno vreme se slucuvaa kavgi za sitnici se lutev za gluposti,i toj isto( ne bea vo prasanje treti licnosti tuku sitnici nekoi),posledniot razgovor bev iznervirana od negova postapka i go nalutiv so odnesuvanjeto.Nikogas ne sum bila inicijator na raspravii toj bese kriv.Mislev deka ke mu pomine i deka ke me pobara no nisto ne se sluci.Slucajno doznav deka novogodisnata nokj ja pominal so prijateli koi se vo vrska (bile izlezeni kako parovi) i toj vo pridruzba na edna devojka sto ne e nitu negov tip (nitu karakterno nitu fizicki)nitu nekogas bese zainteresiran za nea. Ne znaev dali se zaedno no poradi situacijata pomisliv deka se.Znae da izbrza so postapki i posle da mu e krivo,pa mozebi i ova go pravi namerno.Posle poslednata raspravija me nema na socijalnite mrezi ,nitu e izlezen vo javnost zatoa sto se plasi da se sooci.Ne znam sto da mislam sigurna sum deka e zaljuben i ako ne sum mu bila vazna ne bi oddvoil tolku vreme i brzo bi se odkazal(poznata sum kako devojka sto ne bi mozel da ja ima sekoj) deka seuste me saka no se plasi poradi postapkite sto gi napravi i na nekoj nacin e zasramen.Mi treba sovet ne znam sto da mislam nitu kako da postapam ako bese so nea ke izlezese pred mene i kje ja pokazese kade sto moze da vidi sekoj ne sum sigurna ve zamoluvam za mislenje kako da se odnesuvam koga ke se vidime za povtorno da e blizok so mene i da se sredi se ne sme mali za da imame vakvo odnesuvanje.
Понекогаш тоа глумење недостижна им доаѓа преку таквото на момците и едноставно ќе баталат. Simple as that.