Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Нема некој голем повод, како роденден и слично.. Сакам да го изненадам, заслужил :lol:

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.703
    Допаѓања:
    8.783
    Што кога веќе го нема "oна" посебното во врската? Што кога почнува да станува полека досадно,кога самиот интернет е поинтересен од излегување дотичната личност?
    Што кога и после две години врска од страна на машкото се` уште ја нема потребната доверба?Се` уште има проверување на телефони,карање за ситници,непотребна љубомора?
    Така некако се чувствувам моментално,го сакам ама не ми се иде веќе со него,имаме милион пати разговарано и не бива никако.Машки што ме советувате,да прекинам ли или да се обидам со нешто друго?Ми треба некоја промена,нешто ново да внесам за да не биде вака монотоно...
    И совет за довербава исто ми треба. :worried:

На nena-26 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Немој да бидеш во заблуда. Значи колку и да те сака 1 год. без секс е нешто неиздржливо, поготово па за машко во странска земја. Он коа ќе си дојде може пак ќе те сака... ама дека нема ништо да проба таму.. во ноа не можам да поверувам, јас сум женско и не би седела мирна не па некој маж.
    Вака јас би те советувала да не се замараш со тоа, и онака нема никогаш да дознаеш што правел и што ќе прави таму па така сите нервози ти се залудни. Терај си како што сакаш ти додека си тука и немој да се ограничуваш ако нешто друго сакаш. Подобро оставете вака како што ви е, подобро кажи му дека за тебе е подобро ако формално не сте во врска додека е тој таму баш затоа што тебе те мачат таквите работи. Јас би играла така, би му рекла дека сакам да раскинеме за да си биде слободен таму, а и јас тука, зашто за него ти нема никогаш да дознаеш што правел таму, а тој за тебе ќе знае се така? Тоа не е баш ферски, ти да се ограничуваш тука, а тој коа ќе дојде да ти каже, еј несакам веќе да сме заедно тоа и тоа правев надвор... а ти си го чекала цела год. не си мрднала што се вика.
    Јас не верувам многу во тие врски на далечина.
    Можеби малце ти скршив филм но секогаш е подобро да ја прифатиш реалноста. :hai:

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Ќе ти цитирам дел од варијантите што ги предложив на девојка со сличен проблем:

„Летно кино, планини, јавање на коњи, возење точак/ролери, дури и часови по танго/латино, викенд во некое од туристичкиве ни места, дискотека (само вие двајца, доколку не сте направиле така, и изнаиграјте се), и секако, не заборавајте на филмчиња (ама стварно да гледате филмчиња, а не да се само изговор за нешто друго ;) ), игри со карти, на табла, секакви...

Варијанти има 1000, прашањето е во вашата креативност.
    И секако, суштината е и во тоа да се пробаат работи што инаку не сте ги пробале досега, значи не сметам дека и двајцата знаете да играте танго, возите точак, јавате коњи...
    Затоа е врска, за во неа да се споделуваат секакви моменти, и да се ужива во нив.“

Секако, има и друга, но според мене, потешка варијанта, односно да се разделите на пријателски начин, и да пробате извесен период (неколку месеци) да видите како ќе ви е еден без друг, дали ќе си фалите. Но, тоа само под услов двајцата да се согласувате...

На baguf4e и TammyDeyn им се допаѓа ова.
  5. decko

decko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    60
    Не знам дали јас би издржал 2 години да сум на твое место. Нема работа некој мене да ме проверува што сум правел, како сум правел и со кој сум правел. Од моја гледна точка, тоа ти е твоја грешка, што така си се поставила, што си му дозволила. Тој и да те проверува, ти можеш под нос 3 пати да го изневериш. Значи, довербата или ја имаш, или ја немаш.

А за монотоноста, убави предлози ти даде Nightwalker. Лето е сега, топло е времето, правете што било, ама правете го ЗАЕДНО. Еве пример, трчање или возење ролери, некој викенд во Охрид, Маврово, Мариово :D, кај било, само да бидете заедно.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Сега читав една тема, ама не најдов на машки одговор.

Несредена, нит некоја лепотица, ни има што да покаже, ама машки вријат околу неа. Понекад си замислувам дека ги фаќа со штипка за нос и ги влече по неа. Зашто? :?: Не ќе да е шарм! :lol:

7. Astrid

Astrid Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    23
    Карактер? Или тоа веќе не е на мода?

Некогаш изгледот зборува толку малку!

8. winterlover

winterlover Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    4
    Мене ме занима дали машките би дозволиле поради своја гордост да ја загубат девојката што ја сакаат ?
    Зошто гордоста кај вас толку многу работи, што некогаш може да унишшти се ? :^) :worried:

9. decko

decko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    60
    Па зависи за што се работи. Човек може да биде горд на многу нешта.
    Ако таа го омаловажила нештото на кое јас сум горд, значи ме омаловажува и мене. И не заслужува да биде покрај мене :)

10. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Misters да те замолам за совет

се разбира и било кој друг совет е добредојден

како да најдам начин или како да објаснам на девојка ми дека ова лето што ке ги поминам 10 дена у Бугарија , не идам да ја изневерувам него да си поминам супер со друштвото ???

некев да ја лажам дека идам на друго место и сеа ми реагира и ми забранува и прави проблеми

ке дојдам во ситуација да бирам помегу нејзе и друштвото ......... иако веке знам кој ке изберам али сакам да не дојдам во таа ситуација

благодарам однапред за советите ...

11. LyckliG

LyckliG Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34

A што ќе прави твоето друштво додека ти не ја изневеруваш? :)

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јапмен ќе ти кажам од женска гледна точка.
    Кажи и го тоа најотворено, дека сакаш да одиш со друштвото на одмор и точка. Кажи и дека не одиш таму за да бркаш жени или слично туку едноставно за да си се изжуркаш со друштвото. Кажи и дека ти тоа веќе си го одлучил и дека сакаш таа најдобро да ја прифати твојата одлука и да те разбере, не и оставај множност за да мисли таа дека ти сеуште се двоумиш дали да одиш или не, туку кажи и цврсто дека веќе си одлучил да одиш. И мене дечкото лани така ми кажа, јас му реков ок, што кога одлучил што има да му се бунам нека си тера (јес да не ни отиде на крај :lol: )
    После тоа размислуваш да одиш и со неа некаде на одмор?
    Ако не те сфати сега размисли што може да очекуваш од неа понатаму? На крај па и која е она да ти кажува што да правиш? Плус ми се чини дека тазе ти е врскава нели? :^)

13. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599

14. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    2002 кога тогашниот дечко ( сега сопруг) требаше да оди со другарите на одмор во Бугарија, бевме релативно тазе во врска и јас само исплакнив уста да одам со нив на одмор, а тој ми рече:
    Злато бе, не се оди со дрво во шума!
    Нормално, јас запрепастена, муабетот кажан на шала, ама ич не ми беше сеедно. И ден денеска ќе ми текне и се прашувам како изгледал нивниот одмор, ама уморна сум више да се замарам со глупости.
    Одмор во Бугарија, за дечко со друштво е големо искушение за секоја девојка.
    2005 бевме заедно во Бугарија и си поминавме лудо!
    Објасни и дека треба да ти верува и дека те навредува со самата помисла дека можеш да ја изневериш
    Сите девојки се плашат од таа летна комбинација: згодни цури,алкохол,луд провод...на Черното море се е добре!!!
    Не сум машко, ама си дозволив да искоментирам :geek:

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Е добро де еве и да ја изневери, и ШТО?
    Ако збориме за изневерување тука неможе да ја изнавери?
    А од каде да знае што прави таа сега, и што ќе прави кога тој не е тука?
    Треба ли на ланци да се држи партнерот за да не не изнавери?
    За тој што сака да изневери не му е потребно да отиде на одмор со друштво.
    Жени многу контрола не е на арно.
    Јас сум за друштвото секогаш, дечковците и женските си доаѓаат и си одат, мора да го сфатите тоа.
    Јапмен убаво да си поминеш на одмор и дане му ја мислиш за ништо ;)

16. HardSex

HardSex Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.425
    @Yipman2

Нека оди и она на одмор со нејзините другарки во тој период,тоа би билa совршена
    комбинација за една модерна врска.Уште ако се погодите во исти денови,мераци.
    Ти во Бугарија на 10 дена,она у Ibiza 10 дена.

Факт е дека,ако и се уврти дека нешто ќе правиш на страна,не можеш да ја убедиш.
    Ќе и се врти како некој never ending трилер со M.Douglas.
    Од друга страна,па никој не може да ти забранува,ниту ти можеш да забрануваш.
    Ако она нема доверба,многу тешко.Локацијава е малце проблем батка,удира на психа.
    Да шеташ низ Париз со другарите,па да се дивиш на музејот во Лувр,тогаш друга песна е.

Друга опција ти е,скафандерот на тебе.Наместо летување,зимување :)

17. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Никогаш нема да успееш да и објасниш или да и докажеш, такви сме ние женските :rofl: Иако сега јас вака од страна гледано не ја оправдувам, и јас си правам такви филмови :)
    Ако не си и дал до сега причина да не ти верува, едноставно ќе и кажеш дека не е во право и колку сака нека се лути, ако и се правдаш и и објаснуваш за се тогаш на глава ќе ти се качи :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Aх јас со ново прашање :| Здодевна сум веке на темава.

Пред некој ден решив да се откажам од личноста која највеке ја сакам на свет.Односот ни беше многу ладен и затоа дојдов до тоа решение,кога и да му пишев тој се однесуваше ладно со мене па дури не му се зборуваше по што и сакав да завршам со него и да не бидам достапна но вчера тој ми напиша само една кратка порака која не значеше ништо,само имаше ставено точка(.) јас најпрвин почнав да ја составувам пораката да го прашам како е што има ново но ја избришав подоцна и си реков да не му ја пратам зошто знам дека сепак нема да биде она што го имаше порано.Не знам дали згрешив што не му ја пратив и со тоа го продолжувам она кое го решив да не му давам до знаење дека може да ме има кога сака или да му пратев пораката и да го зачувам пријателството кое еве не е искрено повеке и да го спасам бар она што останало.Дознав дека бил премногу расположен а јас умирам од желба да знам што е во прашање.
    Помислив можеби има друга ама статусот на фејсбук му е комплициран што не мора да значи ништо.
    Дали вие машки кога ке видете дека некоја ви го свртува грбот ја барате?еве тој ми пиша таа порака кога го активирав акаунтот на фејсбукот.

Незнам кој чекор да го направам.
    Дали има друга и јас овде залудно се надевам и чекам или сето тоа што го кажува дека бил срекен е само лага?И да го прашам знам дека може и да ме излаже.

Ми треба искрен одговор зошто јас сум близу до решението само ми треба и друго мислење.

19. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Прво за болдираното, и извини што вака ќе речам, но ти пред Шитбук да постои имаше дечковци? Или Шитбук ти го диктира љубовниот живот и ставовите за него!? Ти се молам... Кога читам каква била поврзаност на тоа с*ање од социјална мрежа со врските ми се гади... ОДВРАТНО! :puke:
    А за останатото, или дечкото минува во некоја лична криза, или едноставно исчезнала онаа хемија меѓу вас двајца... Можеш само да оставиш на времето, и да видиш тоа што ќе донесе, но притоа ти него не го барај, зашто од негова страна се појавило тоа студенило и отсечност; токму и од негова треба да се врати топлината, доколку се врати...

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Ке се одмарам од замарчкиот факултет и луге и ке се борам со таласите

Кажувам ама ништо не помага све ми пага страв на раскинување

1 Одморот е планиран година дена идеме 8 машки без девојки и така и ке остане ...има еден другар викендица покрај море и ке идеме тамо
    2 ке си иде она у ОХРИД ....
    3 Јас и верувам дека ништо нема да прави додека е Сама..
    4 затоа што 2-3 другари идат тамо да изгубат невиноста и да се забавуваат на секс начин па мисли истото и мене ке ми се дешава..... глупа.....
    5 а тебе ако ти дадат одлука да бираш помегу другарки кој се дружиш 13 години и дечко кој ти е 4-5 месеца ке го избереш дечко ти нели ? ... не ми поставувај вакви глупи прашања сериозна работа е ова

Не помага...

Неможам да ја изневерам од неколку причини

1 ја едвај правам муабет со згодна девојка а не па да имам секс
    2 сум изгубил невиност па немам потреба во бугарија да идам за тие работи
    3 сакам секс без заштита ... а во бугарија има многу болести и страв ми е да не фатам нешто

епа треба тој факт да се отргне и да почне да ми верува како што ја нејзе и верувам ...

:envy: :envy: :envy: :envy: