Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Имам 27, инаку кажа за сликата дека другарка ми е убавина, вика види убавина ејј мести ми ја...
    Никогаш не ме гледале за фрлање, ама ни за сериозно

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.
  2. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Чекај го вистинскиот и не се разочарувај;)

На Adriana.O и buba4e89 им се допаѓа ова.
  3. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    @capricorn1501 Како што се гледаш ти, така ќе те гледаат и другите. Како што ќе се поставиш ти така и ќе третираат.

На bebaa, hermosa, natemila и 2 други им се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    zavisi od toa kakvi custva ima toj sprema tebe

На malalola и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  5. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    475
    НЕГАТИВНО !

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Може така и на шала кажал, па после да има помислено само заради мене го исклучи телефонот и да биде сосема во позитивна смисла. Зависи од човекот и карактерот. Од следните негови постапки ќе дознаеш какво значење имало тоа за него, бидејќи ова е доволен знак за него да претпостави дека тој нешто ти значи тебе.

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.
  7. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    @capricorn1501
    А да престанеш сама себе да се потценуваш,и да не ги слушаш другите,колку и да си убава пак од љубомора ќе ти кажат дека не си и тоа е тоа.
    Сакај се сама,почитувај се,за останатите да го прават тоа.
    И не им се замарај на рекла казала муабети,уживај во твојот живот,не дозволувај друг да те повреди.
    Што сакаат машките?
    Еве искрен одговор од срце:
    Секс и друго незнаеме што сакаме ,затоа што прво размислуваме со долната глава:$
    Биди поздравена и главата горе ок.(highfive)

На Dadusicka, hermosa, natemila и 2 други им се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.737
    @capricorn1501 работи на самодовербата.Мака ми е вака коа читам, стварно немој.Верувам дека си далеку подобра отколку што се опиша.

-
    Мене ме интересира зошто сметате дека емоциите ве прават слаби во очите на понежниот пол?
    И зошто ви се претешки "deep" прашања?

9. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Никогаш не бил рамнодушен кон мене сега сме најблиски :)

10. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Зошто?

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Смеам да прашам од каде ваков заклучок дека емоциите ги правеле слаби?

12. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Повеќе пати сум му покажала ама не знам дали сум била доволно јасна.Се срами,можеби за други толку не ама кон мене е срамежлив, секогаш имал супер муабет со мене се познаваме подолго време никогаш се немаме скарано.Се трудам да сум воздржена ама не знам уште колку долго би можела.Претходно ми се свиѓаше дури и го сакав многу повеќе ама имаше врска и никогаш не сум сакала да сум причина за кавга и нечија разделба,па се “занимавав” до други онака на чат колку да ми помине времето надевајќи се дека ке се раздели.Сеа е слободен веќе 5 месеци се надевам дека ќе испадне ситуација да се случи нешто.

13. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Јас сметам дека ако машко е емотивно и искрено со мене нема по среќна женска од мене.Од каде тоа дека се “слаби”во женските очи?:)

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Знаеш да ти кажам нешто објективно од страна, на мажите немој целосното внимание да им го даваш. Ако си зборела со другарка ти си требала да продолжиш, да му дадеш малку причина да се запраша што имаш толку да збориш а да не си му обрнала внимание. Можеш да му пуштиш водичка ама следен пат не биди толку опуштена со него.

На IM.TMKQ, Purelove92 и malalola им се допаѓа ова.
  15. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Никогаш не го доби целото внимание од мене преку другарот сакаше да се излезе на кафе ама јас “не бев слободна” дента.Нека се помачи малце,од кај да знам што му се врти низ глава а јас позната како “недостапна” сум му посветила внимание колку-толку,за разлика од други на кои глава не им вртам.Тој има убав муабет со мене ако сака ќе излеземе на кафе јас и тој,не јас и тој и сите заеднички пријатели.Колку и да ми се допаѓа и да го сакам пред се се ставам себе си.Фала за советот:*

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Зошто тоа да те прави најсреќна девојка? Немаш некое хоби, нешто што те исполнува т.е прави среќна? Најголема грешка е влегување во врска или флерт фокусирани само на партнерот, мораш да имаш свој став, свое мислење, свој распоред па да се прилагодите инаку ќе се деси како членката што се гледа себеси со 0 љубов.
    @eliesaab Сум познавала такви машки :D Зависи до карактерот некој сакаат да избегават deep прашања баш заради тоа да не се закачат со емоции, а познавам машки што цела енциклопедија ќе ти ја прераскажат и никогаш нема да ти биде досадно.

На eliesaab и buba4e89 им се допаѓа ова.
  17. zhu

zhu Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    104
    Здраво на сите! Епа вака јас си имам еден огромен проблем, и годините си поминуваат, веќе влегов во 20-тата и никако да го решам. Не можам да сфатам зошто речиси воопшто да не ми се пуштаат машки и никако да не можам да си фатам дечко? Колку и да звучи абсурдно имам 19 години, а до сега не сум била ниту заљубена, ниту сум имала било какви интимни односи со машко, ниту пак сум била на дејт... Имам само 3ца бивши муватори со кои ништо не испаднало бидејќи тие не иницирале на нешто повеќе.
    И не, не можам да се тешам веќе со тоа дека „правиот ќе си дојде во право време“, бидејќи како да ви објаснјам хаха, веќе осеќам физиолошка потреба за некои работи. Веќе по цели ноќи не можам да заспијам и плачам бидејќи не знам каде е проблемот! Знам дека проблемот не е до физичкиот изглед бидејќи кога и да излезам, рандом девојки ми доаѓаат и ми кажуваат колку сум убава и згодна. Веќе 2 години одам во теретана и активно вежбам. Постојано сум осипувана со комплименти од женскиот род и од комшии, роднини, постари генерации за мојот физички изглед... ама од машките ништо! Можно ли е? Постојано сите ми велат „кујзнае колку машки се тепаат за тебе“, а вистината е далеку, многу далеку од тоа... Ако ми се пушти еден тип во рок од неколку месеци и тоа е тоа! Да ќе признаам, не сум најгласната особа во просторијата, немам кујзнае каква самодоверба и не сум најотворена за комуникација на прв поглед, меѓутоа го давам најдоброто од себе секогаш кога ќе излезам надвор, пробувам со секој што ќе ми прозбори да бидам позитивна, ведра, насмеана, но залудно... Ниту едно машко не покажува интерес. Ај порано барем чат-пат добивав понуди за една вечер, ама сега ни тоа бре! А постојано сум опкружена со машкиот род, не е дека немам никаков контакт со нив или дека се движам стриктно во женско друштво.

Не знам повеќе што да направам??? Почнува ова да ми влијае и на концентрација, и на студии, и на здравје, што значи дека сериозна е работава.

Последна измена: 29 јануари 2018
    На Morena.Roxy.Lina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Не ме разбра:).Мојот живот и начинот на кој го живеам е тој што мене ме гради како личност,ради тоа менувам раположение,ставови,мислење..Јас кажав конкретна ситуација ако разговарам со дечко,со симпатија и ако е емотивен и искрен со мене тоа мене ќе ме направи многу среќна,најсреќна.И тоа е моментално и поврзано со него и што понатаму би било со нас,а не е клуч на мојата среќа или несреќа:D

19. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Има некој што ти се допаѓа,го сакаш/посакуваш??

20. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    7.554
    Добро би било ако ми дадат совети и машки и женски личности.
    Се гледав со еден и сега веќе месец дена ако не и повеќе се гледаме посериозно, во врска сме..
    Е сега, на почеток не толку, а и ми беше пријатно бевме малку погруби, но во последно време зошто често имаме секс почна и да ми смета.
    Се случува да ме фати за модрица или да ме грицне на модрица несвесно. Кога е еднаш до два пати неделно има време да се тргнат, но сега кога имаме секс ако не секој, секој втор ден малку е незгодно. Кога се фаќаме исто така страстите ќе го понесат и на моменти станува навистина грубо. Кога ќе ми кажам се созема ама не е тоа тоа.
    Правевме муабет за истото и не можел на моменти да се воздржи зошто бил мн напален. Навистина не знам како да постапам, не сакам да му раскинам зошто многу добро ни оди, имаме супер комуникација, но цела сум модра..
    Не е проблем дивиот секс зошто и јас сум љубител, но целава ситуација почна да ме нервира зошто од градите надолу насекаде сум со модрици константно, ограничена сум во облека и сл.
    Ме има изедено..