Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Бре(facepalm)
    Ова се вика бесчуствителност кон друго човечко тело,каде другото човечко тело гледа да си го направи меракот,ма кој мерак ова е болест.
    Бил попален е изговор.
    Те гледа само како плен,како да си јагне,а он е волкот тоа е тоа.
    Денес е со тебе утре со друга,но твоето тело треба да го сочуваш за во иднина,сама ако не го чуваш друг тешко.
    Колку и да ви е забавен и убав сексот,ова ги поминува границите,но ти си знаеш што понатака.;)
    Ај ти направи му неколку модрици и пиши како реагирал на тоа:D

На lost123 и Mrs.Styels им се допаѓа ова.
  2. ananas158

ananas158 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    63
    Здраво дечки. Прва година сум у факс и пред некој ден конечно го видов во живо еден мој колега кој претходно случајно му го разгледував фејсбук профилот и некако преку слики почнав да го симпатизирам. Да се вратам на главното, кога го видов од далеку како шо се приближуваше почна да ме гледа се додека не се разминавме. После то јас се вратив на факс као демек да зимам нешто (со цел да го ѕирнам убаво) и пак се видовме забележав дека пак ме гледаше директно во лице (прв пат се видовме за овој семестар). Ептен ми се свиѓа, самоуверен дечко е и женска нема. Некако неможам да истрпам сакам да стапам во контакт да се запознаам. Дали би било прикладно да го додадам на инста или фејс, или пак кога ќе го видам следен пат да му се насмевнам?

3. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    475
    Немој да го додаваш ти прва, можеш само да се насмевнеш кога ќе го видиш, ништо повеќе.На него останува другото.

На bubi75 и ananas158 им се допаѓа ова.
  4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Можеш да започнеш со насмевка. Јас би те советувала малку да почекаш да видиш тој дали ќе те додаде за пријател. Потоа можеш ти да го додадеш но, доколку е заинтересиран би те додал тој. Гледај и во живо ако можеш да воспоставиш контакт преку заеднички пријатели, доколку ги имате.
    Среќно!

На Joi и ananas158 им се допаѓа ова.
  5. ananas158

ananas158 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    63
    Фала ви ептен! А дали оваа негово гледање покажува заинтересираност кон мене, бидејќи и откако виде дека го забележав дека ме гледа не го тргна погледот.

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Сепак зависи и од човекот и карактерот, но да значи дека барем физички му се допаѓаш.
    И јас со дечко ми така случајно се запознав. По една недела самиот ми пиша. Затоа не избрзувај. :)

На ananas158 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. PiaMia

PiaMia Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    626
    А зошто би чекала тој да те адне прв или да ти пријде? Тоа дека машките увек треба да го прават првиот чекор оддамна изумре. Ако ти се свиѓа пријди му, прашај го нешто поврзано со факултетот или слично, откако ќе почнете со муабет наредниот пат само поздрави го, па види како ќе се одвива. Нема ништо лошо ако ти почнеш прва.
    Ти посакувам среќа што и да одлучиш. (fingers)

На natemila, Mishela, lost123 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.996
    @ananas158 Зoштo дa не гo aднеш или дa гo зaследиш? И дa не ти се дoпaѓa, кoлегa ти е мoжеби ќе ти зaтребa некoгaш зa нештo. Не е гoлемa рaбoтa aднувaњетo, имaм еден куп мaшки aднaтo и зaследенo пa не ми се свиѓaле...сите...:D
    Пoчни oбичен муaбет сo негo, ќе видиш пoнaтaму кaкo се oднесувa.(fingers)

На natemila, lost123, malalola и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Многу се мислите што како,додади го,пиши му,во живо разврти некој муабет нели колега ти е од факс.
    Ти одлучи си како но првиот чекор би ти препорачал ти да го направиш,повеќе шанси имате кога вие го правите првиот чекор.
    (Другарски совет ти е ова)
    Само напред и со среќа.(highfive)

На natemila, malalola, ananas158 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. gosakamohridd

gosakamohridd Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Se osekjam mnogu cudno i bezpomosno... ima momce koe mi se dopagja a mislam i jas nemu no se e cudno...ne mi prijduva i drugar na brat mi e ...mnogu mi e loso

На Sweetlove_0312 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Зошто чудно и безпомошно? Штом знаеш дека и ти му се допаѓаш нему, направи го ти првиот чекор што се устручаваш :D Него можеби му е непријатно заради брат ти, незнае дали и ти се чувстуваш исто и така :) Со среќа.

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Јас на твое место би го искористила брат ми да ми го мести дечкото. :D
    Штом го знаеш, воспостави малку повеќе контакт преку брат ти, здружете се.
    Сигурно и тој размислува како тебе, затоа дај му некој знак дека може да ти пристапи.

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    13.381
    Здраво, не знам каде да се обратам за ова следново што ќе го кажам и што ќе барам совет,вака:
    Како да му го привлечам вниманието на машко? Ми треба совет за што да му зборувам или што да правам. Јас сум од оние кои се борат да ги задржат машките, наместо тие на женските па затоа кажете ми како да се однесувам за да не мисли дека сум лесна женска , само за мување и за да ме фаќа секаде по тело. Како да му кажам дека сакам озбилно да одам со него, во јавност. Од машките барам совет и од некој што е искусен за оваа работа.

14. BlondPrincess

BlondPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    125
    Така што ќе имаш поголема самодоверба и свое Јас,нема да дозволуваш да те прегазуваат и твојот збор ќе го почитуваш ,а со самото тоа доколку ти стоиш на кажаното и другите ќе стојат.Ова и не е само за да задржиш машко ова е воопшто еден цврст карактер.

На honey.11, IM.TMKQ, "Zoki" и 2 други им се допаѓа ова.
  15. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Зависи на какво машко,со каков карактер сакаш вниманието да му го привлечеш.
    Нема да се бориш ти за да ги задржиш,што повеќе се бориш ти губиш,џабе е ако другата страна не сака да е со тебе и сл.
    Лесна женска како ќе помисли дека си или не си,ако самата не го откриеш тоа друг неможе да знае каква си,имај си свое јас и секогаш твојот збор да биде последен,без разлика кои ќе бидат последиците и реакциите од партнерот.

На natemila, Purelove92 и Sweetlove_0312 им се допаѓа ова.
  16. Addy

Addy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    194
    Некој за совет лп?

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Зависи каков е човекот кажи ни нешто повеќе за него навистина каков е карактерно.Сеуште има тешка сељандурија што ако се дотераш малку повеќе за да го загрееш и да му привлечеш повеќе внимание(знаеме дека машкиве палат најпрво на физички изглед,а и ние не сме ништо подобри) ќе ја сврти топката дека може да те има,искористи и батали,а ако е културен и свесен ќе те цени и ќе сфати дека си се потрудила за нему да си му поубава,секако ќе напраиш нешто да види дека сакаш да му се допаѓаш,таквите сакаат да го знаат тоа и го вреднуваат и имзначи.Пред да почнеш било што размисли каков човек е односно дали вреди да се трудиш ама биди си искрена пред себе и секогаш прво помисли на себе оти од мали работи се праат големи .

На Sweetlove_0312 и "Zoki" им се допаѓа ова.
  18. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    И заборавив да ти кажам искуство,еден сфати дека не сум таква каква шо ти не сакаш да се претставиш и ме батали ради тоа,сеа е кај една што е различна од нас две ама уште ме сака и се замара со мене.Не се бори за никого пушти го како мисли така нека праии и дур се бориш околу тебе не глеаш прекрасни личности јас не сум индиферентна ама никогаш не сум задлабувала во борбии сметам дека шо е твое ќе си дојде.

19. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    13.381
    За него ќе кажам дека карактерно е повеќе заинтересиран за другари, сака само да е по негово, бидејќи многу е зафатен со другарите, само кога е слободен ме бара, на некој начин сака да е со мене, ама знам и самата дека не е доволно да ме бара само за да поминиме некое време заедно со мене за да покаже ако навистина ме сака, веќе 2 години одиме вака почетокот повеќе беше загреан а сега кога ќе можи тој само и јас кога го барам ме остава на seen и кога зборувавме ми вика не те игнорирам, тогаш неможел затоа не враќал , па кога му зборувам што е работава вака до каде ќе тераме вака, само за мување и тој ми вика како што е така и ќе е, многу ме нервира и не признава дека греши тој, јас се трудам се повеќе да сум самостојна, кога го откачувам јас не му е сеедно многу е комплициран тој па затоа и врскава е комплицирана, го прашувам што сме ние, другари или што? на тоа ми одговара „Од се по нешто“ демек и другари и дечко и девојка, потоа го прашувам Колку си имал претходно женски, ми вика Не е битно и тој ме прашува истото јас му кажувам дека сум имала за инает му кажав и на тоа не му беше сеедно ама после му кажав дека само со него сум била во врска, прв ми бил со кого сум се фатила а другите ми биле онака, ништо посебно после пак му викам тој да ми каже и ми вика Ти реков ако сакаш да ми кажиш, кој глупак е тој значи стварно не е нормален. Во ова може секој да види дека тој не е заинтересиран за мене само е заинтересиран за флертување, ама не му давам другото.
    Вие сте во право, убаво ми кажувате и знам дека треба да бидам построга.

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gosakamohridd

gosakamohridd Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Zdravoo Imam eden simpatija ama toj e drugar na brat mi. Brat mi e mnogu ljubomoren i nema sansi da prifatin primer jas i drugar mu. Inaku sum vo golemo drustvo a isto i toj...Mnogu cesto go gledam, vo ist kafic sedime isto i toj e vo golemo drustvo sto se fini deca, ne se seljaci...Inaku toj sekogas mi kazuva zdravo, mi se nasmevnuva, ja ednska go fativ za kosa posto mu e vitkana (isto i mojata) i toj mi se nasmea. Od skolo mnogu pati si imame odeno zaedno toj jas i brat mi...i koga sum jas (barem si mislam taka) toj sekogas odi po podolgiot pat... Ednska mu pisav nesto za utakmica poso trenira, i toj mu kaza na brat mi i togas se se zaostri... neznam brat mi znae deka mi e simpatija... posle toa jas mu bev luta na nekoj nacin, i go odminuvav celo vreme ... I potoa pak istoto ‘’zdravo’’ i toa...potoa go izbrisav a toj mi go gledase storyto ... neznam dali ima nesto ili jas si izmisluvam...koga bevme vo eden klub jas stoev i toj naide i me vide i zastana nesto u telefon gledase... neznam se osetiv mn glupo kako da bega od mene... inaku ubavo se oblaca, sledi trendovi, gleda mnogu serii, so drugarite cesto odi na odmori... neznam mislam deka e moj tip ili se lazam? Ve molam pomognete sto da pravam nemozam da prestanam da mislam na nego... cesto go imam fateno kako me gleda, mozebi nemoze da mi prijde od brat mi, mozebi nema nisto...inaku nemam iskustvo mnogu ama ne se zatreskuvam po ,,bad boys,, ili seljacista,neznam se negovo mi se sfigja, ne e nafurano dete i bas e ok ama cuden e inaku nisto nema muabeti za nego i devojcinja i ne se pusta na sekoj i ne stava lajkovi na devojcinja... cuden e, mi trebaat mislenja..
    Eve preska go vidov na skolo koga odese 2 pati viknav po nego ama toj ne se svrti, neznam dali namerno ili ne me slusna... nisto ne mu kazal na brat mi poso on nisto ne mi rece ...pomagajte

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.