Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Не се расправај со “деца”.Имам другарка,2години беше помал,едвај издржаа 6 месеци.Можеби го палат постари женски,можеби собира искуство.Цел живот ќе оди таму од кај шо ќе се враќаш.Внимавај:fubar:

На mira.mira и Ladybbc им се допаѓа ова.
  2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    Абе зато велам дека сепак маж треба да ми одговори - други мозоци имаат тие. Имав јас и врска со 3 години помлад -- и само за таа врска ми е криво што заврши...Вервај нема правило, ако е чоек на место зошто да не...Сепак не сме 15ти век, и се се случува. Вервај овој јас не го ни барав, не го ни целев да биди тој и толку....До толку спонтано ми се нема случено да во рок од сат и пол, си кажиме цел историјат, смениме фб профил (значи не се крие), се запознавме на св валентин како сингл луѓе, пред тоа поим немав дека постои во градот, и за недела дена ајде еве бројче разменавме и ќе излезиме. Јас имав кренато раце од тој дел од животот вервај.

3. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Така е,не мора да значи,не сме 15ти век,се согласувам.Само имај на ум она што го реков,ти од кај шо се враќаш тој сеа таму оди.Ти посакувам среќа,пробај,но биди внимателна!!:)

4. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Секогаш кога ќе се сретнеме ме гушка,се смее среќен е,во моја близина му е убаво,се срами,па веќе во друга минута покачува тон како да се возбудува,близок е како другар демек,секоаш ми лајкува,шо и да објавам одма отвара,некогаш коа ќе сум поддалечена ми праќа песни некои љубавни,уз муабет некоаш ми кажува работи за во иднина кои ме вклучуваат и мене,планирал да посети некое место заедно со мене на пример,некогаш кога сме поддалечени јас во еден тој во друг град дали на патување или одмор некој,покажува дека му недостасувам,коа сме излезени за викенд иде кај моето друштво ќе ме гушне ќе стои така покрај мене,ќе ме викне кај него ќе си праиме муабет...од друга страна ниту ме вика на кафе,коа ја сум посакала да го направам тоа останува на “да навистина треба да излеземе на кафе”,ниту сме се смувале(долго трае нештово,еднаш пред две години во пијано стање за малце ке се смувавме ама ништо јас избегнав бидејќи не сум искусна девојка се исплашив и се чувствував неспремна,спрема мои критериуми но тој не се налути ниту навалуваше),имаше период коа имаше девојка,бевме тоаш поодалечени но ниту некогаш ме навредил ниту сме се искарале,јас сум била и подрска и понервозна во тие моменти па се случувало да го одминам и да не му зборнам.Прекина со таа,таа цело време беше во вечен страв дека тој ме сака мене,имаше муабет низ другарите заеднички дека им признал дека ме сака уште пред да се фати со оваа така да знаев дека ќе заврши меѓу нив тоа,осеќам дека има емоција има нешто но тој премногу се срами..од околината секогаш ни љубомореле не сакале да сме заедно дури и се обидувале онака на другарска линија да не скараат ама тој никогаш не прекина да комуницира со мене.Е сеа не знам што да мислам,ниту можам да го прашам шо праиме,а знам дека му значам,ниту го сфаќам,единствено шо знам е дека тој е тој шо го сакам покрај себе,ниту сум излегла со друг,ниту ме интересира друг тој не знам колку го знае тоа.Неам некоја шанса да останам со него на само,а и да останам не знам шо да збора се срами и тој јас иако сум поопуштена не знам шо да праам а времето врви,не знам до коа ќе се воздржувам и ќе глумам другарка.Помош,мислење,сакам и од машки да слушнам мислење,имајте во предвид дека е дете со домашно воспитување,не е идиот и има култура.

5. saren_petel

saren_petel Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    299
    Прашуваш дали би биле во врска со постара девојка. На пр. еве јас сум бил, али тоа траеше 6/7 месеци. Имаше и страст и љубов али не успеа. Разлика во год. различно поимање на работите тоа беше прочината што не успеа, друго се беше ок. Пробај тоа не е никаков грев, можеби вие ќе се погодите во карактерите и гледиштата кои ги имате.

6. DaftPunk

DaftPunk Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2013
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    73
    Јас лично не влагам во врска со девојки постари од 24 години така да кога јас би имал 24 и повеќе автоматски постара од мене ќе отпадне ко опција (за врска бар зборам).

7. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    Мене отворено ми покажа дека е заинтересиран за мене и покрај комплицираниот живот кој го имам, инаку повеќето мажи заради тоа бегаат од мене. Ми рече дека не сака површни женски и мислам дека е разочаран општо. Се движи во некое специфично друштво, малку се сите како снобови, ама него не го сметам за таков. Глуми дека е, а во суштина е многу приземен и не е вообразен. Хемијата беше нешто огромно, и јас морав да ставам кочница бидејќи почнаа работите да излегуваат од контрола. И ако тој сака, зошто да не, не е ни недозреан ниту некој бараба. Крај краева ако излегвам со него после извесно време ќе видам каков е. А можи му е само за провод и за врска сега засега, тоа се плашам

8. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Универзален совет што работи за сите нема.
    Некој може би сакал постара, некој не. Чим дечкото ти кажал дека е заинтересиран, пробај си ја шансата.
    А не кажуваш колку години имате. Ако има он 18 а ти 24, е поразлично ако он има 24 а ти 30.

Терај ги полека работите, и времето ќе ти покаже.

На buba4e89 и macencef им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.893
    Допаѓања:
    173.472
    Бидејќи знам дека си постара, а не дете, би ти рекла да си ја пробаш среќата :)

На crimson, buba4e89 и Dadusicka им се допаѓа ова.
  10. tiff2

tiff2 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    Не сака површни девојки - убаво ти кажал. Пример и јас не сакам такви, сум излегувал со вакви девојки и сме останале само на тоа ... едноставно не ми се интересни и доволна причина за да не се случи ништо сериозно, постара девојка од мене знам дека ќе биде емотивно зрела личност со дефинирани цели во животот. Можеби твојот комплициран живот на него му изгледа интересен и се пронаоѓа во сето тоа (како што разбрав си му кажала за тоа).
    Малце касно го пишувам коментаров :)

11. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    Него ова сето му била хм зезанција, испаре во првата прилика, али фала на совет

12. tiff2

tiff2 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    Ништо, идемо даље :)

13. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Малце е смешно прашањево,ама стварно ми треба помош и идеја.Како да натерате некого да се појави да излезе на местата каде што до тогаш излегувал а сега го нема?Единствен начин да се поправат некои работи ми е тој,пораки и слични работи по соц мрежи нема да ми помогнат затоа сакам во живо некои работи да средам.Некое искуство/идеја?

14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Ако сте средно школци, а сакаш на "стариот" начин, пречекај го пред школо на крај на часови ама пази колку излеза има школото :) а ако сте возрасни не знам, ако не сака тој како ќе го натераш? А и со сила убавина не бива, така што пушти подобро.

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.890
    Допаѓања:
    59.571
    Директно да го поканиш да разговарате?

На malalola му/ѝ се допаѓа ова.
  16. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Не ќе може не сме во добри односи затоа идеа поневобиичаена барам:(

17. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    За жал не сме средошколци,мора да излезе да се видиме каде и да е он само дома седи не излегува

18. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.890
    Допаѓања:
    59.571
    Ако му знаеш друштво, да разговараш со некој негов другар тој да го покани некаде и да се појавиш ти?

19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Не знам девојче, се лесно кога си млад :) ако не сака да разговара со тебе на тел.на нет ... што можеш да сториш? Остави го на мира, не знам што да кажам ...

На buba4e89 и malalola им се допаѓа ова.
  20. malalola

malalola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    199
    Од кога не сме океј не излегува често и џабе е и друштво и се и со нив не излегува