И што заклучи односно дали постојат или не постојат? Ама еве да кажам уште нешто. Погоре напомена дека некои биле грди. Епа се додека барате лепотани со добри манири такви тешко дека ќе најдете или пак се ретки. И џабе ете и сама велиш си налетала на лепотани со лоши манири, епа размисли какви момци бараш. Дали бараш некој покрај кој ќе се чувствуваш сакано и почитувано и кој ќе се бори за тебе во секоја смисла на зборот? Или бараш само некој лепотан со добри манири ? Кога ќе си одговориш на прашањата ќе ти биде јасно зошто налетуваш на погрешни момци. Само не ми е јасно колку години имаш штом се имаш толку разочарано.
A koj rece nesto za citatot na Ivan? I ne mi odgovori na prasanjeto. Ne mora da bide tolku nekoj lepotan, ama da ne bide ni grd da se razbereme,barem simpaticen.A karakterot mi e sekako mn pobiten.
Frosi, vaka ne znam koj komentar ili kompliment da ti go upatam a so nego da te nateram da pomislis deka e premnogu za tebe.... A kako bi zvucelo koga bi ti napisal..... Da se druzime i zapoznaeme malku poveke sigurno za tebe bi odbral soodveten kompliment... No dali vaka napisano za tebe zvuci normalno ili zvuci kako napisano od zenkar ? Jas se ponasam soodvetno na tvoeto odnesuvanje..
А зошто да не биде и убав (релативно) и со добри манири и да ме сака и да е добар? Ти не сакаш убава (релативно) и со добри манири и да те сака и да е добра?
Прашањето се однесуваше на неа.На крај со одговорот кој го даде се покажа дека знае што сака. Јас веќе не се замарам не сум тој кој е во позиција да бира.
Ти се обиде да наметниш, а и онај Зоки, дека маж е или едно или друго. Може да биде се'. Сакаш да те запознаам со еден таков?
Јас не правам никакви поделби на вакви и онакви. Тоа горе го напишав се со цел да ја натерам да размисли што сака . Идеален дечко без недостатоци нема никаде да најде, затоа сакав да и помогнам за да сфати што сака. Можеби глупаво и банално го напишав, ама ова ми беше целта.
Фроси зошто не оставиш работите да си течат спонтано, мораш сега во моментот да имаш дечко? Па од лична фрустација сама ставаш епитети на останати девојки ради лична сатисфакција они се '' курви ''. Не се сите машки исти, како што никој човек не е ист, се зависи од твоето гледиште на светот - доколку продолжиш да генерализираш во 21 век ист и ќе ти остане. Остави се да си течи спонтано во меѓувреме работи на себе.
@Frosi333 Јас мислам дека тебе те привлекува таквиот тип на мажи - женкари. Не верувам дека туку така ти се "погодиле" сите "исти", бидејќи сепак ти си таа која избира. Денешно време со пристапот што го имаме на социјалните мрежи, можи на секаков да наидеш, ама ти си таа која ќе одбери со кој од нив ќе излези. И да, треба да се бира во смисла, да ти е симпатичен, да те привлекува. Карактерот е најбитен и задржува, ама да бидиме реални, ако не те привлекува физички џабе е. Во овој контекст, не значи дека треба да бараш толку или онолку висок, со незнам каква коса и незнам какви очи. Доволно е да ти е симпатичен за да му дадеш шанса да се запознаете. И да, секој има маани, ама тоа не значи дека треба да се задоволиме со помалку, секако доколку е во граници на нормалата она што го бараме и очекуваме.
Ми текна на еден совет, незнам дали е темата за конкреткни прашања но, хир ит гоус. Кога имаме ние машките секс со женско, не се споредуваме со бивши партнери на пример, многу сме по во моментот. Зборувам за себеси бар. Кога добиваме на пример орален, не мислиме *леле ама беше подобро пред пар годинии со личност икс*. Мислам дека женските повеќе се споредуваат, и помалку љубомора не штети, тоа дава до значење дека има нешто. Би сакал да знам мисли кои проаѓаат во мозокот помеѓу двете страни за време на секс. Незнам што друго да додадам, едино што знам е комуникација и давање до знаење дека на другата личност треба да и е комотно и опуштено. Без инхибиции и "being self-conscious". Ако размислувате премногу, нема да биде баш најдобро искуството. Секако егото неможе да го убиете/снемате, но може да се намали, и да се даде до знаење дека сте присутни во моментот, да кажете некако или покажете што сакате од партнерот етц. Сеуште се истражувам себеси, можеби ке пишам повторно ако се осознаам повеќе себеси и луѓето. Мислам дека пишав нешто и во Колку партнери слично, пардон што се повторувам.
Секој/а има свое минато, бивши партнери, секс..Ако девојката има самодоверба, свесна е за нејзината вредност не би се споредувала ( посебно за тоа каква била некоја си која е во минатото во сексот ) . Од друга страна ако нема самодоверба, нема работено на себе ( психо-физички ) и те како ќе има љубомора, која бај да веј е штетна, ќе се споредува со бивши парнерки ( според мене тоа е самоуништување на психа ) и сексот ќе биди '' трудење'' , а не уживање. Се е до сигурноста, затоа ги сваќам некои кога ќе речат не сум сеуште подготвена и слично.
Се сложувам, но сакав да кажам дека немора да биде 100% негативна работа, несфатена е повеќе би рекол (љубомора/завидување наспротив давање до знаење дека ти значи некој со мала доза љубомора психолошки). Го подржувам мислењето за кога некој ќе каже не е подготвен. И за машки исто важи. Незнам што е работата, но културата е таква, што кај машките гледаат што побрзо да почне процесот и да е поопфатлив, кај женските подоцна и што помал. Не е убаво, нееднаквост е.
Тоа е до стеротипите, етикетирањето од страна на затворените умови со кои сеуште се бориме и во 21 век .
Фала тии, се надевам дека ќе биде. Не се брзам или нешто, ама онака кога ќе ги видиш во град или во некое кафуле парови гушнати посакуваш и ти да си во врска.