Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    На девојка што ти се свиѓа НЕ се посветува ни секунда внимание ако:

1. Е во врска, па макар и најмизерната врска на планетава во која е целосно несреќна

2. Ако со скршени чаши сече вени за бившиот

Ако вие и двајцата сте сингл, си се свиѓате, тогаш ништо не ве спречува. Да, можно е да му се свиѓаш но поради некои свои причини да не ти приоѓа, срамежлив, страв му е да не го испратиш со опашот меѓу нозе дрн дрн...од тука веќе муабетот станува клише, се разбираме нели? Поз

2. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Пак јас :tmi:
    Навистина не ми е јасен и сакам мислења од машки.
    Раскинавме и се немавме чуено ни видено некој период.
    Се сретнавме,нормално си се однесувавме,иако и на двајцата ни беше непријатно и зборевме банални работи.
    Вечерта се видовме на кратко и го прашав дали сака да продолжиме.
    Рече не, дека вака му било многу убаво, НО дека во никој случај несака да ме изгуби како пријателка(бидејќи според него јас сум идеална девојка), и дека несакал друга девојка.
    НЗС???

3. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Сакам да ве прашам за мислење :^)
    Вака утре другарка ми оди во градот кај што ќе е дечко ми , и нему му е роденден ,а јас не можам да појдам до таму.
    Па испланирав да надува другарка ми црвени балони и да му ги однесе заедно со честитка.
    Што мислите , дали е добра идејата...страв ми е да не му стане незгодно , бидејќи машко ко машко поинаку размислува. :sweat:

И дали е подобро на работа да му ги однесе или кога ќе се сретнат за на кафе?

Ајде машки како би реагирале вие ?

4. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Може да му биде малку чудно ама што ќе ти каже? Дека не му се свиѓале балоните? Па и тоа е убав гест на внимание, самото тоа треба да е доволно. Плус тоа, пред друштво тоа ќе се случи, што би требало другите да му "позавидуваат" колку неговата девојка мисли на него, нели? Терај!

На skyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. roberta-rubi

roberta-rubi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    64
    Еве едно женско размислување...
    Да сум во таква ситуација како тебе не би ја праќала другарками,и сама кажа машко ко машко другачие размишља,ако не си во можност ти да појдиш кај него,прати ги по некој друг кој тој не го познава,или другаркати нека најди некој кој тој не го знае,дури ако можи да му ги однесат на работа(нез каква му е работата),можи и некое дете на улица само така убаво ке го изненадиши нема да дознае кој му ги донесол а ти не си во можнос,тоа би било едно навистина големо внимание.Значи не е важен поклонот важно е вниманието што ке му го приредиш. Стависе на негово место дали ти би сакала негов другар да ти го донесе поклонот,можеби ти би сакала но јас не би се чувствувала убаво. ;)

На skyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Јаооо стварно пак ти еј :) :). Just kidding,

И мене ме збуни малку овој став, идеална си ама без тебе ми е убаво и не сакам да бидеме пак заедно. Типот има некои багови во размислувањето, ама јас пак ке си повторам бидејќи сум гледал многу примери што го оправдале ваквото размислување: ЛЕТО Е! Луѓето си коваат планови, си прават филмови, демек нови познанства, врски, мувања, шо ти знам јас на таа тема...за некои хормоните достигаат точка на вриење сега. Можеби не сака целосно да ги оладите односите, после периодов можеби пак сака да биде со неговата идеална.

7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    сакам да ве прашам за мислење..
    вчера додека бевме искочени дечкото во именикот од мобилниот ми го виде бројот од дечко кој ми се пушташе и за кој тој знаеше, не му кажав дека ми побарал број затоа што мислев дека чат разговорите ги прочитал,немам што да кријам од него.. не па ова.. ако тој додоврувач ми бил битен ќе сум била уште пред 3 години со него .. несака да ме ислуша,пребрзо доваѓа дп одлуки,ми кажа да не го барам и да не му пишувам повеќе .. но сеуште не сме раскинале.. каде згрешив? ;(

8. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Ќе се договорам со другарка ми ако може некое детенце да најде да му ги пушти. :D Некако он не ми е баш романтичен тип и ме е страв нем непријатно да му стане. :lol:

На roberta-rubi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    епа машки ке ве замолам, за совет, кажте ми како ние женските можиме, да се вратиме барем на второ место на листата на приоритети на нашите дечковци кога после 1 година врска сме паданле на 3 место односно после самиот тој, другарите негови сме ние т.е. јас(3 место)? кога сме запоставени ради неговите другари, кога ние е најтешко не му е гајле, туку му е важно да не има закаснина другарите, а сепак тврди дека многу не сака и слично? кога некогаш сме биле некоја што ја сака најмногу на светот? на што е резултат тоа, на досада, на што? дали ако неговите најблиски другари кои имале женски до пред некој месец и имеле долги врски,и сега се сингл и ги исмеваат останатите негови другари кои се папучари можат исто да влијаат врз неговиот однос кон мене, иако дечко ми не е папучар и има доволно време и слобода за се ? фала ви од напред.

10. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Не одобрувам мешање по туѓи телефони, љубомора, посесивност, избувливост и сметам дека таков инспекторско однесување не смее да се допушти НО, еве си открил нешто што го копка. Еве едно брзо прашање до тебе: ако тој некојси удварач ништо не ти значел, што треба дечко ти да мисли после чатови и размена на броеви? Не викам дека треба да се изолираш ама размената на броеви може да сугестира дека сте ја префрлиле комуникацијата преку телефон...или дека ЌЕ ја префрлите преку телефон. Оставаш чудни впечатоци, мора да признаам...

11. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670

тој знае дека ја не би го оставила за НИКОГО!
    со тој додворувач се понашам само другарски, и сето тоа тој го знаеше .. и неможам да се правам смотана и да му кажам дека немам мобилен .. ако сум дала број незчани дека утре ќе искочам со него.. но можеби сум крива, можеби сум згрешила .. :(

12. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Бејби, сама си го одговори прашањето. Има машки кои денот им почнува и завршува со тоа што ќе каже групата, што ќе каже дружината. Ако тие негови другари станале сингл пред скоро време да знаеш дека поинаку ќе го гледаат него кој сеуште е во врска. Многу кукавичко понашање е само поради тоа да си го нарекуваш другарот папучар, но тоа е сигурно нивната несигурност и несозреаност што излегува на површина. Твојот дечко најверојатно потклекнува на тие притисоци и ти настрадуваш како резултат на тоа.

Мене ми е многу лесно овде да ти напишам дека треба да го седнеш и да му објасниш дека очекуваш повеќе од таа врска, и ако сеуште си на 3-то место, па и да му раскинеш и да бараш подобар момак, ама ти си таа со чувствата во овој случај, јас само куцам на тастатура.

13. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    дајас сум та ашто чувствува и што го познава, мн поќе отколку што тој знај. сепак јас у сум онаа личност со која може и да се смее и да разговара за се и да биди гален гушкан, задоволен, поддржан, итн итн, другарите ретко му ги пружаат тие можности, тие се дука за да си направат мајтап да се насмеат, да се журкаат, ретко кога разговараат за сериозни тем, колку што јас знам иколку што се зрели неговите другари. навистина би ми помогнал, како машко, ако ми дадеш идеа совет ,како да ги искористам, моите предности кај него во однос на другарте, за да си го вратам местото на листата. разбирам дека е лето и дека сака да е опуштен и дека сега двата имаме повеќе време за пријателите, ама не да се заборават оние кои постојано биле до нас во добро и во лошо, во случајов јас, иил тој. би требало ако ништо поке да се израмнети. нејќам да испадни дека му ги потценувам другарите, ама од ко се скараа пола со женските или се пијаниили и шетаат бесцелно или ги исмеваат другарите што имаат женски кои одвај наоѓаат време за нив, целосно пропаднаа. дечко ми не е папучар како што велат тие, никогашне ни бил, ама сепак, очигледно имаат влијание и нанего или се плаши да не биди исмеан. сепак ние женските сме минлива работа другарите му се „за цел живот“.

14. roberta-rubi

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    64
    Кога помислив дека сум почнала да го разбирам машкиот свет,сватив деке ништо не сум сватила.Така си мислев се до сношти,бидејки повекето ми се машки братучеди некако учев од нивни постапки како се однесуваат еден дел од машката популација,но не било се сјајно.Дури и за личноста која мислев дека е совршена,најромантичната душа, дека ја посакува и ја сака својата девојка,дека се е совршено и се оди кон сериозност во нивната врска,односно,дека се чека за скоро да стапат во зедница,небило се сјајно,чисто и невино.Некако се разочарав...И некако во мене потекоја чувства на недоверба кон машката страна,и да ке се спомни такви се само дел од машките,но се ретки оние кои се верни и кои те почитуваат како личност со која се во врска.
    Јас на вистина неможам да сватам,да бидеш покрај личност за која знаеш дека е подготвена да направи се за тебе,дека те сака ,а ти да лажиш за години и за све некоја четиринаесет годишна,која сега влегува во запознавање на светот,да се смуваш една вечер и што потоа?Како ке ја гледаш во очи,како ке бидеш со неа?Зар тоа нема да се повтори уште еднаш кога ке се има прилика?
    После сета вчерашна ситуација мислам дека се нема доверба кон машките,бар не јас.
    Незнам,повеке ништо не разбирам или тек до прва ке влегувам во светот на реалноста,просветлетеме...

15. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Според мене многу лоша претпоставка се прави кога некој се однесува како да знае се што може да се знае за спротивниот пол. Ете гледаш, ни самата не знаеш од каде може да дојде изненадувањето, и тоа често непријатно. Не ми текнува како се викаше темата кај што го прочитав ова (таа каде што една феминка зборуваше како била во искушение да има секс со некојси пејач од Македонската ни естрада, неколку месеци пред да стапи во брак со човек шо го обожавала, пфф), ама се отворе дискусија во која феминките пишуваа како знаат за нивни пријателки кои непосредно пред стапување во брак фино лепо се изебувале со некои нивни бивши и сите коментари беа во стил ПА ШТО, НИКОЈ НЕ ЈА ДОЗНА, А ТАА СИ ГО САКА СОПРУГОТ НАЈВЕЌЕ...Ај ти пробај да ми го објасниш тоа? Како тоа сакаш некој највеќе, спремна си да основаш фамилија со тој човек, а неколку месеци пред стапувањето во брак одиш и се клецкаш на страна?

Големото мнозинство не заслужува да им посветиш 2 минути од твоето време, а не врска или недај Боже, брак. Не ги бирај по машки или женски. Олошот не знае ни за возраст ни за пол.

На Madonna, Rock-a-Fella и zhap4e им се допаѓа ова.
  16. roberta-rubi

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    64
    Се согласувам со тебе,и да,знам дека има покварени,дел машки дел женски(не се сите).Но ја немам сретнато темата која ја спомна,и за тоа незнам што да речам,едноставно дигам раменици.
    Хм...што би постигнале со тоа...по мое мислење само да се фалат по друштвата или да имаат што да раскажуваат и да оговараат,што поминале и тоа можеби ке го сметаат како авантура.Секој има различно размислување и свакање за понатамошниот им живот.Дефинитивно не го оправдувам неверството на каков било начин.
    И да,ме плашат такви ситуации,сите да знаат за некаква случка,освен јас,и да водат некакви шеги позади грб,а јас да раскажувам како сум срекна и се е совршено.Лошите времиња се во тек...

На zhap4e и EleMental им се допаѓа ова.
  17. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    помогнете ми кажете ми што да му пишам,што да направам ? ;( ;( ;( ;(

18. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Другарка требаше вечерва да ме запознае со нејзин другар. Му се допаѓам а и тој мене ми се допаѓа, ама никако да се сретнеме да направиме здрав муабет... а може и нешто повеќе. :$ :D
    И ви викам вечерва требаше да излеземе заедно, да се запознаеме, чуш-буш... и ете ти го тој доаѓа - пијан. Не камен едвај да се држи ама повеќе така фатен...
    Другарка ми ми вика: „Нема шанси во ваква состојба сега да ве запознавам и да ве оставам сами...“ и јас „Многу нормално!“
    Презакажавме за утре... мислите дека треба да му дадам втора шанса? :worried: Сепак тој знаеше за вечерва и пак пиел... |(

19. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Ме мрзи да вртам назад ама ако ти ја памтам приказната, најдобро е да го оставиш да се олади малку, по трезвено ќе размислува кога ќе му спласне првичниот бран нервоза & инат. Тука никој не ти ја знае комуникацијата што ја имаш со него така да ШТО да му напишеш или кажеш, тоа само ти знаеш најдобро.

20. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    АКо знаел за вечер и пиел, не може да се исклучи можноста дека се направил квачка токму поради трема и несигурност. Да сум на твое место, тоа е лош сигнал уште во старт, мислам некој да нема доволно самодоверба да се запознае и да направи асален муабет. Сепак, сметам дека сама по себе не е доволна причината да го shit list - ваш :D :D :D .

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.