Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Dark artist

Dark artist Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Со дечкото со кој што се допишуваме скоро 3 месеци по втор пат се сретнавме на 28-ми овој месец. Пред да се видиме ми пиша дека сакал почесто да му се јавувам, повеќе внимание да му обрнувам и сл. пошто јас навистина и не му обрнував мн. внимание од причина што и не знаев на што сме и сеуште не знам. :wasntme: Средбата беше трагикомична со оглед на тоа каде бевме и со кого бевме пред и по нашиот состанок. Цел пат разговаравме и одеднаш почна да ми се пушта , се смувавме и се тоа. По состанокот ми пиша што мислам околу времето што го поминавме заедно и јас му дадов позитивен одговор, и тој ми кажа дека убаво си поминал. Ми кажа дека ако сакам да се видиме на 26 септември (2 дена пред мојот роденден). Се согласив и се тоа, ама баш и не ми е верно со оглед на тоа што првите два месеци ја иницираше и воедно ја одложуваше првата средбата. Вчера се допишуваме и разговаравме на телефон. Денес ништо. Дали само му било до мување или пак нешто повеќе?! :^)

2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Не можете да се гледате почесто?
    Само така ќе можеш да го процениш неговиот карактер и намери.
    Вака може игра топло-ладно а може чека и ти да превземеш прва некоја иницијатива. Макар што ако сака да те освои не би се откажал така лесно.
    На почеток сте можеби и не сака да е досаден и нападен.
    Единствено што би те посоветувала е да го запознаеш подобро, дај време, види како ќе се однесува понатака.

На Dark artist му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dark artist

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Тој е од Куманово, а јас од Скопје, затоа не можеме да се гледаме почесто. Во право си за тоа со времето и запознавањето. Имаме правено муабет за бивши и ми кажа за неговата последна врска која траела месец ипол и многу избрзал со проценката на нејзиниот карактер и дека сега не сака да ја направи истата грешка. Исто така кажа дека не сакал да брзаме без да се запознаеме. Меѓутоа имам некое претчувство дека нешто не ми кажува.

4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Не избрзувај и ти.
    Пријателски однесувај се и запознаете се подобро.
    Чудно малку ти се додворувал минатиот пат, сакал да се смувате а од друга страна не сака да брза. Тоа за мене не е бавно одвивање на работите. Не знам дали е до мене, но никогаш не сум сакала само бенефиции без ништо дефинирано.
    Разговарај со него, што планира и како размислува. Веќе штом сте направиле чекор напред редно е да знаеш дали дружењето може да резултира во нешто повеќе. Доволно е да ти каже што посакува и како сака да се одвиваат работите.

На WildMk и Dark artist им се допаѓа ова.
  5. Dark artist

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Во право си, не треба да се избрзува. Многу го мразам овој дел кога не знам на што сме. Да треба да разговараме на оваа тема отворено. Фала за советот.

На IM.TMKQ и WildMk им се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.482
    Допаѓања:
    16.977
    АЈде ќе пишам...КАжав дека не е ок кај што работи,заминат е во странство...му реков ако не ти чини пресели се,и зошто не ме слушаше кога ти реков да останеше МК,ќе најдевме работа и ми рече како да не ќе работам кај тебе (во фирмата кај што работам) за 15.000. НА тоа одговорив,барем помалку плата земам ама имам со кого да шетам и кај што сакам.
    Му реков дека ме потцецнува и се смее,да сум се преслушала шо зборувам.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Кое ти е прашањето?

8. tralalala

tralalala Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    20
    Е вака чим е темава за мушки совети имам да се изјаснам со нешто :) Зошто коа ви свиѓа некоја некоја женска сте у стање да поминете 7 планини брда и долини се додека ќе ви возврати на вниманието или па не дај боже да ви даде е тек тогаш глумиме хард ту гет. Многу ме интересира...

На Dadusicka, Ники., marija.980 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Вaкa мoјoт дечкo е Кумaнoвец сo кoј сум 1 гoдинa вo врскa , a предхoдниoт oд Скoпје и тoa ми билa нaјужaснa врскa. Немa врскa кoј oд кaде е туку дaли е сoзреaн и иживеaн. Инaку мoжеби немa пaри пa не мoже честoдa пaтувa и пoрaди тoa не те викa пoстoјaнo туки пoвременo. Штoм ти пишувa 3 месеци сигурнo си му привлечнa. Инaку мaлки е пoтешкo дa се oдржувa врскa кoгa двaјцaтa не се oд ист грaд. А нaјмнoгу зaвиси oд винaнсии бидејќи превoзoр и не е бaш ефтин.А сo тек нa време ќе видиш дaли му билo сaмo дo мувaње или не.

На Dark artist, IM.TMKQ и WildMk им се допаѓа ова.
  10. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    @GirlLove имaм читaнo и други твoи мислењa, зaслужувaш мнoгу пoдoбрo oд дечкoвo. Ти му пoнуди рaбoтa и зaеднички живoт, oн oдбрaл дa зaмине вo Гермaнијa. Верувaј декa ти се жaли сaмo бидејќи не се снaшoл тaму, дa му беше убaвo ни нa пoрaкa немaше дa ти врaти.
    Се гледa декa вo врскa се трудиш зa пaртнерoт, зaтoa чувaј си ги чувствaтa зa некoј кoј зaслужул.

На "Zoki", cresa-jagoda, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Со ова, целосно се согласувам.
    Послушај за ова @GirlLove не си троши време и енергија со него :hug:

На cresa-jagoda, GirlLove и carangigia им се допаѓа ова.
  12. Dark artist

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    366
    Знам дека карактерот не зависи од родното место и околината каде што израснала личноста. Да се даде мислење за тоа дека генерално луѓето кои што живеат во тоа и тоа место се такви или онакви со аргумент дека знам 5/6 души кои се од таму и дека се такви/некој др. кажал дека се такви е стварно банално. Не сум статистичар, дури и да сум треба да се разгледаат факторите кои влијаеле за да се создаде тој заклучок. Превише предрасуди имаме!
    За одложувањето го имам прашано отворено и ми кажа дека не е баш во добра финансиска состојба, пошто 2 години е постар од мене, а зависи од неговите. Ми рече дека со 200 денари не може да искочи,што е во право не е дека не можел да се снајде ама сепак у глупа ситуација е и го разбирам. Работел пред некое време, дал отказ откако слушнал за тоа дека ќе примаат војници во АРМ. Мислев дека е дете, несозреан ама на крајот не искочи така, или барем засега така мислам. Инаку во право си, фала за советот. ;)

На lunchy и WildMk им се допаѓа ова.
  13. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ми се свиѓа еден дечко не знам.што да правам како да му го привлечам вниманието

14. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.890
    Допаѓања:
    59.573
    Пиши му на некоја од социјалните мрежи, почни така па понатаму можеш да го поканиш на кафе/прошетка.

На WildMk и Feminka22 им се допаѓа ова.
  15. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Uff ama jas go poznavam poodamna.I imame pravenk muabet I imame zdravo.. Na odmor bevme zaedno se padnavme da odime vo ista grupa I ja s od sram ne zborev so nego. Prozzborevme nekolku pati samo. Me followna na insta I mi lajkna I jas mu vrativ I na toa ostana...

16. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.890
    Допаѓања:
    59.573
    Започни разговор, зошто срам? Не губиш ништо, уште подобро што се знаете па полесно ќе ви оди разговорот, насоката води ја како што ти одговара :)

На WildMk и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  17. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Mozebi so ova moe ponasanje ostaviv vpecatok deka ne sum zainteresirana za razgovor a ne pa za nesto drugo.

18. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.890
    Допаѓања:
    59.573
    Затоа ќе почнеш ти прва и ќе сфати дека си заинтересирана, па ќе видиш како ќе ви се одвива разговорот. Во секој случај првиот чекор треба да го направиш ти.

19. SnowWhite8

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Сега ќе раскажам поопширно. Него го запознав во биро,се пријавивме заедно да одиме на еден курс и го аднав на фб и се допишувавме за тоа дали го викале зошто и мене не ме викнаа на тој курс. Потоа изгубивме контакт. Го сретнав една година подоцна на улица ми даде едно флаерче ме покани на некоја си презентација, не му одговорив сигурно дали ќе дојдам. Ми пиша и на фб но јас му реков дека не можам да дојдам. Потоа еднаш го сретнав во автобус си кажавме само здраво и толку.
    Се пријавив на одмор да одам со една група затоа што знаев некои кои се во таа група а знаев дека ќе е и тој таму. Го прашав другар ми дали ќе оди ми кажа не е сифурно ( не многу близок другар, сигурна сум дека му пренел дека сум прашувала дали ќе оди и тој). Кога појдовме се сретнавме во автобус но брзо го одминав. Неколкупати како да сакаше да ми каже здраво но јас стално го одминував. Сигурно му било чудно зошто се однесувам така,ама ми беше глупо да кажам прво јас Здраво. На одмор правевме муабет онака неколку пати, онакви бош муабети. Кога се вратив дома го фоловнав на инста, ме фоловна и тој и ми лајкна слика. Гледа на инста стори што објавувам, и ми лајкнува по некоја слика. И јас му лајкнувам. Му пишав од кај братучедка ми на шала, почнавме од таму да се допишуваме, требаше да пишам од кај мене знам ама ете не можев ми беше многу глупо. Сега глупо ми е да почнам досаден разговор. Чекам да објави нешто интересно па да му пишам, да се нашалам. Не знам дали воопшто да му пишам затоа што испаднав глупава што се поставив така, требаше веднаш кога го видов во автобус да се поздравам со него.

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Исто важи што ти предложи @lost123 , пиши му. Нема што да ти е глупо.
    Друго паметно решение нема. Денес глупо, утре глупо.. месеци поминале. Прекрши го циклусот, пиши му и не се притресувај толку. Сенкир на принцот Вилјам ќе му пишуваш. :)

Ајде. И да ни кажеш дали и што ти одговорил :hug:

На lost123 му/ѝ се допаѓа ова.