Совети од МАШКА страна за сите девојки

Discussion in 'Сингл' started by TheBunny, Sep 17, 2010.

1. zhu

zhu Истакнат член

Здраво вака ако може еден совет
    Пред 2-3 недели се запознав со еден дечко, се видовме од тогаш 2 пати, он постојано ми пишуваше прв секој ден или секој втор ден евентуално да види кај сум што правам, а јас само еднаш му имав пишано. Меѓутоа еве веќе 4 дена го нема да пише, не знам дали изгубил интерес и нашол друга или чека јас да му пишам сега прва, што мислите што да правам?

IvanaJenner likes this.
  2. MrKJ

MrKJ Истакнат член

Доколку сакаш да пишеш, пиши. Ќе приметиш бргу дали е заинтересиран или не. : )

Feminka22 and WildMk like this.
  3. lost123

lost123 Форумски идол

Пиши му ти, не значи секогаш да е тој прв што ќе започнува разговор. Доколку има нешто ќе дознаеш.

Feminka22 and WildMk like this.
  4. cavalli

cavalli Популарен член

Пиши му ти, може би чека на тебе сега да пишеш. Може се чувствува досаден ако ти пишува се тој. Ништо не губиш ако пишеш прва. Круната од глава само ќе ја симнеш. Ништо посебно.

candy.cane and WildMk like this.
  5. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Можеби додека траело запознавањето во живо увидел дека не си негов тип на девојка, а можеби и има некои проблеми. Доколку сте разврзале муабети не е доволно да му пишеш '' zdr'' ''hi'' '' :) '' него директ прашај каде си, што те смена така наеднаш..

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Епа, нема само тој да пишува.
    Оти си 'мерите' кој повеќе пати пишал?
    Ако сакаш да зборниш, пиши му и ај со здравје.

candy.cane, Annora, Feminka22 and 4 others like this.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Му се допаѓаш, ама малку олабави и дај му знак некаков, односно биди природна и обична (како и секој човек) и пишувај му и ти прва, да не се почувствува дека досадува или дека ти влече зборови од уста.

Гледам дека има интерес и кај тебе, односно те интересира зошто прекина....

8. coki35

coki35 Истакнат член

А од каде знаеш дека таа му се допаѓа ти кажа тој тебе?

9. Micika12

Micika12 Истакнат член

Па види пиши му ти разговарај со него, може има работа или некој проблем шо не ти пишува, немора да значи дека изгубил интерес за тебе или е со друга..

candy.cane likes this.
  10. IvanaJenner

IvanaJenner Истакнат член

Пиши му. Не мора се он прв да пишува нели:) Кога ќе пишуваш со него, бргу ќе приметиш дали е заинтересиран за тебе или само тепа досада.:*

WildMk likes this.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Само не се лути другар, кажувам од моја перспектива, на нештото таа што го напишала и размислувам зошто би пишувало често машко, и зошто би прекинало.

Peace!

candy.cane and WildMk like this.
  12. coki35

coki35 Истакнат член

зошто да се лутам да можам на девојката и јас би и помогнал :)

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Прашај ја прво жена ти, дали ќе ти даде :)

14. BrokenAngel97

BrokenAngel97 Истакнат член

Незнаев каде да го поставам прашањево па се решив овде.Искрено ке паднам во депресија, многу сум разочарана незнам дали е до мене но кога ке им пријдам прва на машки тие ме гледаат како некој чудак и после ме игнорираат. Немам никакво искуство и незнам што да правам кога некој ми се допага и автоматски ја губам таа личност си фаќа женска на пример и после извесен период ми е криво. Еве моментално еден ми се свигја нигде низ град не го среќавам и ако му пишам незнам што се плашам дека ми се исмејува или којзнае што ќе изреагира. Значи стварно ми требаат совети искусни особи незнам што да правам, само знам не е на добро. И кога ке слушнам други кај што ми велат немој тоа да го правиш чекај на него а тој незнае дека јас постојам. Па до кога веќе јас да чекам сигурно нема да му пишам кога ке го видам со женска. Ве молам за советче позз.

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Пиши му.Ништо страшно.
    Почни со бош муабет, шо праиш како си што има.После почнете да си зборите.Ништо не губиш ако му пишеш.

BrokenAngel97 likes this.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Еве како машко за да видам дека некоја постои како што викаш ти, потребно е некако да ми даде до знаење односно да ја заприметам на некој начин. Ако има социјални мрежи лајкни му на песни коментари откај знам ти шо, па по некое време ако не пиши, пиши му.

17. BrokenAngel97

BrokenAngel97 Истакнат член

Не го познавам баш најдобро, ми треба некоја идеја само да не е од типот здраво како си? Да биде нешто интересно да знам дека ке тргне муабетот кон нешто ако ме сфаќаш

18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Па добро тогаш, прати му во директ некое meme или quote.Нешто што мислиш дека би развило дискусија.Ја обично така правам,не им пишувам директно туку ќе пратам некоја слика или нешто колку да се почне дискусија па почнувам со муабет.

19. Devotion

Devotion Истакнат член

Си нашол нешто поинтересно, затоа не ти пише. Нема врска шо пишел тој прв, ако сака пак ке ти напише да се најде у муабет, ќе сфати тој од муабетот дали си ти заинтересирана или не а не по тоа кој прв пишал, после четири дена баш напротив, не треба да му пишеш а уште полошо пак и да го прашуваш зошто го нема кај е бла бла. Тоа е проблемот кај нас женските, многу се замараме. Остави така, и да го нема, тоа е тоа прифати и продолжи. Најди си нешто занимација и не мисли многу многу. Искрено од мене совет.

20. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Пушти му некоја слика од тебе или нешто рандом на инстаграм, сигурно ќе врати. Ако сакаш на фб, пиши му што било... како што кажаа погоре ништо не губиш:) Be confident!:*