Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Зависи како им одговара.

На Pea, Feminka22 и Stark им се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.401
    Ако вика дека не памти, лаже. Толку.

На Feminka22, cresa-jagoda, Yeeah и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Д.Чобанова

Д.Чобанова Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    4.446
    Малце комплицирана ситуациjа,ама да речеме (само хипотетички) дека некоjа девоjка се запознала со некоj дечко и размениле фб. Започнале да си пишуват секjдневно. Овие од различни држави се,па дечкото и ветил на девоjката дека ке jа учи да зборува на неговиот jазик. Се барали еден друг секоjдневно,си моабетали за се,флертували еден со друг многу директно,очигледно е дека на дечкото таа му се допагала. Поминало малку време и таа започнала да чувствува поголема потреба од комуникациjата со него па му кажела дека тоj и значи..можеби таа зборувала некои работи кои не требало да му ги кажува,но искрена била во се што му рекла,мислам почнала да се зальубва во него..
    Го прашувала дали му значи нешто,дали чувствува нешто кон неа,што и да е..и мислам дека него го фатил страв и и кажел само “jас не вредам за толку” .Ама играа игри со неа,го нема,го нема ,па се врати и рече “има ли нешту интересно вечерваааа...па напраj ми да ми биде интересно..” и такви работи. Престанали да си пишуват,таа го барала во почеток ,му пишувала ,тоj само отварал и читал,по тоа спрел и да чита и таа спрела да го бара. Ама денес ако таа 5 пати стави story на фб или инста ,тоj сите пати ке го има видено после неколку секунди. Што значи ова и значи ли нешто воопшто? Да се надева ли таа на нешту,да се обиде ли да го врати на некоj начин и ако да на каков?

Се извинувам за расипаниот македонски,се надевам да ме разберете.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Не вреди.

5. Д.Чобанова

Д.Чобанова Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    4.446
    Не вреди,ама на срце како да му кажеш дека не вреди.. Од се ова што jа вознемирува наjмногу е ова што тоj наместо да рече како маж “Нема да биде,за тоа што така и вака” од него едноставно молк. Не е убаво некоj да си оде од тебе со “сбогум” ама баш не е убаво па да си оди и со молк,ова е право хируршка интервенциjа без анестезиjа..

На WarriorAngel, x.Daisy.x, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Вие не сте се виделе, тебе ти е само навика.

7. Д.Чобанова

Д.Чобанова Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    4.446
    не ние,тие :D се преправам дека не иде збор за мене.. :D се имаат видено еден пат..
    уфф,се чувствувам како да имам 15 години,Бога ми,многу е гадно..:doh:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    @Д.Чобанова подалеку нека стои од личности кои на ваков начин си играат мајтап односно си играат со туѓите чувства. Наместо да бидат искрени тие глумат некое лудило и после велат како биле погрешно разбрани. Затоа подалеку од такви несериозни личности на кои се им се сведува на мајтап и шеги и додека им годи вниманието кое им го посветуваш тие комуницираат со тебе. А потоа кон тебе се однесуваат како кон лепешка. И тврдат дека биле искрени. Жими ашинот биле искрени.

Последна измена: 26 декември 2018
    На Milobebence, rolulika, ЕденЧлен и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Д.Чобанова

Д.Чобанова Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    4.446
    Искрено мислал,ако треба да бидем обjективна,деко дечкото не е лош или барем така ми се сака мене. Дали постои можност навистина да го е фатил страв? Мал е ,има 22 години не е искусен воопшто. Што ли си кажел,таа е некоjа луда,ме има видено еднаж во живо па такви тешки зборуви ми пишува.. (facepalm) :D

10. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Па и не е мал, знае што сака. Ако ништо друго, треба да знае да се однесува со девојките. Гледање на стори и сл не значи ништо. Муабети на фб кога не се гледаат лицата во живо, се само муабети. Јас бев во таква ситуација, дечкото досада тепаше со мене.

На Milobebence, WildMk, rolulika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Д.Чобанова

Д.Чобанова Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    4.446
    Постои можност во Jaнуари да одам во неговиот град и бидеjки градот е премал си мислам дека се некако некаде ке го сретнам и тогаш што ке правам не знам,тешко мене..

На Milobebence и WildMk им се допаѓа ова.
  12. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Од каде знаеш дека не е искусен?Зарем толку наивно веруваш на зборови?може да кажува и ветува све и свашта,бателете ги зборовите,во денешно време секој ветува све и свашта,додека не видиш со дело,и со свој очи,батали празни зборови.

На rolulika му/ѝ се допаѓа ова.
  13. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    Д. прифати веќе дека тој се допишувал со тебе за нешто друго наместо сериозна врска.
    И да го видиш во неговиот град ако е некој искусен трчи-лажи маж(независно што има само 22год) ќе те залаже да добие што сакал од сам почеток од тебе а тоа не е љубов и сериозна врска туку с*кс, јасно ти е?

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.465
    Допаѓања:
    22.284

Мислам дека само сака забава со тебе и не е за сериозно. И можеби ќе му го направиш интересен денот ако се видите некогаш и после ќе го снема.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Д.Чобанова

Д.Чобанова Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    4.446
    Во животот никогаш не сум била наивна,ама еве,сега прв пат и мене ми доjде преку глава :D
    Мислам видливо е дека не е искусен,како дете е..

16. Д.Чобанова

Д.Чобанова Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    4.446
    Во почеток ни jас не сум сакала од него нешто повеке освен секс,ама ова сега мислал дека се вика фатена жива на собствена мамка..

17. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Ништо не е видливо,додека е виртуелно,и само на тастатура,што правиме ако некој друг некогаш пишува во негово име(другарка,братучетка,пријателка),а ти мислиш дека е све тоа од него?Зата реков,додека не се видите во 4 очи,све се само празни муабети,дете е на 15-17 год,а не на 22-23 год,да не се лажеме залудно.

На rolulika, candy.cane и Д.Чобанова им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ми се бендисва што знаеш да си се насмееш на 'маката'. :hug:
    :D
    Гледај да не се опседнуваш со мисли на него.
    Терај си го животот, занимавај се со друго... па и допишувај се и гледај се со други.
    Не чекај тој да каже дали сака нешто и што воопшто сака.

Ако биде некогаш нешто - арно... ако не биде - пак арно.

Ти посакувам се' најдобро :hug:

На WarriorAngel, candy.cane, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Д.Чобанова

Д.Чобанова Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    4.446
    Сум се опседувала веке баш добро :D Тука не иде толку збор за льубов колку иде збор за тоа што ми е повредил его,ако ме разбираш. Не сакам ни врска со него ,и да сакам нема како да постои. Проблемот иде баш од ова дека никогаш немам добиено НЕ од маж и баш овоj не сакам да биде првиот коj ке ми го рече.
    Како фиксна идеиjа ми е дека треба да го имам барем едан пат колку да докажам на себе и него дека ке биде затоа што jас така сакам и така сум решила и треба да биде па ако треба и пеколот да го донесам на земjава. Една жена сака ли да има некоj маж не постои sид коj неможе да го прескокне,непробоjна тврдина,или што и да било морално правило кое таа да не е готова да отстрани од корен ,нема ни Бог за таа. Е те така сум и jас моментално. Си мислам дека е льубов,не е..знам,туку е болната ми амбициjа..

На Milobebence, WildMk и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.460
    Подобро опишано од ова не можеше да биде. Дефинитивно си во право. И јас сум иста, додека не добијам „да“ па макар и ништо да не биде не се откажувам. Не можам да прифатам на друг начин, ме копка. Сакам мојот збор да последен и ја да сум на подобра позиција.

За жал не знам како да ти помогнам, јас секогаш сум оставала на времето. На крај сите ме побарале пак :D

На Milobebence, WildMk, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.