Нема разлика. И едната и другата може да имаат комплекси, несовршености итн. Едната сака да се фали, да се фотка и да провоцира, другата сака да е скромна, да се фотка и да биде на земја. Прашањето е едноставно која од нив две би имала убава карактер? Може скромната да има лош карактер, а таа другата добар карактер и обратно. А може и двете. А машко око паѓа само на цицки и гзови, постојат исклучоци ама доста ретки.
Се најдов во машки муабет на тема како некоја девојка имала толку многу лајкови и била преубава бла бла, а некоја си ко ќе видат под одредена број лајкови нешто и фалело. Се надевам не беа сериозни и не обрнуваат внимание премногу на тоа.
Фотографиите се олицетворие на умот на профилот на девојката која стои позади него. Сосема во ред е да има пристојна фотографија од нејзе , но сосема не пристојно е да има "сочни"(slut) фотографии каде што јавно за внимание или што и да е во женскиот ум го лицитира своето тело на рандом мажи во широка јавност. Генералната слика веднаш се добива штом погледнеш во фотографии на нечиј профил... Ниската интелегенција е вирус во опшеството. Лајковите не се IQ.
Ах тие социјални мрежи и тие "совршениости'. Има луѓе шо толку се опседнати со тие социјални мрежи и баш тие 1001 слики, напрчени усти, миничи многу добро кажуваат за личноста. ЈАс мислам дека таквите патат за внимание и за внимание не знаат шо би направиле и голи се слекуваат, резулатат на намалена самодоверба. Има и живот надвор од социјални мрежи. Епа ако бира таква значи нешто го поврзува, сличности се привлекуваат.
Демек, ако се фотографира провокативно, тогаш не е интелигентна? Мореее логика... Сигурно се со ниска самодоверба и патат за внимание.. По што заклучи? Само по сликите?
Многу "увреџено" за некој што изјави дека сите што имаат Инстаграм се психопати и немало шо да се лутат што си рекла така.
Прочитај малку и види од психолошки аспект ќе видиш. Кој објавува нон стоп слики на социјални мрежи инаку ? Ако не добива на некој начин внимание, ќе добие на друг.
Кој рече така? Ова го реков: Why Instagram Is the Worst Social Media for Mental Health Како може да се лутиш за истражување и факти? Може некои, не сите. Исто како муабетот за Инстаграмот, шо си го сфати Дангел лично
Здраво момци, ми треба еден искрен совет од вас. Јас сум девојка со физичка инвалидност, физички не изгледам топ, но имам други предности од убаво лице, интелигенција, образование, добра работа. Како и да е, скоро секогаш кога ќе излезам со некој тип, или ми бегаат уште пред да ме запознаат, или ќе поминеме прво кафе и веќе никогаш не се јавуваат и ме избегнуваат. Па сега се прашувам, ако во една девојка се кријат повеќе потенцијали за кои велите дека се важни за добра врска, а таа девојка нема симетрично тело заради инвалидноста, зошто мажите бегаат од такви девојки уште пред вистински да ги запознаат? Благодарам однапред!
Злато не се секирај, не верувам дека поради тоа прекинувале да контактираат со тебе. Од друга страна, ако тоа е причината тогаш тие луѓе не се луѓе туку морони.Знај дека сите си имаме свои предности и маани, свои убавини и квалитети.Ти своите си ги знаеш, што е многу убаво и мило ми е за тоа. Кога веќе ја знаеш својата вредност, барај некој спроти себе некој што ќе те цени таква каква што си, не избрзувај во излегување со машки.Опипувај ситуација, види како размислуваат па искочи со нив. Не ти требаат безобзирни идиоти
Веројатно зашто тоа што ти го сметаш за предност, тие не. Можда нешто во однесувањето твое им пречи чим со повеќе стигаш до ист стадиум и толку. Пробај, промени нешто.
Zdravo, bi sakala da mi dadete nekoj sovet. Se gledam so eden decko veke skoro mesec, nemame redovna komunikacija. ama pak odrzuvame, pa sega sakam da pocnam nesto ozbilno so nego,pa prasanjeto mi bese kako da go prasam sto toj planira so mene, da ne e premnogu rano pa za da smeni mislenje za mene, demek mnogu zagreana za nego i da me ostavi...a koga ke se videme stvarno ni e sve super,pominuvame mnogu vreme zaedno ko ke se videme.
Па комуницирај повеќе сега повеќе, само да не биди ептен нападно и поминувајте уште повеќе време заедно, ако ви е супер самото ќе си дојди со тек на време, па не е ништо страшно ни ти ако му предложиш дека си заинтересирана за нешто посериозно..
Можеби сум офтопик бидејки е рандом прашање, а не барање совет, ама морам морам да ве прашам вас машките. Можеби ќе ме нападнете бидејки прашањево е општо до сите вас и затоа ќе напоменам дека немам намера да генерализирам и знам дека има исклучоци. ЗОШТО ама ЗОШТО при водењето љубов откако ќе се се задоволите, тука се става точка и завршува целиот чин. Откако ВИЕ ќе се задоволите, а девојката можеби сеуште не го доживеала врвот. Исто така има некое "правило" да не речам, девојката му дава долго орално задоволство, но машкото може да ја пропипка или евентуално да го направи истото, ама онака ради реда до 1 минута макс. Со тек на време слушнав многу искуства и заедно и со моето, ме доведоа до заклучок дека ова е за жал пречест случај, а морам да признаам дека од сите девојки со кои сум зборувала на оваа тема го тврдат тоа. Јас ЛИЧНО не запознав ниту една единствена што ми кажала дека нејзиниот партнер дури и кога ќе го доживее врвот, се свртува да види како стои ситуацијата со девојката. Навистина не знам зошто е ова вака момци. Чекам некој ваш искрен, најискрен одговор на ова мое прашање.