Јас те сфаќам потполно, и ќе ти кажам дека најмалку 70% од мажите не се замараат дали жената ќе биде задоволена при водењето љубов. Муабетите се најчесто од типот, леле ама секс имавме, партал ја напраив брат, а брат она како си помина а? Имаше желба за повторно или па како? Или те замени со друг? Јас кога сум свршил пред да сврши таа, сум се чувствувал многу глупо, но сум се потрудил и таа да има оргазам, ама обично практикувам таа да биде прво задоволена па после јас. Така ми е послатко некако. А за муабетот орално, многу сакам да ја задоволувам, уживам и таа си ужива, за мене не досадувам за оралниот, ако таа има желба , нека повели
Точно. Ова се муабети на егоисти и на тие кои само сопственото задоволство го гледаат. Но... тоа е проблем на различните сфаќања за машките и женските улоги во сексот. Жената е во подредена улога, од старт. Таквите мажи (а и жени), ја мерат 'вредноста' на жената, по тоа дали, како и со колку имала секс... исто и 'вредноста' на мажите, само по дијаметрално различни параметри. Мажот е тој што еба, а жената е таа што 'дава' (да биде ебена). Во смисла: Таа нема чувства и мислења во врска со сексот и нејзината сексуалност (пошто е чедна), ами треба само 'да го истрпи' мажот, додека си брка работа. Затоа и проблем после.. Жените не си дозволуваат да ги вокализираат нивните желби, потреби и ставови пред партнерите... Па многу често, имаме случаи на незадоволени жени. Епа, браќа и сестри, сакате сексови за паметење, или само лупање на прат во дупка? За првото треба рамноправност! п.с. Секоја чест на исклучоците.
Иам едно просто прашање: (зборам за бивши шо беше пред 4 години ме обожаваше човекот скрши раце лупајки у ѕидови од нервоза ради мене идиотка пошо бев у тие ментални години кај шо животов ми беше само за журки,кафичи и другарки) Типот сеа има девојка се сакаат се ау бау, ама јас се си мислам дека ме нема преболено од причина шо: Ме фолнува на инста Ме прати на стори ПРВ Пред некое време бев на концерт така малце се напивме со другарки се кладевме као дека ке пишам и пишав ама ме остава на сиин и ја стаив некое стори дека сум против пиење више а сабајлето става стори као у стил Коа можеш да помислиш на утре без каење и на вчера без страв тогаш си на патот кон успехот го глеам ја сторито и го брише одма ама среќа ја скрин напраив И пред некој ден си размислувам да не случајно сум пишала у погрешно време као бил со женскава па ме остаил на сиин... кажете мислење и шо да праиме понатака
И да има некои позитивни мисли за тебе, а верувам дека има како и секое машко што вистински сакало некое девојче а го разочарало или скршило на некој начин, на крајот само може да те исекса и да му се намали почитта (малку од малку ) што ја имал кон тебе.
Не знае тогаш коа пишав дека има женска а и башка чекај малце тоа никад нема да сфатам ако сакаш некој шо мајка мафташ друга девојка ?
@arodoet20 Тоа нема да го сфатиш, а ти? Што мајка му мафташ назад? Па згора прашуваш, што понатаму. Како бе понатаму? Зар навистина мислиш да кроиш планови со некој што веќе има девојка? Не те оставил на seen бидејќи бил на работа, туку бил со девојка му. Зафатен е, остави го, ако му фали внимание, биди попаметна од него и игнорирај го. Има девојка и тоа единствен факт и реалност во твојата ситуација. Не си го троши времето и насочи се кон други работи или барем слободни момци.
Пишав на почеток НЕ ЗНАЕВ ДЕКА ИМАШЕ ЖЕНСКА ТОГАШ против тоа сум увек пошо ми се десило и мене и полошо ради такви девојки.Сеа нишо не правам јас нит пишувам нишо така да нема шо да збориш дека мафтам назад.
Шо да праам ја да блокирам да бришам да отерам у три лепе или да остаам пошо како и да е нишо нема да биде?
Мене ми изгледа како да чекаш да ти пише или како да сакаш пак да му пишеш. Според начинот на кој го пиша тоа, како да ти годи тоа што објавува стотиња кои мислиш дека се за тебе Ако не си ни малку заинтересиран за некој нема да следиш што прави, дали ти ги гледа сликите, скриншатови да правиш и сл. Можеби само така те адднал, можеби и има задни намери но на твое место јас не би била таа која ќе тури масло во огнот. Ако се ова не е точно и сум добила погрешна претстава, тогаш блокирај го или игнорирај го, единствен паметен потег.
Извините на изразов, ама кој к*р фактор ви е тоа дека ве следи на инста и ви гледа стори? И јас го гледам Бред Пит, па сеа Анџелина треба да бара совет на фемина?
До негде и си у право, муабетот е шо ме имаше блокирано долг период ради бившата пошо она ни се замеша у врска ме мразеше мене и само гомна јадеше заедно беа у клас а тој знаеше дека е ментална и дека не ја поднесувам али на крај си ја фати неа ради инат дека ја не сакав да идам со него на одмор и така уствари прекинавме и минатата зима се видовме на поминување после долго време ја го искулирав пошо не ме занимаше го забораив и доаѓам дома ко пак да ми се вратија чувствата ама викам шо сеа ае батали ја коа го мафтав тој се замараше со мене сеа нека биде обратно јебига али после тоа се појави и на инстаграм ме одблокира ме фолнал као шо реков викам ае океј не беше муабетот дека има женска друга немаше нишо да се види плус имавме тогаш заеднички најдобар другар и си бев у контакт со детето ке кажеше , е тек после 3 4 месеца почна да става слики со неа шо дури и ми беше мило барем не е минатата и си реков океј да не испадне дека сум пичка да блокирам одма ставив само на mute и стори и слики и се и не се мешав више пошо знам шо е да се мешаш у врска ради такво нешо цело лето се неам опраено од депресии не сакам ни на други да се деси . Океј е , извини шо побарав
Јас би ти рекла штом еднаш го заборави не дозволувај пак да се вплеткаш во истото. Не ти треба таков што те извисил заради еден одмор. Можеби тогаш сте имале несогласувања но скршено не се лепи. Тој ако е спремен да ја изневери девојка му истото и тебе би ти го направил. Не ти треба таков. Можеби грешам, можеби така пријателски те одблокирал и немал задна намера, но не дозволувај тоа да ти го помати мозокот. Продолжи си од таму каде што застана исто како да не се случило. Ако имало некоја намера во сето тоа, ќе излезе на виделина.
@arodoet20 Ќе те советувам да не се мешаш во нечија врска. Веќе си му пишала и те оставил на сеен. Тоа ти е доволен знак дека не е заинтересиран за ништо со тебе. Гледам се тешиш дека можеби бил со девојката во тоа време, ама тој ако сакал да ти врати, ќе ти пишел подоцна од дома. Се сомневам и дека сторито на инстаграм значи нешто и воопшто било наменето за тебе. Па и да било, навреме сфатил дека не е во ред и го избришал. Било и поминало, не се навраќај и не си прави проблеми.
Минатото нека ти биде поука и искуство за понатаму. Не се враќај на ситуации кои си ги поминала, освен ако имаш нерви и повеќе време за да бидеш дел од триаголник.
@arodoet20 Се пронајдов во твојава ситуација,пред пола година запознав дечко и многу ми се допадна,дознав дека има девојка,но ете затрескана и кажав на една наша заедничка другарка таа ми кажа ИМА ДЕВОЈКА не прави ништо нека биде тајна меѓу нас две,ама јас луда прашав и уште една моја другарка и ми кажа исто тргни се од него немојј.Сепак си мислев во право сум и побарав совет на форумов исто ко тебе сите ми дадоа совет да се тргнам од него,но не ги послушав.И знаеш што се случи цело време се молев и имав надеж дека ќе раскине и испадна тоа внимавај што посакуваш може да се исполни.После некое време тој раскина и дојде кај мене да бевме заедно и летав во облаци,но ,знаеш кога ми се јави неговата бивша на тел и плачеше ме праша зошто сум и ја земала среќата,како се чуствував-беднооооо,и после пола год неможам да го заборавам разговорот и таа ми кажа женкар и дволичен е и ете после неколкуу месеци раскинавме и сега се прашувам зар вредеше?Не не вредеше и тој мене ми кажуваше едни работи на др-др работи дволичноста ја открив и после некој ден со мене стави слика со друга значи сигурно ја имал таа додека бил со мене,значи ме изневерил женкарот.Сега се прашувам само како можев да го разделам од неговата тогашна лепотица?Затоа ако не сакаш да си ја лупаш главата од ѕид како мене,немојјј одалечи се од него!
Не си го оттргнала ти од неа, и то лично на девојката и немаш згрешено. Ама кармата работи. Вакво мешање во врски е само показател дека сте себични.
Има еден дечко што неколку дена веќе ми се пушта ама јас сум многу срамежлива да комуницирам многу. Дали би било глупо доколку го заследам на инстаграм прва, на некој начин да му дадам до знаење дека и јас сум заинтересирана за него.
Не, спoред мене. Зoштo дa се прaвиш незaинтересирaнa aкo ти се дoпaѓa. Дaј му дo знaење, мoжеби и тoј се срaми