Совети од МАШКА страна за сите девојки

Discussion in 'Сингл' started by TheBunny, Sep 17, 2010.

1. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Со срциња ако те запалил...
    По муабетот што го води, ќе сфатиш дали има во паметот и дали се заслужувате меѓусебно.
    Многумина и од двете страни изрипуваат одма и после ќе се жалат дека нешто не им функционирало во врската.

Биди малку психолог. Ако отворите поголема дискусија, ако се запознаете подобро, излезете на кафе и процени според разговорот дали може да биде за тебе.

2. Мачкетина

Мачкетина Истакнат член

Епа вака, во кратки црти. Се смував со еден за нова година тогаш беше се океј не ми се свиѓаше нешто многу. После тоа искочивме уште два пати. Првиот пат кога искочивме не ми беше интересно и некако муабетот не ни идеше , сакав следниот ден да му кажам дека не иде и да останеме само другари ама другарките ме премислија. И искочивме и по втор пат и така и така беше во муабетот низ шега му кажав дека за секс може само да сонува (како дојде до темава не знам). Таа вечер се океј беше после следните денови почна да враќа на пораките по 6 саати. Пробав да правиме муабет ама се гледа кога некој со сила ти пишува и нормално престанав да му пишувам. Од тогаш се немам допишувано со него. Е сега зашто не се машкиве поискрени да си кажевме дека не иде, дека било за еднаш , ќе беше многу поубаво ќе можевме да си останеме пријатели. Згрешив ли што не ги прекинав работите уште по првото излагање. ?

3. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Zgresi
    Si mu dala laza nadez

Мачкетина likes this.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Мислам дека тој веќе си има поважни приоритети односно да се насочи на друга девојка мување и можеби понатаму нешто посериозно. А за какво пријателство станува збор, што очекуваш ти од него и дали претходно сте биле пријатели, пред да се случи мувањето?

5. Мачкетина

Мачкетина Истакнат член

Најискрено не очекував ништо од него. Имавме искочено еднаш два пати со други пријатели заедно, не би рекла дека бевме пријатели пријатели повеќе како познаници.
    Дали е лошо што не ми сметаше дека има некоја друга девојка на бакграунд и не се чувствував љубоморна кога ќе се поздравеше со некое девојче. Дури не ми ни сметаше помислата на отворена врска.

6. Stark

Stark Форумски идол

Според мене продолжи си понатаму, и ако стапиш во контакт може да го протолкува погрешно, бидејќи ти не си заинтересирана, а тој бил. На некој начин да се излажи, ако ме разбираш...

Ако се видите некогаш или нешто поздрави се и тоа е тоа...

Мачкетина likes this.
  7. Animali

Animali Популарен член

@Мачкетина Велиш зошто не бил поискрен, но зошто и ти самата не си била? Ни од твоја страна првично немало интерес, си можела и ти самата да ставиш крај на ситуацијата :)

8. Мачкетина

Мачкетина Истакнат член

Оке фала ти за советот... ☺️

Stark likes this.
  9. Мачкетина

Мачкетина Истакнат член

Мислев да си дадеме уште една шанса со второто излагање и да се обидам. Мислев да ставам крај после тоа ама он ме престигна.

Animali likes this.
  10. Animali

Animali Популарен член

@Мачкетина Епа значи нема никаков проблем сега :D Кај и да е, или ти или тој, едниот ќе ставел крај пред другиот, лажната заинтересиранос не може долго да се глуми :D

11. Мачкетина

Мачкетина Истакнат член

Еми така е..

Animali likes this.
  12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Еми е, ама и не е кога веќе си решила да пишуваш тука. Иако го нејќеш, сепак боли што не е заинтересиран за тебе. До егото е, нели? ;)

13. Animali

Animali Популарен член

@Billy Idol Ја претркал, тоа е проблемот :D

14. Мачкетина

Мачкетина Истакнат член

Така, до егото е. Си признавам.

Stark and Animali like this.
  15. Annora

Annora Популарен член

^ А не ви е некако чудно што го снема штом му кажа таа дека нема секс од неа да добие?
    Не го правете жртва, очигледно сакал само малку да се забавува, па кога сфатил дека нема да може ја откачил. Таа можеби не требало да излези повторно со него, ама не гледам ништо лошо ни во тоа што сакала да проба и да му даде втора шанса.

16. candy.cane

candy.cane Популарен член

Тоа кажува за него, ама и девојкава планирала да стави крај така да неговата причина за игнорирање е небитна. Работата е што не ставила таа крај и сега се нервира.

Мачкетина likes this.
  17. Annora

Annora Популарен член

Да, јасно, али сакав да кажам дека и тој не е цвеќе за мирисање. Кога видел дека ништо нема да добие, го снема без збор. Како и да е, таа и самата кажа дека поради егото е, инаку не гледам зошто воопшто се замара, кога и онака планираше да го откачи :)

18. candy.cane

candy.cane Популарен член

Па искрено, барем не и симнувал ѕвезди и не и ветувал љубов само за да ја легне. Може не бил директен дека само за секс му е ама ете се тргнал веднаш кога кажала. Многу се полоши кога се прават дека не е до тоа и сакаат да искористат..

19. Мачкетина

Мачкетина Истакнат член

@candy.cane @Annora Не сум искочила со никој пред него, прв ми беше. И баш ми го повреди егото. На почетокот беше многу слатко речив цитирам 'ја дочекав колата ќе те дочекам и тебе' 'кога ќе ми фалиш да си тука' и после тоа тотална др личност.

20. Stark

Stark Форумски идол

Не си ми малку јасна.

Најпрвин рече дека воопшто не ти оставил позитивен впечаток, односно те сфатив како да едвај чекаш да го откачиш.... сеа оти вака пишуваш?

Мачкетина likes this.