Со срциња ако те запалил... По муабетот што го води, ќе сфатиш дали има во паметот и дали се заслужувате меѓусебно. Многумина и од двете страни изрипуваат одма и после ќе се жалат дека нешто не им функционирало во врската. Биди малку психолог. Ако отворите поголема дискусија, ако се запознаете подобро, излезете на кафе и процени според разговорот дали може да биде за тебе.
Епа вака, во кратки црти. Се смував со еден за нова година тогаш беше се океј не ми се свиѓаше нешто многу. После тоа искочивме уште два пати. Првиот пат кога искочивме не ми беше интересно и некако муабетот не ни идеше , сакав следниот ден да му кажам дека не иде и да останеме само другари ама другарките ме премислија. И искочивме и по втор пат и така и така беше во муабетот низ шега му кажав дека за секс може само да сонува (како дојде до темава не знам). Таа вечер се океј беше после следните денови почна да враќа на пораките по 6 саати. Пробав да правиме муабет ама се гледа кога некој со сила ти пишува и нормално престанав да му пишувам. Од тогаш се немам допишувано со него. Е сега зашто не се машкиве поискрени да си кажевме дека не иде, дека било за еднаш , ќе беше многу поубаво ќе можевме да си останеме пријатели. Згрешив ли што не ги прекинав работите уште по првото излагање. ?
Мислам дека тој веќе си има поважни приоритети односно да се насочи на друга девојка мување и можеби понатаму нешто посериозно. А за какво пријателство станува збор, што очекуваш ти од него и дали претходно сте биле пријатели, пред да се случи мувањето?
Најискрено не очекував ништо од него. Имавме искочено еднаш два пати со други пријатели заедно, не би рекла дека бевме пријатели пријатели повеќе како познаници. Дали е лошо што не ми сметаше дека има некоја друга девојка на бакграунд и не се чувствував љубоморна кога ќе се поздравеше со некое девојче. Дури не ми ни сметаше помислата на отворена врска.
Според мене продолжи си понатаму, и ако стапиш во контакт може да го протолкува погрешно, бидејќи ти не си заинтересирана, а тој бил. На некој начин да се излажи, ако ме разбираш... Ако се видите некогаш или нешто поздрави се и тоа е тоа...
@Мачкетина Велиш зошто не бил поискрен, но зошто и ти самата не си била? Ни од твоја страна првично немало интерес, си можела и ти самата да ставиш крај на ситуацијата
Мислев да си дадеме уште една шанса со второто излагање и да се обидам. Мислев да ставам крај после тоа ама он ме престигна.
@Мачкетина Епа значи нема никаков проблем сега Кај и да е, или ти или тој, едниот ќе ставел крај пред другиот, лажната заинтересиранос не може долго да се глуми
Еми е, ама и не е кога веќе си решила да пишуваш тука. Иако го нејќеш, сепак боли што не е заинтересиран за тебе. До егото е, нели?
^ А не ви е некако чудно што го снема штом му кажа таа дека нема секс од неа да добие? Не го правете жртва, очигледно сакал само малку да се забавува, па кога сфатил дека нема да може ја откачил. Таа можеби не требало да излези повторно со него, ама не гледам ништо лошо ни во тоа што сакала да проба и да му даде втора шанса.
Тоа кажува за него, ама и девојкава планирала да стави крај така да неговата причина за игнорирање е небитна. Работата е што не ставила таа крај и сега се нервира.
Да, јасно, али сакав да кажам дека и тој не е цвеќе за мирисање. Кога видел дека ништо нема да добие, го снема без збор. Како и да е, таа и самата кажа дека поради егото е, инаку не гледам зошто воопшто се замара, кога и онака планираше да го откачи
Па искрено, барем не и симнувал ѕвезди и не и ветувал љубов само за да ја легне. Може не бил директен дека само за секс му е ама ете се тргнал веднаш кога кажала. Многу се полоши кога се прават дека не е до тоа и сакаат да искористат..
@candy.cane @Annora Не сум искочила со никој пред него, прв ми беше. И баш ми го повреди егото. На почетокот беше многу слатко речив цитирам 'ја дочекав колата ќе те дочекам и тебе' 'кога ќе ми фалиш да си тука' и после тоа тотална др личност.
Не си ми малку јасна. Најпрвин рече дека воопшто не ти оставил позитивен впечаток, односно те сфатив како да едвај чекаш да го откачиш.... сеа оти вака пишуваш?