Не верувам дека има потреба да му бидеш другарка ако тој не те гледа така, затоа што мислам дека е губење време. Реалноста е дека многу тешко машко и женско да бидат другари затоа што секогаш еден од двајцата ќе сака да го легне другиот или да се заљуби. Секогаш кога ќе пробаш нешто со некој (кратка / долга сериозна / несериозна врска) направи го тоа од почеток без манипулации, затоа што нема поента да си го губиш времето што можеш да го потрошиш со некој што можеш истите работи да ги правиш со друга личност што ти одговара и барате ист тип на врска.
Како да го променам овај статус 4 години траее,сите другарки веќе за брак зборуваат,а јас немам никој ниту удварачи имам повеќе
Што е твое ќе си дојде, ако треба нели. Излегувај, оди во некои клубови за вежбање, планинарење идр...живеј го животот, тоа е најбитно.
да мислам ама неможам да најдам одговор,не сум грда (не сум ни совршена бидејќи нема совршени)ама сепак не знам како да немам среќа од господ за оваа работа
не знам како проколната се осеќам како да немам среќа во љубовта,23 години никогаш не сум имала,два пати се имам заљубено и несреќно,сега веќе сум возрасна не сум глупава,образована,немам лош карактер имам многу пријатели ама ете едноставно ми фали љубов од спротвниот пол
23 години и не е баш дете да зборуваме искрено и реално и нормално имам потреба,а и право на љубов сите се во врска,патуваат насекаде со дечковците,планираат некои дури и брак со нив, а јас сум сама ми фали во животот некој тоа е нормално и јас сум човечко суштество
На 23 години сите ако ти зборуваат за брак, не е до тебе, до нив е. Не си дете, ама си млада девојка која уште многу може да излегува, да запознава нови луѓе, да шета, да се забавува. Не се оптеретувај со тоа. Убаво ти кажа @baba Rada што е твое ќе си дојде. И тоа кога најмалку ќе очекуваш. Со сила ништо не бидува.
It feels like stupid question, but. Еден колега, (еднаш само имаме излезено на кафе заедно со другите,) беше на замена во друг град цела недела и кога дојде да се поздрави ми пушти рака само, бидејки јас бев зафатена во моментот да го гушнам. Почувствував дека неговата рака подолго остана во мојата и ми ја држеше и стегаше подолго од нормално. Не знам дали значи нешто ова или само се филмам и глупави прашања поставувам.
Па како викаат. Човекот се познава по начинот на кој се поздравува. Стани поблиска со него ако ти се свиѓа, дај му некој индиректен знак.