Јас знам дека дечко ми обожава да готви. Му имам купено сет ножеви и сет необични зачини. Му имам купено сложувалка. Му имам купено книга и сет книги што знам дека му се допаѓаат. Е, со оглед на тоа дека има еден куп, обично го и прашам која му фали, јбг Еве сега деновиве уште една ќе купам. Џемпер му имам купено, ама не за поклон онака за изненадување, туку кога веќе сме биле во продавница, па ми се допаднала и ај. Генерички поклон ми е ептен колку ред да помине, не сакам така. И нема поента. Ај само ќе правиме на ти - дај ми без везе. Новчаници, саати, парфеми, јок тоа поарно да кошта 0 поклонот, ама да значи нешто, отколку да фрлам пари на нешто колку да се каже дека сум купила.
Може малце е глупо прашање со глуп термин но што мислат повеќето машки за машкуданестите девојчиња?? Повеќе би кажала томбој стил. Неќам да генерализирам цел род али девојче со поразлични манири од оние кои што најчесто се очекуваат од една типична девојка.
Секој има различни преференци. Јас можам да кажам за мене дека не се мој тип. Отсекогаш ме привлекувале женствени девојки, и тоа не само кога е во прашање стил на облекување, него и самото понашање, манири, култура и некои покрети кои ми се мене како на маж привлечни. Ја обожавам таа грациозност и елеганција. Сакам да сум оној посилниот пол кој носи сигурност. Но, сепак тоа ништо не мора да значи бидејќи на крај не е пресуден изгледот, туку карактерот. Ако таму кликне, останатото станува попривлечно. Има исто така многу машки кои преферираат баш овакви девојки. На крајот е битно да си своја и да не се менуваш поради притисок од околината. И оној што ќе го најдеш ќе те сака баш таква каква што си, а ти ќе се чувствуваш убаво во своја кожа.
Повеќето мажи, мислат дека жена треба да им е достапна на дугме. Затоа, ич не е битно што мислат за конкретен аспект од твојата личност, која не ја ни регистрира нивниот 'видик'.
Јас лично преферирам женствени девојки со женствена облека, иако на некои девојки им стои и машка облека. Тие што носат повеќе женствена облека имаат секогаш предност пред тие што носат машка облека.
Не сакам да ги делам стварите на машки и женски али нема поинаков начин да се изразам. Еве пример во друштво имам секакви и слични на мене што се занимаваме со кик бокс, борење, стрелаштво. Од мали не учат дека се машки хобија но ете не гледаме сите на тој начин. Сфатив повеќето машки имаат други преференции така да секој со свое мислење ве разбирам фалаа ви.
@faku Што се замараш кој што мисли. Ако мисли, добро е Биди си своја! Сите тие активности, како и боите, не се машки и женски. Прави како ти е ќеф, а и така се облекувај. Ако некому се допаднеш, би требало да бидеш во вистинско издание, зарем не?
Како би се справиле со одбивање?Се плашам да не бидам одбиена од еден дечко,а го гледам многу често низ град и ќе ми биде незгодно да го погледнам в очи
фала на мислењето ценам мислење на постари искрено сигурно од искуство ми кажуваат сериозна сум фала ти
па да ама сепак подобро е да си се обидела и да си прифатена хаха вака ми е некако незгодно искрено оти го гледам многу често
Ако те одбие, ќе се 'натераш' да продолжиш да комуницираш 'ко ништо да не било'. Со време, ќе престане незгодното.. Уште некое време, и ќе ви стане анегдота...
само да не ја крени цената детето па да мисли потајно сум заљубена во него да лета во облаци е од тоа се плашам најмногу
Женствени девојки, каков оксиморон по родова основа човече, wow. Следен - женствени девојки со женствена облека. Идеална креација која одговара на машките стандарди, јер дуксер, џемпер до врат и панталони се машка ствар, тоа не го дрви курот, јеби га.
Ако чупето не е спортски тип и не сака да гледа утакмици и преноси со мене, јас не ја ни сметам за gf material. Али, сериозно, сигурно си свесна дека ретки се машките шо не се спорт-ориентед, шо не сакаат да се „борат“ со чупето или да ја видат во карирано кошулче или дускерче, така да терај си филмот
А како ќе направиш дистинкција помеѓу машкуданести девојки и другиве? Како ќе ги наречеш другиве? Логикава вели женствени. Не знам што се фативте за зборот. Исто и за машките се користи феминизирани машки... И тука се работи за лични преференци. Како што одредени типови ве влажнат вас, така одредени ни го дигаат и нас. И нема ништо лошо во тоа да е девојка во дуксерче, панталони, кошула, во машка, моја.