Unikaaaa, биди добро девојче и не провоцирај Ајде, ајде....ако ова треба да не заради твојата „мека задница“ да флертуваме со тебе, да знаеш дека дебело се лажеш...мислам дај, не ни е прв пат женско да провоцира
оооооооооооо убава тааа .... колкав текст си напишала за едно неодговорено „здраво“ ...а бе ич не се замарај, следниот пат кога ќе ти рече здраво само погледни го и насмевни му се...тоа за нас машките е доволно...
Unikaaaa, биди добро девојче и не провоцирај Ајде, ајде....ако ова треба да не заради твојата „мека задница“ да флертуваме со тебе, да знаеш дека дебело се лажеш...мислам дај, не ни е прв пат женско да провоцира [/quote] Е ај сега де. Јас си прашав пошо мислев дека би ви била одбивна. Не се провокации.[/quote] Ај да ти веруваме Пред некој ден на улица се разминав со една црнкиња...човече ...мислиш газот на грб и го ставиле - не да штрчеше, туку очи бодеше.... значи, има мажи што сакаат големи и меки газови, и има оние што не сакаат.... не може на сите да си им убава...битно е да си му убава на тој покрај тебе... По мое мислење, повеќето мажи се во првата група...
Имам неверојатна потреба да знам дали е морално машкиве да се свртат на секоја девојка што ќе помине покрај нив? Знам дека е океј, и ние имаме очи, и ние гледаме, ама бираме во кого да гледаме.
Со дечко ми одиме повеќе од година. Ама имавме проблеми со доврбата едно друго, ама сепак останавме заедно. Сепак чекав да поминат матурите, испитетие, па потоа да размислувам на тема крај. сепак после тоа еве , пак не можам да му раскинам,едноставно го сaкам. ама тој ме има сместено, летово на 3то место на листата на приоритети, после неговите другари. излегвањето со другарите му е поважно од мене. секогаш знај кога ќе излези со другарите а со мене не знај, кога да го побарам на телeфон, или спие, или е на излегвање или не знам што. Цело време вели дела ме сака, ама не изгледа баш така. Излегувам почесто со другарките, во смисла, постепено да се оддалечиме, ама сепак мене ми е тешко, јас го сакам, ми значи многу, а сепак ме понижува и ме повредува неговиот однос кон мене. Ете да речиме клин со клин се избива ама никаде нема клин. навистина не можам крајот да си го најдам. ве молам за совет? Што да правам?
Ај ќе мижеме !!!!!!!! Па поминува и ние гледаме...шо друго да праиме? Поминува девојката и ние се вртиме и гледаме во зид!!!!!! Најнормално е да гледаме, тоа е тоа - наречи го љубопитност, ама неможеш да го контролираш ... ако ме прашаш мене тоа ти е инстинкт !!!!! го правиме рефлексно !!!!
Ајде дечки да чујам мислење, баш ме интересира хахах Бев со дечково на кафе и ми кажуваше како тоа мене ме објаснувал на некоја другарка. Во уши ми се забоде еден дел од реченицата....и кажал дека има една другарка (натаму продолжува муабет за мене кој не е битен мн мн). Како и да е мене ме буни што ми кажа дека ме претставил како другарка, а јас него не го гледам како другарка, ниту пак сум му нешто мн мн блиска..... Ајде сега кажете ми, ова што ме претставил како другарка и ми го пофалил изгледот, некаде каде што не сум била присутна што треба да значи??? Ова другарка ужасно ме нервира
Е сигурно не погледнуваат во секоја, ама во секоја привлечна да. Па биди реална ти не погледнуваш во привлечни момци? Јас Да! Без разлика дали сум со дечко или не. Со бившиот заедно гледавме и коментиравме било за момци , било за девојки. Нема ништо лошо во тоа. Морам еден пример: Пред некои 4 , 5 години со еден од бившите дечковци бевме излезе со друг пар. Поминува една атрактивна девојка, преубава беше. Им кажувам јас на овие да се свртата да ја видат и нормално с есвртеа, почнавме ние тројца да кометираме, јас , дечково мој и другар му и одеднаш шлап, девојката му удри шамар на дечково зошто се свртел. Уште му вика- кога јас сум со тебе нема други да гледаш! Страшно!
Абе жива глупост е тоа. И јас знам да се свртам по убава, средена и дотерана девојка и да искоменирам, а не пак он. Не значи тоа дека ќе го оставам или имам настрани мисли кон девојката, глупости. Такви некои инстинкти се тоа ваљда, и јас незнам да објаснам зашто сум се завртела да видам згодна девојка, или згоден тип. Едоставно уживаш во краткотрајната естетска убавина, без сексуални побуди
Па и јас сум иста, секогаш кога помини некое средено девојче и јас се вртам. Па како нема да сакаш да се завртеш, кога љубопитноста те издава, сакаш да видиш како изгледа, како е облечена итн итн
Дечки ми треба совет. Кога почнав на факултет во прва почнав многу да се дружам со еден колега, бевме постојано заедно. Јас имав дечко кој не е од градов и цело време го поминував со колегава. Тој не ми се пушташе дирекно туку од околу. Не е ни важно тоа, после година и пол јас раскинав со дечкото и се фатив со него. Имавме врска од три месеци, која беше ужасна, а и крајот беше катастрофа, фрчеа навреди. Се договоривме другари да бидеме, но не успеа ни тоа, по 2 недели тој ме блокна на мсн, а јас го избришав од фб. Знам претерано детски,не ни личеше на годините, но двајцата инаетливи и горделиви суштества. Престанавме да зборуваме, на исти места одевме, а ние ни А. Бевме на една вечера и при наздравување тој ја пружи чашата кон мене и ај наздравивме, но толку, јас бев таа што прекрати со се еве веќе година. Да не ве гњавам со приказната, муабетот ми беше - тој мене многу ми недостига во мојов живот како пријател, имавме лоша врска, но пријателството беше совршено. Сакам пак да почнам да зборувам со него. Прво си мислев будалите да не ме фатиле , па што толку размислувам за тоа , но постојано ми е низ мислите. Што вечите да му се јавам, да му пишам смс, да му пишам мејл да му објаснам дека ми недостига како пријател и дека згрешивме што згрешивме, но барем на здраво да сме или да го повикам на пријателско кафе- смир?
те чешка тебе Спојлер гзето а? еми ако де, јави му се....шо можеш да изгубиш? Ништо !!!! И така и така не зборувате сега, така да од ова полошо не може да е ... јас вака гледам на ситуацијата
^ Си кажав јас ми недостига само како пријател. Јас после него пак си се смирив со бившиот дечко. Е сега ми е тој како ќе гледа на ова, зошто јас сакам да потенцирам пријателско смирување.
Марамче ако добро разбрав понекогаш се сретнувате на исти места каде што излегувате и не разговарате. А зошто да не му пријдеш, поздрави се, види ја неговата реакција и се е ОК ќе си почнете муабет...потоа ќе му кажеш дека ти недостига вашето пријателство и ќе му кажеш како се чувствуваш. А нема ништо погрешно и да ми се јавиш, зошто да не , нема што да изгубиш, баш напротив можеш да си го вратиш пријателот. Јас така би направила.
Да престанете да зборувате не може, пошто и така веќе не зборувате. Ништо не губиш ако му се јавиш. Само да му објасниш добро дека сакаш пријателство со него.
Имала неверојатна потреба, оф леле...Не е МОРАЛНО и можеби ве иритира ама како што и самата си кажа и вие девојките си плакнете очи. Мислам дека не е во ред кога шеташ со девојка (со која си во врска) да се вртиш толку често и да зјапаш по други, како да не си видел, но сметам дека важи и обратното. Од машка гледна точка, од лично искуство можам да споделам дека кога не се вртиш да измеркаш после имаш некое чувство дека си пропуштил нешто навистина важно. Можеби звучи смешно, бидејќи е само поглед во моментот, ама нас тоа ни значи )))
За да ти успее ова, ќе треба на некакво избувливо и горделиво суштество да му нацрташ со дрвени боички дека смирувањето е пријателско, а бидејќи сте сличен калибар може да дојде до нови недоразбирања. Во секој случај можеш да пробаш, и да не успее нема да биде крај на светот. Малку е смешно, си се вратила со еден бивши, а сакаш да враташ уште еден бивши, ама само пријателски...не знам скоро воопшто дури ни преку постови, ама како да имаш некој природна тенденција...да ги комплицираш нештата
А со што толку те освоил, па што велиш дека ти значи и го сакаш? Со тоа што те става на третото место ти си сеуште среќна што е барем е место на подиумот?? Мое мислење е дека нема некоја магична формула или постапка со која тој ќе се свести дека тоа што те става последна му е непромислено однесување. Дечкото си има приоритети и јасно ти става на знање кои му се. Ова можеби ти звучи чудно ама ако му раскинеш, Земјата нема да престане да се врти, Сонцето пак ќе грее, животот НЕМА да престане...