Моја перспектива е да му дадеш пари,т.с фрли му ги во лице и кажи му да си купи кукла ако му е поубаво, и нека си ја шминка ако сака. Нема што да се мисли за ваков кретен.
Iskren e, sto ne znaci deka e tochno, no nemu mu se dopaga povekje taa verzija od tebe koja ima shminka. Dokolku ti veli deka si poubava bez, a ne go misli toa, togash smetam deka e poproblematichno.
Za vtoroto si vo pravo, no...nikoj mi nema dosega vaka receno I cudno mi beshe koga rece. Sakam mojot iden partner da me prifakja kakva sho sum, so site nedostatoci I prednosti. Se razocarav koga toa go slushnav od negovata usta, iako cenam sho iskreno go kaza svoeto mislenje, ne bi sakala mojot iden partner da razmisluva taka.
Пред некое време дм ми рече да направиме пауза и од тогаш немаме никаков контакт. Требаше јас да го побарам кога ќе сакам, но јас се оладив у меѓувреме и ставив точка на таа тема. Тој како да знаеше и само 2 недели откако се ставивме на пауза тој ми пиша. Еве веќе долго време пишува а јас враќам многу скратено. Зошто толку брзо се предомисли и ме бара пак? Што мислите како е најисправно да се однесувам кон него? И да, таа пауза беше како гром од ведро небо, тој ја бараше и многу ме повреди со неговите постапки.
Тогаш откажи се од него и барај си каков ти што сакаш и надевај се дека ќе размислува баш ти како што сакаш.
@sj *O* Tипот сакал да ти каже дека си недоволно убава според негови критериуми. Вториот дел од реченицата кога ти кажал дека демек си убава и без, сакал да се оправда зошто видел дека ја оплескал работата. Машко ако вистински свиѓа девојка, последен детал на кој обрнува внимание е шминката. Извини ако те навредив, али по зајадлив коментар одамна немам прочитано, па морав да интервенирам.
@sj *O*, јас знам дека сум поубава со шминка. Сите сме. Огромна разлика прави маскара, моливче за веѓи и пудра, а да не збориме за останатите продукти. Ама јас се шминкам стриктно за свадби и дешавки од тој тип. Каква сум, таква сум, за мене сум си убава и си се свиѓам како изгледам. Ако на некого не сум му убава со три влакна веѓи, каспер тен и подочњаци, негов/нејзин проблем, не мој- не сум на натпревар за убавина. Исто како што знам дека ќе бидам позгодна кога ќе ослабам 10 кила. Нема лутење, тоа е реалноста. Јас знам, дечко ми знае, другарките знаат ама финтата е што се нормални и социјализирани луѓе па си ќутат. Така и дечко ти. Да, факт е дека поубаво изгледаш со шминка, како и целиот останат женски свет. Ова е една од оние работи кои се подразбираат и не се коментираат. Ако сакаш ќе се шминкаш, ако сакаш ќе си се шеташ со „голо“ лице, без грам шминка. Ако тој очекува дека ти ќе се шминкаш за да на него да му бидеш поубава за гледање, нека брка работа. Многу повеќе вредиш од маскарата и карминот. Јас лично би била многу навредена да добијам таков коментар.
Јас тие паузи ама ич не ги сфаќам. Што правеше тој за тие две недели? Можеби си ја проба среќата со друга ама јаде корпа и сега пак те бара (пример ова, не го познавам, не можам да судам). Мој совет е да разговараш за причината за неговата постапка, а ако нема разумна причина да ставиш крај. Инаку секој човек си бара слобода и простор нормално и не може се’ да е совршено во врската, ама така од нигде никаде да ја прекине комуникацијата и после како ништо да не се случило... не знам малку ми е чудно.
Veruvajte I jas sum navredena od negoviot komentar. Toa I prethodno go rekov. Dvete ste vo pravo bukvalno.
Типот не знае да си го контролира јазикот..емоционална интелигенција much? Ма и општа интелигрнција, глуп е чим не знае како звучи и ако не се извинил кога видел дека кисело реагираш. Под 20 години ср птостува ваква одвала...над 20, што знам Пс речи му и тој ќе биде поубав со пудра, брада и сл..
Ne e bash intelegenten tip. Ne se izvini voopshto. Dosega ne mi beshe bitna intelegencijata, but you know what....tipov me osvesti. Inc ima 20 ama godinite ne znacat nishto ako se ponasha kako idiot.
Таман на граница бил....канта. Ти си помлада претпоставувам, имаш време за бирање. И пази,викаат " кога ќе ти покажат самите какви се лугето, поверувај им од првпат". Не знам каков ќеф и убавина треба да биде, за да толерираш глупак. За во врска пак, ич. Сепак битен е и контестот. Ко што кажа, сите знаеме дека сме поубави со шминка, нели ама не одиме на другарки да им велиме така или на дечковци дека поубави ќе бидат со стомачни и со пошироки рамења...такт малку да се има.
Зошто некој би сакал да му ја намали вредноста на девојката која има чувства за него? Сака само да си игра со неа...?