Совети од МАШКА страна за сите девојки

Discussion in 'Сингл' started by TheBunny, Sep 17, 2010.

1. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Прашање до машките членови: Што всушност сака машкото кога ти пишува, па на сред разговор се исклучува или не враќа, па по некое време повторно пишува? :?:

2. John Snow

John Snow Форумски идол

Колку е тоа некое време? 15 минути или недела дена?:wasntme:

candy.cane and cresa-jagoda like this.
  3. s.w-e.e-t.y

Недела дена

cresa-jagoda and piksooki like this.
  4. John Snow

John Snow Форумски идол

Значи дека не е заинтересиран и му текнува на тебе само кога му е досадно и нема друга занимација така да не дозволувајте да ве манипулираат со некои глупи изговори.

5. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Веројатно има слаба интернет конекција..

6. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Ако некој ве остави на сиин, не се нервирајте, не знаете зошто. Може цркнал. :D

7. ananas158

ananas158 Истакнат член

ако може мислење на машки член, веќе 4 години еден дечко флертува со мене и тоа нон стоп ама никако да пријде, на инстаграм ме има додадено ама никако да пише. Девојка нема сигурно, а ако јас се обидам да му дадам знак тој не ми врти глава и обратно.

8. Nevergiveup1

Nevergiveup1 Истакнат член

4 години ? :D :D :D :D

9. ananas158

ananas158 Истакнат член

4 се за жал, иако звучи смешно никако не направил прв чекор. Кај женските е препознатлив по тоа bad boy attitude ама кај мене е срамежлив |(

10. Stark

Stark Форумски идол

Кога си свесна дека е срамежлив зошто ти не се обидеш? :P

11. ananas158

ananas158 Истакнат член

оти гледам дека се и сешто си споделува со пријателите и тоа ме нервира. Зарем секое мое двежење мора да биде заприметено од неговите другари и да е пренесено кај него. Кај и да излезам добива најава кај сум и веднаш ќе се нацрта во тоа кафуле и само се дига наоколу

12. Stark

Stark Форумски идол

Игнорирај го тогаш.

13. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Најди си некој што не прави клошарски работи како овој.

candy.cane, Ana.brojka, boo3 and 3 others like this.
  14. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Не сум машки член ама морам да те прашам.
    Дали мислиш дека ако имал сериозни намери досега во цели четири години немало да преземе ништо конкретно?

Не сакам да звучам сурово, но не мислам дека дечково има некоја намера да започне врска.

15. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Машки барам мислење
    (извинете ако е подолго, намерно повеќе информации пишав за да ја опишам повеќе ситуацијата, ако пишев кратко немаше да е доволно)

(само да напоменам прво дека не живеам во Мк туку во северна Европа, со цел да имате предвид менталитет и се тоа, дека не се работи за дечко од наши краишта)

Искочив со еден дечко пред некој ден со кој што се запознав на фб. Чатувавме ама не премногу, туку таман колку додека да искочиме. Пред дејтот ми пишуваше скоро секој ден по некое пораче, и слика некоја ќе пратеше, и јас му враќав исто како он, и еднаш или два пати слика/видео и толку. Искочивме, ми се допадна, а и јас нему, и самиот кажа, зборевме за се и сешто, и за претходни дејтови, се смеевме, се беше супер. За мене најдобар дејт до сега. Ми рече пиши кога ќе стигнеш дома и му пишав 'стигнав'. Он ми врати 'И јас исто. Многу убаво си поминав вечерва!' Јас му вратив 'Мило ми е што си помина убаво :)' Он пиша 'Се надевам и ти си исто' и јас вратив на тоа 'И јас'
    Толку, ладно студено хх. Генерално он не е многу по пораките, и доста ладно и кратко пишува па така и јас.
    Си викам ај стварно он цело време пишуваше и ме викна на пијачка и се а ја тука ладна, дури малце незаинтересирана си викам ќе испаднам.
    И наредниот ден вечерта му пратив линк од една смешка небитно, и под тоа пишав 'Иначе многу убаво си поминав вчера :)' И он врати 'И јас! И после уште нешто таму не е битно, поправивме кратко муабет и на крај јас оставив на seen.
    И од тогаш ништо! Вчера цел ден ништо и еве и денес.
    Прашање. Дали не сум му се допаднала чим не ми пишува веќе како пред дејтот?
    Или јас станувам needy и се си е како што треба и нема многу време поминато и да му дадам време на човекот?
    Можда ме чека јас да го викнам да се видиме? Ама па мојата логика е дека е машко и башка му дадов дознаење дека убаво сум си поминала, па викам ќе ме викне пак. Или пак е незаинтересиран. Не знам стварно што да правам.. :/
    Мислење?

Keanu_R.Wick likes this.
  16. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Не му се замарај многу на тоа зошто враќа со кратки пораки :) кажи ми, што работи? Или поради работата (или други активности) е многу зафатен или, нешто, знаеш...нешто друго е.

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Луѓе не можам да ве сфатам со тоа машко е требало тој да викне. Викни го ти. Форсирање е едно, самодоверба е друго.

Ostaveniot, Alisa22 and Cinnamon Bun like this.
  18. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Зошто чекате машките први да ви пишат секогаш за да ви тргни дискусијата? Можеби е слаб со речник или е по слаб со пораки и се срами да не се изглупира па држи дистанца за да привлечи некој траг со тие ретки но озбилни пораки. Очекува и ти да му пишеш некогаш. Штом ти ќе му пишеш и ти враќа ОДМА значи е Ок ситуацијата. Од искуство ти кажувам, јас пишував првиот, вториот, третиот ден и онака ми враќаше кратко по 5-6минути некогаш и фазла, а таа никош не ми пиша прва. После сето, резултатот беше и јас прекратив да пишувам зошто кога и да и пишев ми враќаше со закаснување. Ако сакаш да превземиш нешто и ти треба да се ангажираш а не да очекуваш секогаш тој да ти пишува, штом ти враќа одма на пишаното значи нема шо да размислуваш длабоко.

19. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Јас имам/в вакво нешто, само женско беше. Пишував ми враќаше со закаснување + никогаш не ми пиша прва.

20. s.w-e.e-t.y

И што бидна?