Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Очекуваше осуди? Јас мислев дека бараше совет, мислење едно од наша перспектива. Не знам зошто го сфаќаш тоа како осуда. Кога нешто не е добро, не е добро, па ако бараш совет, подобро е да ја добиеш вистината, без разлика колку е сурова, отколку да те тапша некој по рамо и да ти каже, ништо не е, ќе помине.

Инаку во нормалниот свет, во нормалните врски, нормалните партнери не се тепаат меѓусебно и нормалните машки не го сфаќаат несериозно ударот од девојката.
    Секако дека во ниту една врска не е се мед и млеко, ама се додека умееш да се разбереш со разговор е во ред. Дури и да не ви се совпаѓаат ставовите и размислувањата и за тоа постои решение. Ама насилството не е никакво решение.

На IRBBB, candy.cane, Purplelilac и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Никаде не напишав дека убаво сум му направила, ниту дека некој од вас не е во право. Осуда, совет, како и да е, сакав да знам дали општо постои тој став.
    Зашто не само за мене, и од други машки го имам истото слушано - дека би се осеќале слабо и како кукавици ако и се налутат и раскинат на девојката за еден шамар ама и дека самите не би удриле девојка., што пак ќе речам воопшто не сметам дека е во ред.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.224
    Допаѓања:
    176.062
    Насилство најчесто почнува уште пред шамар. Према мене, со шамар треба да заврши и врската зошто ќе има втор пат. Во ова сум 100% сигурна.

Насилство е насилство. Само зошто жртвата е машко не значи дека е океј. И ако се прости шамар се трпи насилство и партнерот е жртва или во најмала рака за брзо ќе стани.

И за крај, врска се гради со разговор. Ништо не се остава нерешено и не се фрла под тепих зошто кога тогаш ќе излези како било. Подобро дур е свежа раната да се реши нешто.

На Regina.Phalange, oblace1, Snow-Star и 9 други им се допаѓа ова.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.565
    Никаде не го оправдав насилството од девојката. Нормално дека насилство си е насилство без разлика од кој пол е. Така и одговорив на девојката, бидејќи праша зошто дечкото и го простил шамарот и продолжил да биде во врска со него. А никаде не ја оправдувам нејзината постапка. Тој што трпи насилство треба да стави крај на таквата врска, ама ете дечкото преминал преку тоа што се случило и продолжил да биде со нејзе.

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Ти имаш подлабоки проблеми и поради тоа не е лошо да поработиш на други перспективи па после да слушаш мислења од други и што други би направиле.
    Имаш проблем со самодовербата и од тука излегуваат сите дополнителни проблеми, а може имаш и некои плус. Прво гледај да се избавиш себе си од се, па после за секоја грешка има и лекција.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.077
    Допаѓања:
    131.261
    Не секој би простил,и со право.
    Кога комуницирате за некој проблем,пробај да се смириш или поарно смири се пред разговорот.

7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.450
    Допаѓања:
    22.236
    Имаш типови на луѓе што... ти еве не си нашамарена и натепана, океј, и не треба.

Имаш типови на луѓе што ќе ти го дадат и другиот образ да му врзиш и ќе ти каже ова да е прв и последен пат.

Но, заедничко за нив двајца е срамот! И прекини да се навраќаш на таа тема колку и да ти е жал или било што, ти рече било поминало, што сакаш уште од него? :D

8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.304
    Допаѓања:
    226.929
    се навикнал вајда.
    ако добро памтам не ти е прв пат да си го проплескаш..

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Supergirll8

Supergirll8 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2018
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    21
    Mi treba mislenje, konkretno od maska strana. Nejkam da pisuvam ovde, ako mozi nekoj inboks

На King4ee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Јас сум му залепила шамар на маж ми.
    Еднаш, пред пет години.
    Зборуваше отворено и ми кажа колку бил повреден од мојата реакција, која беше резултат на негова претходна акција... ама да не навлегуваме.
    Со месеци ни беше во криза бракот, уште пред шамарот.
    Тогаш ако не се разведовме, нема никогаш.

И не, не беше во ред шо го плеснав.
    Тоа што не успеав да останам смирена и аргументирано да дебатирам, беше моја вина, не негова.

На eliesaab и Tan4ence им се допаѓа ова.
  11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    А сметаш дека е во ред што тој ти простил? Прашувам само:?:

12. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Се на светов може да се прости.
    Нема ништо лошо во тоа да простиш.
    Ама некогаш лесно се мешаат простувањето со поттиснување во себе. Ако не сака да зборува за тоа тешко дека ти простил. Човек што простил, преминал преку нештото и може во секој момент да зборува за тоа, не го допира, не го растревожува веќе. Ако не сака да зборува, се плаши да не изгуби контрола над емоцијата која многу се обидува да ја држи под контрола. Може ќе му дојде да искрши нешто, може му се плаче, ама не ми изгледа како да ти простил.

На candy.cane, nevermet18 и Tan4ence им се допаѓа ова.
  13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Во право си, и мене ми е тешко да ја увидам разликата.
    Јас познавам и такви што шамар од девојка не им е ништо. Значи не да потиснат и да не сакаат да зборат туку буквално ништо, како да не се случило воопшто, како нешто нормално и дел во врската...за жал. Ама ете, сепак се надевам дека грешам и за нив.
    И читав баш во една тема кај што членки онака лабаво кажуваат како им мавале шамари на партнерите, па после ќе го гушнеле и сѐ ќе било во ред. Или онака од љубов од време на време ќе му акнеле една, ама срце тој, не им се ни лутел. И се прашувам до кого е - дали девојката што нема барем жал или дечкото што тоа му е нормално. Или пак баш затоа што на девојката ѝ е океј тоа, и он се прилагодува, едното да го влече другото. Темата уште стои.
    Другар не би советувала да продолжи да речеме. Али гледано од мој аспект знам како било и зошто било и можеби знам длабоко во себе дека нема да се повтори. И еве ние сме реално многу отворени еден кон друг и секогаш сме си се доверувале и за најтешки теми. Така да се надевам дека не грешам дека стварно ми има простено во смисла да знае дека нема да се повтори. А дека ми беше сеедно, не ми беше.

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Да.
    Пошто тит фор тет беше простување.

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    До двајцата е. Кога ќе прочитам такво нешто од девојка дека го удрила дечкото па тој срце бил не се лутел, па она мора малку да удри опасна женска, ми се повраќа од такви. Направи еден лажен профил и напиши ја удрив девојка ми, мора одвреме навреме малку, да не забега, па ќе видиш како ќе рипнат. Ама тоа го пишат 13 годишни девојчиња што уште не се пронашле себе си и мислат дека е кул да бидеш агресивен. Насилство е насилство.

На Shmizla94, Tan4ence и Amellie13 им се допаѓа ова.
  16. Leroy

Leroy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    94
    Prasanje do mazite . Dodeka ne se zapoznaete so odredena licnost koja vi se dopaga , dali imate intimni odnosi so drugi ? Primer dokolku vo bliska idnina planirate da izlezete na kafe so nekoja ???

17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Нормално, зошто би чекале?

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  18. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    8.592
    Го жалам дечкото на @Tan4ence. Тероризиран од сите страни, ем му пере мозок дека е нормално да немаат секс во врска, ем јаде шамари. Психички го силуваш девојче. Можам да замислам колку му е тешко.
    Се надевам еден ден нема да ве читаме по новини, опасно е она што тлее и се потиснува во себе.

19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Damn
    Кажи уште и убиец дека сум или дека сум го силувала
    Да ме прочиташе уште на едно место ќе сфатеше дека имам вагинизмус и затоа се навикнавме на таква врска и двајцата.
    И какви новини очекуваш да прочиташ многу ме интересира...:drunk:
    Би кажала уште ама не му е тука местото ниту па осеќам дека треба да ти се правдам.

Последна измена: 12 февруари 2020
  20. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.416
    Не ја знам приказната како е и што е, ама ако не сака да има секс во врска нормално е да нема, а дечкото ако ја сака и почитува ќе почека за секс... На денешницава не ни е нормално затоа што од 10 год се пуштаат во односи, а сепак има (можеби се ретки) и од тие кои чекаат прва брачна ноќ.

На eliesaab, buba4e89, nevermet18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.