Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.402
    Кажи им на сите твои пријатели и роднини што ги има на фб да го блокираат бидејќи не сакаш да ги замара.

Некогаш е тешко да се отерасиш од такви луѓе.

На Вештица© му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cacii123

Cacii123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    113
    Одевме со дечко ми 10 месеци и потоа раскинавме, но сепак од кога раскинавме сеуште пишувавме често и сеуште го правиме тоа. Јас сакав да се смириме па пред неколку дена се видовме. Тој тогаш ми кажа дека сеуште ме сака, а јас го прашав тогаш зошто не се смириме, а тој ми рече дека неможе да се смири со мене затоа што несакал девојка за озбилно веќе, но може да се гледаме доколку сакаме. Јас се согласив на тоа но сепак сеуште не ми е јасно зошто ако се сакаме и двајцата не сме повторно заедно и зошто несака да бидеме заедно. Може совет од некој, навистина ми е потребен.

3. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.177
    Ако те сака ќе има желба да се смири со тебе, ама не те сака верувај. Ти симиња ѕвезди за да си има лагер, односно кога ќе му се при*бе да те бара.

На lovestoneddd, Dessa, Cacii123 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.450
    Допаѓања:
    22.232
    Да, пошто секош за ебење е крајната дестинација.

На Cacii123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Типот сака кога сака да може да си ебе без обврски , ако навистина те сака нема зошто да не сака биде во врска со тебе , туку на него му е без обврски секс и од страна ако му се пружи друга шанса да искористи што може. Немој да бидеш наивна и да му веруваш дека те сака .

На Konfetka, bicycle, lovestoneddd и 7 други им се допаѓа ова.
  6. DevilBoy212

DevilBoy212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    452
    Ако некој те сака, нема да помисли на таков УСЛОВ.
    Не смееш да зависиш од некој друг, почитувај си се себеси. Испаѓаш како да неговиот/туѓиот живот или особа е позначајна од тебе.

Сама си го поставуваш прашањето, а одговорот лежи таму. Ќе ти биде тешко но стај си крај и терај. Ќе дојде подобра шанса.

На Dessa, Cacii123 и WildMk им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    @Cacii123
    За што сте раскинале? Може да сакаш некого, а да не сакаш да си со него. Ама тоа е да не сакаш воопшто да си со него. А не да се гледаш без обврски. Туку знаеш дека врската нема да ви функционира иако чувствуваш љубов кон личноста. Со родител, другар, дечко, со сите можеш да се најдеш во ваква ситуација.
    А реакцијата на твојов дечко е, да речам, малку незрела? Да не се осеќа повреден тој од твоја страна па му е страв сега да се опушти скрос? Мислам е важно за што сте раскинале. А секако има и такви кои сакаат да имаат златна резерва. Ти треба да го знаеш што тип е. И зошто не го прашаш отворено, зошто не сака врска? Здрава врска значи комуникација.

На Cacii123 и candy.cane им се допаѓа ова.
  8. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Па нејќе врска зашо ако му се засвиѓа друга и почне со неа, тебе да ти рече Чао, Пријатно не бевме ние во врска .. а притоа да си ги задоволува нагоните со тебе..
    И за мене тоа не е љубов и сакање па ниту почит.
    Освести се на време тури му пепел ..ти не си секс кукла, цени се себеси!

На Dessa, Cacii123 и candy.cane им се допаѓа ова.
  9. adventurous

adventurous Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    289
    Не сака девојка за озбилно ама може да се гледате колку сакате?!:drunk:
    Јас мислам дека по раскинување на врска не може да постои само пријателство.
    Може по некое време да успее да се создаде и опстои пријателство ама одма по раскинување не.
    Секогаш има некој со повеќе емоции од другиот и секогаш дружењето ќе се насочува да заврши со секс.
    Размисли уште еднаш што сакаш од него. Ако мислиш дека ако се ''дружите'' пак ќе бидете пар мислам се лажеш убаво ти рекол не сака девојка за озбилно, значи не те гледа тебе за таква.

На candy.cane, Cacii123 и WildMk им се допаѓа ова.
  10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Затоа шо не те сака туку сака да си му резерва дур не си најде друга. Ако добро сфатив не мисли да сте другари туку friends with benefits?
    Ти си знаеш дали ти одговара ваква ситуација, ја би го отерала у 3 лепе.
    Многу паметен бе. Нејќел сериозна врска ама да се дружиме кога сакаш...
    |(
    Не очекувај врска, но ако и тебе ти одговара ваква ситуација тогаш е океј али чим не прашуваш мислам дека не си баш среќна со истото. Најдобро е да се дистанцираш од него и да си продолжиш со животот.

На candy.cane, BlackMistery, bicycle и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Cacii123

Cacii123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    113
    Епа вака радкинавме пред два месеци односно во јануари, ама пред да раскинеме се каравме често за исти работи тоест за некое девојче или некое машко, може да се каже дека немав иста количина на доверба во него во последниот период па сумљав дека си бара друга девојка затоа што почна да пишува со девојчиња. Така еден ден се видовме и баш правевме муабет за таа тема и тој ми рече дека со нервози ништо не бива и најдобро ќе биде да раскиниме. Јас несакав па продолживме ама не беше тоа тоа и една вечер јас бев испадната и малку повеќе испив па испаднав со друго машко и тој ме виде и толку беше, па мислам дека заради тоа е повреден.

(Инаку тој мене ме имаше изневерено во првите два месеци еднаш и потоа дознав односно инсистирав да ми каже па му раскинав. Неколку недели бевме разделени но за време од тие недели тој ми побара втора шанса и ми кажа дека направил голема грешка и дека е свесен за тоа и се кае и ми се извинуваше, а јас можев да видам дека навистина се кае и му дадов втора шанса и продоживме и се беше убаво се до последните неколку недели кога почнавме многу да се караме.)

12. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Once a cheater, always a cheater.

Нема иднина ова. Чим се вмеша 3 особа толку е.

На *Amethyst*, candy.cane, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Cacii123

Cacii123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    113
    Се согласувам со тебе, но сепак после се тоа пак се сакаме на некој начин тоест има некоја хемија

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.450
    Допаѓања:
    22.232
    Тој некој начин ете ти го изразил сеуште да се гледате, а да не сте во врска. Гледајте се, па види што ќе покажи времето. :)

На Cacii123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Нема шо повеќе да се дискутира. Ти кажал дека си му "здосадила" и ти му си втора карта-привремено за сега.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.638
    Нејќе да сте во врска, нејќе кафиња, вечери, излегувања, јавувања по телефон, раскажување на денот, со тебе. Сака секс кога му се присака.
    Многу е едноставно, не мора секогаш да се бара некоја длабока позадина позади однесувањето на луѓето и романи да се пишуваат.
    Ако не веруваш, дај му шанса, и ќе се увериш дека нема да те викне да излезете негде, туку ќе те повика кај него дома. Симпл ес дет.

Аха,пошто гледање повремено меѓу двајца подразбира играње карти или монопол.
    Не се прави блесав со сила.

На christinnn, candy.cane, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. ananas158

ananas158 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    63
    Колега од факс понекогаш ми лајка одредени слики а исто и јас на него на инста. Ама кога ќе ме види на факс некако како непријатно му е да ми пријде го гледам, оти кога сум јас наоколу тогаш нешто повеќе го повишува тонот во друштво т.е. погласен е. Ја се трудам да сум по насмеана попристапна ама никако да пријде.
    Ми се допаѓа а не сакам ја да пријдам оти јас го аднав на инстаграм и сите ми викаат дека доволно сум иницирала од моја страна.
    Секој совет за ситуацијава е добредојден

18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444

Цаци душо, ти си му еден вид на занимација на него и кога ќе посака да се издува секогаш ќе те има тебе затоа што со тоа што го прифаќаш тоа гледање без обврски ти му се нудиш на тацна а тој ќе те има затоа што знае дека трчаш по него.
    Не те сака за озбилно туку само за секс партии кога ќе нема со која.

Болдираното - Си пишувал типот со кој знае колку девојчиња и веројатно договара(л) дејтови.
    Ако со ниту една од нив не му успее, секогаш те има тебе за празнење и задоволување на потребите.

Подвлеченото - Не го правдај дека бил многу повреден туку и тој бил тој кој се допишувал со кој знае колку девојки а тебе те третира како секс кукла, плус те изневерувал.

Закосен текст - Те изневерувал, не му успеало и оп, ти си тука. Ќе ти ќенка и ќе ти бара шанси, сега истото го прави а ти од пуста љубов ќе прифатиш се за да бидеш со него.

Манипулатор, себичен и самобендисан тип не ти треба во животот, свести се на време да не плачеш подоцна.
    Цени се себеси повеќе, стави си ја твојата среќа и потребите на прво место а не неговите.
    Ќе те искористува секој пат па ќе те фрла како крпа и ќе доаѓаш овде да бараш совети и ќе си лупаш глава од зид.
    Спречи го разочарувањето на време. Тука некој ќе биде повреден, а тоа ќе бидеш ти.

Ако ти самата не се цениш, тој тебе нема да те цени исто така туку ќе те зема и остава кога ќе посака.
    Колку порано го сфатиш тоа, толку подобро за тебе.

На *Amethyst*, Stephen Amell, Cacii123 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. adventurous

adventurous Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    289
    Слободно да му пријдеш и да го поздравиш и иницираш разговор па ќе видите и двајцата имате хемија или не. Немој да се срамиш и со среќа(fingers)

На ananas158, Cacii123, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Пријди му ти. Зошто чекаш на него? Зошто е машко па мора он да направи прв чекор?

На ananas158, cresa-jagoda, adventurous и 1 друга личност им се допаѓа ова.