Види, сите сме биле повредени, сите сме имале лоши искуства во минатото, ама тоа не оправдува да се однесуваме ко ѓубре кон сите личности кои ќе покажат наклоност во иднина. Едноставно е. Ако не се чувствуваш спремен/на за врска, мување, авантура или што и да е - не го правиш тоа. Си даваш време на себеси, помалку или повеќе додека првин не расчистиш каде стоиш со емоциите, без да вовлекуваш и други луѓе во процесот на себеспознавање. Ако не се разбираме самите себеси, како да очекуваме некој друг да има разбирање за нас? Не може. Не се обвинувај. Дечково е манипулатор, ти потпишувам сто посто. Ти посакувам што побргу да го заборавиш и да пронајдеш некој кој те заслужува.
Тука ти е одговорот, можел да ама не го направил тоа, едноставно пуф исчезнал. Па и невина.... Колку и да ти е тешко со време ќе помини.Понатаму ќе најдеш човек кои стварно ќе те цени и нема да биди со тебе само за секс, туку заради тебе како личност.
Ова треба да се урами и сите да го прочитаат како прирачник кога се во прашање машко-женски односи. Проблемот е во тоа што многу личности го занемаруваат фактот кога некој ќе им каже од старт што сака, и што може да очекуваат од него. Под превезот на страста и желбата да се има тоа, веруваат дека истото ќе успеат да го променат и магично ќе ја освојат таа особа понатаму. Ама реалноста поранo или подоцна ќе ги тресне по глава. Не е манипулација, ниту личноста манипулатор ако од старт ви каже што сака и што да очекувате од него. Проблемот е што вие мислите дека ќе го промените тоа. Ако не посакувате исти нешта, не се впуштајте во било што, да не се чувствувате повредени подоцна.
Не мислев дека ќе го променам може не се изјаснив убаво рече моментално не сум за врска, бидејќи сум постојано на работа и немам време за врска и јас се согласив за тоа како што кажав беше јасен во врска со тоа, но ми кажа дека ќе останеме во комуникација, а не дека ќе ме искористи и ќе избега и ќе се појавува само него кога ќе му одговара не побарав ништо друго само да останеме во комуникација како што ми кажа а не само кога му се сака на него да ме бара а кога јас имам потреба од него да не ми ни одговара на пораките
Манипулација е фактот што се извлекува на повредувањето од минатата врска. Уште повеќе што започнува авантура со девојка која нема многу искуство во дејтање. Не велам дека треба да очекуваме совесност и емоција од секој т.е. секој да постапува онака како што би постапиле ние, туку велам дека и не е баш така црно-бело па да кажеме дека ете си соопштил на почеток што очекува и готово.
Па сигурно немало од старт да ти кажи шо планирал. Си го направил своето, кога сакал тој ти и била тука и после заминал. Можи има веќе некоја друга, па не сака да го бараш, завршил работа и то е то. А и во ваков однос никој не ти ветува дека ќе продолжи комуникација.
Ако го прочита првиот дел напишав дека повторно ме побара да се видиме и дека го одбив зошто знаев дека нигдее не води ова, само ми е криво што не го кажав своето мислење и се мислам дали сега да го направам тоа или воопшто да не разговарам повеќе со него
Имав слична ситуација, само рачунај мене никој не ми рече не планирам врска. Не дека се кажува од старт планирам/не планирам ама човек што подоцна не дава објаснување, таа му била целта. Е и јас имав потреба да му кажам се што ми лежи, ама се издигнав над тоа. Ќе се издигнеш и ти, освен ако не сакаш пак да си со него нема потреба да го побараш.
Не знам што толку ме привлекува кај него, веќе 4 години ми се допаѓа и кога и да сум пробала да бидам со друг се случувала нешто,ќе ме фоловне, анфоловне,ќе ми лајкне слики, ќе се видиме случајно и да сум со некој во "врска" во моментот тотално заборавам на него и цело време ми е паметот во оваа особа како да сум опседната со него и не знам зошто е тоа така ств и пред да се случи ова да имаме нешто
ne me zafrkavaj ..nema viber na kompjuter ..ama i da imase pa kamera nemam .ama i me blokiral i na viber a i brojot izgleda, ma skroz me blokiral
ne koritam nikogo zosto taka pisa ? ..da si pravime muabet onaka , verojatno i tamu e taka doma sedat , da vidam sto kako e realno a ne ona kako sto mediumite pretstavuvaat dobro moze zgresiv za porano koga komuniciravme ama toa e