Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.472
    Допаѓања:
    41.120
    Тоа се тие моменти на искушение во машките друштва кога ќе се појави женска личност. :D Некои го поминуваат тој тест, други пак се распаѓаат како кула од карти. :D
    Сепак, друштвото како приоритет е temporary кај сите во животот и понатаму кога доаѓаат тие сериозни врски, па брак, фамилија, паѓаат во втор, трет план. Некои остануваат во младоста, други пак опстојуваат и понатаму како фамилијарни пријатели. Затоа е битно она што @Feminka22 го кажа, прифатеноста од другарите негови за да не се случи раздор и да треба да се бираат страни.

На *Amethyst*, cresa-jagoda, tijanana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Ја па баш у ,,couples” неќам.
    Сум искочила неколку пати пошто ќе ми кажел ,,ќе дојдам со другар и земи другарка”.
    Едноставно навикната сум да искачам прво општо со машки (буквално со уште 2-3 девојчиња искчам и толку, другото се по 10 машки и поише) второ знам да се прилагодам на машко друштво верувај ми.
    Повеќето ги сфаќам многу добро и ме прифаќаат.
    До мене ќе да е :D :makeup:

На Black__, *Amethyst* и John Snow им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    22.214
    Искрени да си бидиме, друго е ко че излезите машко друштво другарите и да зборувате се и сешто, друго е пред девојки и другарки. :D

Зборувавме за тоа да направиш баланс околу тоа да имаш време и за девојка и за друштво. Сум се нашол во сиутација да сум отсечен од друштвото, не се лутевме сепак заљубен. :D Да испадни на крајот дека ептен премногу се гушела и сум направил грешка што сум посветил кон неа внимание итн.. А претходно ми квичи како не сум посветувал доволно внимание.

Јас некогаш не ги разбирам девојките, ама се тешам исто така пошто човек како Сигмунд Фројд рекол дека едно нешто не знаел и не сфатил во животот, а тоа е што сакаат девојките.

На Lady Maria и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  4. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Ова е најголемата причина зошто јас се стегам секогаш кога сум повикана со дм, а други женски нема. Не сакам да му го следам секој чекор и ако договориле машка вечер со другарите, нема зошто јас да одам таму и да слушам како Јувентус ги поткупил судиите, Милан многу слабо играл оваа сезона и триста други работи. Иако можам да се вклопам и во тој муабет, подобро дома да седам и да си читам книга, а они на раат да си пцујат за фудбалот и да си оговараат други жени без мене. И точно знам кога ме викнал од куртоазија, за да не се налутам :devil:. И тоа не значи дека помалку ме сака, туку едноставно, му треба живот и надвор од мене. Обично знам да префрлам нешто злобно (оти нели женско), ама знае дека не е така и дека не се лутам :D.

Што си муабетат?
    1. Фудбал
    2. Игри
    3. Автомобили
    4. Пак фудбал
    5. Пак игри
    6. Пак автомобили
    7. Евентуално кошарка или друг спорт
    8. Политика
    9. Жени (оговораат бетер од жени!)...

Со маж како што може да се изнаоговара човек, со никој друг. Сите трачови ги разбираат, ама во женско друштво мудро си молчат :D.

Иако имало вечери кога сум сакала да излезам со нив, ама дека сите машки, сум останала дома. Сепак никој не сака да биде гушен од партнерот и секој сака понекогаш да испадне со другарот/другарката од детството, школскиот/школската, колегата/колешката итн.

Исто е и во обратна ситуација. Кога сум со другарките, со другарките сум. Ако носиме дечковци ок, ако не дома ќе си седи :D.

На Gosh, Black__, Regina.Phalange и 7 други им се допаѓа ова.
  5. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    816
    Си оставила такви "последици" врз нив што и после 4год сеуште само ти си им "лекот":)

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Не мора да значи. Касно сфаќаат некогаш.

На *Amethyst*, Feminka22 и ThePharmacist им се допаѓа ова.
  7. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.430
    Ова :rofl::rofl:
    Последниве две години имам повеќе другари и не очекував да се толкави gossip girls хахаха
    Ќутат, ама после на само се приметиле и кажуваат.
    И после машки не приметуваат или не знаат, зависи колку ги интересира, можат да изненадат, позитивно и неочекувано.

На Peperutce1115, cresa-jagoda, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. M Bison

M Bison Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    160
    Им се ебе...

На Alisa22 и Dirizabl им се допаѓа ова.
  9. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Сакам да ве прашам дали машко кога ке спомне имање деца со дадената женска персона, коа не му е девојка ,а се имат видено неколку пати (со сите работи во позадина) го прави за да добие нешто или има му оставено преголем впечаток па ко што викаат секоа шала пола вистина.

10. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Не можат да те заборават

На flawless_ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    43.768
    Па за да сфател шо сакаат девојките, прво требало да не му се дига на мајка му, али јбг...

На Izaabella, Bezimenka90, honey.11 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Не е сериозен.

На flawless_ и dankee им се допаѓа ова.
  13. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Воопшто не ми изгледа ко многу впечаток да му оставила. Повеќе ми личи на некој што не знае баш како да се понаша. Може грешам

На Elf, flawless_ и dankee им се допаѓа ова.
  14. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Мене ми е детско и непромислено некој да излезе неколку пати со девојката (и обратна ситуација) и да планира брак и деца.

На dankee и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не развиваат сите социјални вештини во исто ивреме.
    Некои.. никогаш.
    :lol:

Може исто е и кај него.
    Биди ти похрабра и пресечи.

Девојките со кои започнуваш врска, не се добро друштво? Никогаш? Ви фалат теми на разговор?
    Женските со кои започнуваш врска, не ти се забавни? Никогаш?

Ако да, тогаш зошто си со нив?

Хинт:
    'Романтични чувства', не се одговор :!:

Морее... ако имам забелешка за нешто, ќе му речам и тоа како!
    И сакам и тој мене да ми кажи ако нешто не му се допаѓа.

Молено ебање-Кисело ебање.

Последна измена од модератор: 29 мај 2020
    На Feminka22, *Amethyst*, SashaFierce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    И ја сум од тие шо се кажуваат, не ми е гајле дали ќе ме смета за ваква онаква.
    Имаше едно време другар еден на дм, кај ние врска на далечина иаме, па уште овој цело време се тупнуваше со нас на кафиња, после факс на дм стално ќе му се закачеше и со нас ќе си седеше.
    Не ми беше гајле као ќе изгледа али му реков на дм, да му рече дека и ние си сакаме приватност, и тие 2 3 пати шо се глеаме у недела, он 2 пати мораше да ни се закачи и немавме мира. И на кафиња дур седевме цело време се јавуваше и сметаше.
    Откако му кажав на дм после тоа и не се ни појави со нас веќе тој. Па и ко налутен глумел.
    Ич не ми е гајле како сум изгледала и слично, мене ми сметаше, ако нема осет мора да се реагира.
    Они се од ист град и така викенди заедно беа, уште па 24/7 ко лепенка со него пошо бил сингл и му било досадно.
    И ја имам сингл другарки па имале осет и не досаѓаат туку така.
    Само тогаш изреагирав у врска со другар на дм и од тогаш не сум имала потреба.

Не се дружам многу со друштвото на дм зашо се у друг град, вака некои шо му се од факс тука у Ск ги знам ама нишо посебно не сме блиски. Ни он не седи со мои другарки.
    У парови да сме можда, вака ни сакам да му сметам, ни он мене. Сите иаме право на раат да седиме со друштвата.
    Али има и вакви удав другари без осет.
    Сигурно нема да им ќутам ако сметаат.

Се шо ви смета да си кажете.

На blackpanter, Moon.Girl, MrenaRiba и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.472
    Допаѓања:
    41.120
    Да, добро друштво се. Ама каква е поврзаноста на ова прашање со првичното на темата? :?:

Тоа беше поврзано со тоа зошто и како не ни е досадно во машките друштва и секогаш имаме теми за разговор, што не значи дека ни е досадно во женско (со девојка). Но, не значи дека ако си во врска дека треба да ги запоставиш другите полиња во животот и да прекинеш да се дружиш со друштвото.

Ако немаш теми за разговор и ти е досадно со некоја личност, не можеш ниту да бидеш со неа. Или можеш? За секс? :)

На Peperutce1115, Stark, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Оти рече:
    Може исто забавно да биди и со женско и со машко друштво.
    Ако имате заеднички интереси...

19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Мислам дека мислеше машко vs женско друштво, споредба на посебно чисто машко и чисто женско друштво. :D
    Ако грешам @Billy Idol нека ме поправи. :?:

На Peperutce1115, Billy Idol и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  20. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Жени и спорт. Толку. :D

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.