Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.749
    Допаѓања:
    13.648
    Како да дознаам дали има симпатии кон мене и дали сака нешто со мене без да го прашам?

2. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    По однесување, ќе процениш одма.
    Ако сака сам ќе ти каже.

На H.VAGA, *Amethyst* и hermosa им се допаѓа ова.
  3. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.402
    Остави го сам, убаво ти кажаа погоре, и по однесување и ако постојано ти пишува, мислам не замарање...туку сака со тебе муабет, едноставно му е убаво во разговор со тебе, менувате теми и сл.. ќе дознаеш самата верувај. Знам како е, ми се има случено тоа...

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Шо знам.
    Мене најубо друштво ми е маж ми.
    За се' можам да зборам со него... т.е. се' што ме интересира.
    Еден куп заеднички интереси имаме.

А и со машки се дружам цел живот.

На *Amethyst* и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  5. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Абе не му ги испревртувај зборовите на детето. Се си кажа на место. Прочитајте малку пред да коментирате. Муабетот беше мажите и нивното машко друштво.

Секако дека ако нешто ти смета треба да кажеш и да му дадеш јасно до знаење на партнерот дека ти смета, ама не може да го ограничиш само на тебе и да го исклучиш од сите други сфери на општеството. Тоа е многу себично.

Епа сите сме различни.
    Ти на пример се дружиш со маж ти и со други мажи...значи дека имаш живот и надвор од маж ти!
    Во начинот на дружење твој, не сакам да навлегувам.

На theowndemon, Stark и Billy Idol им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Нормално дека ќе има живот и кој не е врзан со девојка му, ама тој рече дека со мажи му било позабавно.
    Партнер кога одбираш, гледаш да е некој со кого имате заеднички интереси.
    Ако мажите му се поинтересни за другарување од жените, тоа би значело дека жените имаат друга 'функција' во неговиот живот, односно, се само 'материјал' за 'романтични' чувства и секс.

А замисли, интересите не зависат од полот.

7. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Па реално и мене ми е позабавно да другарувам со женски и да си муабетам за нокти, шминки, фризури некогаш, отколку со машки да зборувам за Милан и Јувентус. Тоа не значи дека партнерот не ми е интересен.

Штом сум го одбрала значи дека ми е интересен и дека со него можам да разговарам на секоја тема. И да, зборам и за нокти, шминки, фризури, фудбал, игри, автомобили, за се со него.

Муабетот беше за друштвото, значи не за партнерот!

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ок.. уатевр.

9. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    445
    Може некој машки член да ми пише лп? Ми треба совет

10. Blazkowicz

Blazkowicz Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    116
    Ох, те жалам, којзнае колку идиоти ти пишале во ПП со глупости. Не се срами, пиши јавно, ќе добиеш подобри одговори од сите нас.

На Alisa22, raww, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    Здраво
    Би сакала мислење зошто тој постапи така.... Дечкото работи во друга држава, почнавме комуникација на фб, секоја ден, пишувавме 3 месеци.. за нова година дојде Мк и се запознавме, се гледавме секоја ден додека беше тука ( 1 недела ), доаѓаше Ск.. беше од друг град. Решивме да почниме врска .... јас малку бев несигурна како ќе фукнционираме... ама тој веќаваше и кажуавше да сум го чекала 3 - 4 месеци и дека ќе се врател да Ск за да бидиме заедно.... прифатив. Се беше нај океј, постојано пишувавме... два пати во денот се гледавме на камера ( кога излегував на кафе, кажуваше ако, само да знам каде и со кого,се договоривме така и така и беше, еднашка осанав 2 сати и почна да ме препрашува до кога ќе седиш...). После 2 месеци одкако замина ме викаше да појдам таму барем на 1 недела... му беше роденден, јас покрај тоа што мајка ми малку стравуваше како за 2 месеци врска, демек не го знам добро ке поминам сама толкав пат за него.... но јас разговарав и ја убедив, и заминав, му ја исполнив желбата. Кога стигнав ме пречека и се беше океј, се понашаше предобро... останав 6 дена, сакаше да објавиме слики да смениме заедницчи профилни на фб и инста, дозволив иако мислев дека е брзо ( кога кажав понатака поча зошто несакаш, да не скриваш нешто) кога ме испраќаше зборувавме и ме убедуваше дека се ќе биде океј, само да му дадам шанса да проба да работи 2 - 3 месеци во друга држава и дека ќе се врати и ќе бидиме заедно ск, ќе земиме стан и тој да работи таму, а јас да заврсам факсот. Неколку пати повтори ти веќева да проба и ќе се вратам и ќе седиме Ск заедно. Му кажав во ред, и покрај тоа што ми беше тешко. Кога стигнав Мк, повторно се беше океј, пишувавме и се гледавме на кам уште повеќе, но по 1 месец ( крајот на март )ми пиша дека одлучил да остане таму, дека нема да се врати мк.... јас се чуствував навредено, бидејќи ми даде збор, и почна да ме убедува, дека ако го сакам, ако му верувам, да бидам покрај него, и дека ќе најдеме решение за да бидиме заедно. Ми падна многу тешко.. дури плачев бидеќи го погази ветеното, но ми се имаа развиено чуства и прифатив.... После еден месец од тоа (крајот на априлот) приметив дека се менува....почна некако да ме одбегнува, кога ќе ми пишев да се видиме, кажуваше вечер...ни се намали и комуникацијата, заприметив почна да мава лајкови и да додава нови пријателки, што дотогаш не го правел тоа, еднаш му реков која е новата пријателка и почна не ја знам, ме додала прифатив и почна ти почна многу да љубомориш. После еден месец ( крајот на мај) му имав пишано а не ми враќаше неколку сати, а цело време беше уклучен, имаше ставено слика и случајно некоја типка му имаше манато лајк и ја отворив да видам.... кога видов и имаше и тој мавано лајкови. Најинтересното беше тоа што не ја следеше на инстаграм ни тој ни таа, а лајкој и мавеше и му мавала, и ми ја имаше спомнато дека му е бивша пријателка ( го имаше додадено на фб таа него пред 3 недели од дешавкава, ама тој не ја прифатил и ми ја спомна тогаш... бивша пријателка чекат да бидит прифатена) и кога видов дека и мават лајкојви на инстаграм и таа и тој а се немаат, не се следат, решив да го пратам, го прашав како е можно да и маваш лајкови на бивша пријателка со која си скаран, не пишуваш, ја немаш на иснта.... ај да ја имаше ќе ти излегле на почетна ќе си манел, ама вака како.... и избувна, ти љубомориш ти ме конторлират, сумјлаш.....и другата ден ми кажа сакам пауза, јас му реков ти ветува нема повеќе да те праша или реча за нешто.. да не ми го прави тоа ( знаше дека сум повредена во 1вата врска и ми имаше кажано ветено никогаш нема да те повреда ја тебе) и кажа да размисла до утре и ќе ти кажа.... вечерта другата ден ми кажа сакам пауза, неможам вака, пукам..... кажа тешко ми е поради ситуациајва сакал домааа мк, а неможел да дојди од короната, се го нервирало, се му било преку глава, сакал време да се смири да се стабилизира, што и да почнел не можел да заврши.... го прашав дали после паузата ќе бидеме океј, ми кажа со овај памет сега не можа да кажа. Ми беше претшко ни можев да јадам ни пијам. После два дена смени профилните на фб и и на инста..... ја додаде типката поради која избувна... тоа пред 3 дена и ми пиша... го прашав што му смета кај мене ако можа да смена... . кажа ништо не ми смета, сакам одмор,го прашав дали сака уште пауза, да продлжиме или крај, и ми кажа крај, го прашав за причината немало, така решил, психата го скренала, незнаел ни сам што му станло, полудел одеднаш, го прашав што се смени незнам ни јас кажа, сака одмор, и кажа сакал крај, ако се стабилизирал кога ќе се врател натака, ако сум била загреана можит да сме пробале а сега слабо, му пишав се надева дека ќе си среќен кога со мене не можеше.... на тоа кажа не планира да фајќа женска на ваква состојба, се додека не ги одмора живците мк, па тогаш ќе размисла што натака, а дотогаш не, го прашав кога ќе дојдеш ке ме побараш, на тоа кажа па даа, само не веќеава гоа ќе дојда. Ги избриша сликите со мене, и коментарите што сум му коментирала на слики ( тоа ми беше чудното за коментарите) и ја прифати на фб ( го имаше додадено пред месец), објави песна одма таа му стави лајк, му го разгледував профилот, на секоја слика и објава му имала ставано лајкови до декемврито, кога почнал да става слики со мене тој, и сменил профилни со мене, таа престанала да му мават лајкови и ја немал на фб одогаш ( од кога почна со мене), кога избриша се со мене ја прифати на фб..... ( а на инста прва почна таа да му мава лајкови иако се немаа.. додека имаше со мене слики). Сакав мислење како ја сваќате сета мојва приказна..... дали имало нешто меѓу нив па таа почнала да се упикува и тој подпанал по нејзино вилијание, се опседнал пак со неа и ми раскина за да се обиде со неа, или пак и пред да почне со мене имал намера со неа нешто.... ама почнал со мене, па ја избришал неа..... или вистина му била само бивша пријателка како ја нарече... ама чудното е што ја прифати и ја доаде секаде одкако раскина со мене.... Мислите ли дека ќе ме побара кога ќе се врати...? Дали вистина е заморен од се и од состојбата што неможе да дојде, или таа е причината што ми раскина? Вреди ли да се надевам дека кога ќе дојде ќе ме побара и ќе сака да се обидеме пак ( ако не сменам јас чуства...), навистина многу ми е тешко... не знам како да не мислам на тоа, на секој сат с будам ноќе со таа помисла, а и ми фали, постојано пишевме...
    Се извинувам за предолгиов текст

12. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.867
    Тој бил многу јасен со тоа што го направил. Немој да се замараш со него и немој во никој случај да излезеш ако те бара кога ќе се врати. Имај малку гордост и Блокирај го сегде.
    Ќе то биде полесно кога нема да следиш што прави кај лајкнува.

Батали го.

На buba4e89, raww, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  13. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.488

Не вреди да се залажуваш и не се надевај на тоа дека кога ќе се врати ќе те побара.
    Од состојбава не ни е на никој сјајно, па не сите бараат пауза. Коронава мислам дека му се нашла многу добра за изговори.
    Плус и сама кажуваш дека веќе почнал да шара наоколу.
    И да избрзано било, кратко време ти си заминала таму, од старт ветувања, а не ни знаевте како би функционирале заедно, на почеток не се знаеш доволно, не пак ветување да даваш.
    Не си ја мачи душата, ако сакал типот немало пауза да ти побара и да лајкува наоколку.
    Полошо нешто од лажна надеж нема.
    Нормално тешко ти е, но со време се поминува.

На cresa-jagoda, Billy Idol, yourfavoritegirl и 3 други им се допаѓа ова.
  14. yourfavoritegirl

yourfavoritegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    797
    Според мене, таа е поглавната причина за раскинувањето и општо ладното однесување (т.е. самиот тој е причината, никој друг да не се обвинува). Колку и да боли, вистината треба да се прифати отколку да се самозалажуваме. Подобро е за тебе да продолжиш понатаму со животот. Better days are coming girl!
    Заслужуваш некој кој те почитува и прави да се осеќаш среќно и сакано, особено во овие тешки времиња, и еден ден тоа ќе го доживееш, а не некој поради кој секоја вечер заспиваш со солзи.:) Тоа е се' освен љубов.
    Кога ќе го сретнеш вистинскиот нема ни за момент да се запрашаш дали те сака и слично, нема да имаш многу сомнежи бидејќи постапките ќе зборуваат.

За барање можеби ќе те побара пак, но те молам немој да си ја прегазиш гордоста. Сум била на твое место, затоа вака пишувам.
    Не дозволувај да мисли дека може да те има секогаш кога ќе посака.:)
    Но најдобро ти си знаеш, секое добро:f:

Последна измена: 5 јуни 2020
    На buba4e89, raww, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    4.407
    Кога ќе се вратааат, не заборавај како заминале. ТадаммммМ.

Се најдобро.

На buba4e89, cresa-jagoda, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  16. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Не дозволувај да си игра со тебе и да те обвинува. Имај малку самопочит и блокирај го секаде, никоја од девојките не ти е крива за да им ги истражуваш профилите. Полошо си правиш.
    Не очекувај дека сè што ќе ти ветат ќе исполнат, секогаш каде што има ветувања резултат се големи разочарувања.
    Не те сака и не му значиш, престани да се преиспитуваш а него да го оправдуваш. Не очекувај паметни одлуки од дете.

На cresa-jagoda, *Amethyst* и mace1 им се допаѓа ова.
  17. Blazkowicz

Blazkowicz Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    116
    Врски на дистанца скоро* секогаш се дисфунцкионална работа.

Јас да сум на твое место, и кога ќе се врати, ако те побара би го одјебала убаво. Знам од друшво повеќе ситуации. Во принцип вака се одвиваат.

1) Типот/Типката се враќа од странство, се наоѓаат искачаат.
    2) Едниот од нив иде во странство, пак се ставаат во пауза
    3) Овој циклус иде бесконечно

И на крај тој што имал чувства секад ќе е сјебаниот во оваа ситуација.

Да сте се знаеле подолго, ќе коментирав дека треба да седнете да зборите и да си ја најдете причината. Но како што објаснуваш ти - типов не вреди ни секунда да му посветиш.

*Викам вака, пошто исклучоци постојат.

На cresa-jagoda, mace1, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    22.214

Тој не е толку вреден, а и ти не се разочарувај од себе си. Мислам дека ти е повредено егото и на некој начин си изиграна ама од негова стана. Твоето си го направила, поправилно амин, али ете, некогаш другата страна не знае да цени, сака да промени или едноставно не е тоа што се претставил...

На cresa-jagoda, mace1, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    Ви благодарам на сите, ќе се обидам да го заборавам, се чуствувам повредено... и да ме побара кога ќе се врати нема да излезам.

На yourfavoritegirl, cresa-jagoda и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  20. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Едно прашање до сите!
    Зошто ги одбивате девојките кои се добри и паметни и убава исто така кои се обидуваат се да ви биди убаво и разбирање итн а ги добивате девојки со лош карактер и убаво тело?
    Најверојатно тоа се вика манипулаторки.. I don't know

На cresa-jagoda, buba4e89 и Кавалер им се допаѓа ова.