Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.308
    Во таа тема имаш безброј примери каде што мажот на почетокот од бракот е претставен како маж кој никогаш не би ја изневерил жената, се им било совршено, но поради х причини мажот сепак се решава на неверство. И да точно е дека има безброј други знаци дека тој ја изневерува, но во таква ситуацијата сакаш да имаш доказ, не веруваш додека не најдиш некоја порака или слика или било што друго.

2. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.534
    Допаѓања:
    17.619
    Во тој случај прекинувам контакт и поднесувам документи за развод, пишав веќе. :)

Што и да се случи, никој нема право да наруши приватност на некој друг. Под никаква околност.

3. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.308
    И добро ти навистина мислиш дека ако отидеш и разговараш со партнерот тој веднаш ќе ти признае?
    Ќе ти рече од каде такво нешто, не те изневерувам јас тебе и ти тогаш што ќе му кажеш?
    Тој нема да признае се додека не виде дека е фатен на дело.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. yourfavoritegirl

yourfavoritegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    797
    Јас пример со поранешен дечко со кој навидум се' беше супер и стварно никаква забелешка немав за однесувањето, случајно видов, пред мене го отвори телефонот во search (нели се гледа што имаш пребарувано најмногу) имаше една девојка. Го прашав на шала која ти е оваа, не ни помислив нешто како што бев наивна, и тој само ми рече „симпатија“ е на братучед ми, го има блокнато па од кај мене ја гледа. По 3 месеци дознав, не е битно како, дека ме лажел и уствари цело време си пишувале. Значи уште еднаш ќе напоменам дека буквално во ниту еден момент го немаше променето односот кон мене и во ништо се немав посомневано.
    Можеби после таа постапка станав попретпазлива општо во врска со луѓето. Ги гледам со резерва.

П.С. во врска со нарушувањето на приватноста, многу пати ми биле побарани пасворди од профили, и тоа најмногу ме иритирало. На тоа никој нема право.

Последна измена: 26 јуни 2020
    На tinka-mace, Regina.Phalange, kim.k и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.534
    Допаѓања:
    17.619
    Ќе разговарам, да. И нема да чекам да ми призние, ако веќе оди во крајност и негира, а реално има докази дека ме изневерува. Плус, ќе има многу показатели пред тоа, одладувањето измеѓу најголем.
    И нема што да му кажам, изневерување не простувам, ни емоционално, ни физичко. Пркинувам контакт и барам адвокат за развод.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    16.903
    Недела дена.
    Ама ми рече дека нема да го користи.
    И гледам само неа ја заследил и јас сум само другото е сето фирми, пејачки

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Апсолутно не се согласувам.
    Како прво има доста големи манипулатори/ки и добри лажговци што мислам дека никад ама никад нема да приметиш дека нешто е сменето кај нив и толку добро да ти го возат филмот и ти да се чувствуваш дека љубовта ви цвета и дека ви е се нај нај а тие да си шврљаат на страна па и да бришат разговори и да чатуваат со кој посакаат.
    Па се дур не начекаш нешто случајно да се осудип да чепнеш во туѓ мобилен или на лице место како во случај погорниот член што напишал, ама никад нема да познаеш и дознаеш.
    Ама пак ќе повторам ако некој несака да го фатиш, веруј нема да го фатиш ;)
    Сеа нормално на лагата и се кратки нозете.
    Ама
    Знам многу случаеви каде што коа ќе излезат со женските абеее мед и млеко па уште се фалат леле дечкоми најдобар ептен внимателен види го срцка, а тој така јако и набива рогови зад грб што пустите си немаат поим. А знаеш зашто???
    Зашто нема сменет боди ленгвиџ и се си тече најнормално.:)

На tinka-mace, cresa-jagoda, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  8. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Да не му е бивша?

9. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.308
    Мислам дека ова е невозможно да се случи. Ќе одиш ќе бараш развод кај адвокат, а притоа само мислиш дека те изневерува, а немаш докази за тоа.
    Но океј, секој има различно мислење.

10. banne1

banne1 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Ми звучиш премногу самоуверено што дури ми граничи на наивност. За твое добро, да не бидеш повредена, знај дека има луѓе што можат во очи да те гледаат и да те лажат, па згора на се и тебе ке те напраат крив, а ти ќе поверуваш на тоа.

На cresa-jagoda, lovestoneddd, piksooki и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Spielrein

Spielrein Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    142
    А од друга страна знаеш зошто?
    Затоа што девојкиве си знаат ама така им чини, звучно да се пофалат во јавност колку им се срцки тие до нив. Мислам дека нема жена/ маж што не си осеќа дека е манипулиран, ај да не пишам изневеруван.
    Па особено ние жениве со нашава интуиција...

12. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Да точно има дел што се сомневаат ама се плашат да не го изгубат "ѓубрето" што ги изневерува и да не останат сами и така си се тешат и си трпат.
    Другиве се наивни или глупички па си веруваат дека љубовта им цвета.
    Третите сингл :rofl:

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.439
    Допаѓања:
    22.190
    Море шо се филмате лујџе. Ако имате сериозна врска итн, че пробате да го решите ова на најотворен начин најпрво зошто дојде да се посомневате. А не да изигравате којзнае што и да се навредувате и правите несалам.

Ако взаемно сте отворени и искрени помеѓу себе, и стварно немате ништо настрана, не е проблем и да види со кого пишуваш.

Обично се знае кои се другари другарки, познаници, школски колеги итн, да не должам.

На tinka-mace, piksooki и GirlLove им се допаѓа ова.
  14. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.534
    Допаѓања:
    17.619
    Не мораш да се согласуваш.

Психологијата ми е доста интригантна појава, и ја изучувам се' повеќе, па сметам дека добро можам да проценам каква личност имам покрај/спроти себе во најголем број случаеви за тие кои ми се важни. Другите не ме интересират.
    А со секој изминат ден заедно, се повеќе ја запознавам личноста. Не сум карактер со кој може некој да си игра, па верувам дека кој добро ме познава, нема ни да проба и знае подобро. Во случај да не ме познава, нема да биде во врска со мене.
    Во случај да бидам злоупотребена, ставам достоинствено крај безразлика на се', и секој продолжува по својот пат.

Не верувам дека ако мојот партнер ме изневерува нема да дознаам. Ако тоа се случува некое време пред евентуално да дознаам, нема да ме повреди повеќе од моментот кога покасно ќе дознаам. После продолжувам напред, знам подобро од тоа да дадам некаква моќ на некој што не ме почитувал доволно да стави крај пред да отиде кај друга.

Го прочита мислењето што го цитира?
    Плус, и да нема докази, има причина за развод, разнишана доверба и желба за развод пред се. Ако сакам да се разведам, ќе се разведам. А зад таа желба секогаш има причина, барем кога правиме муабет за мене.

Знам оти имам самодоверба, ама сум далеку од наивна. Можат да ме лажат, не можам да им верувам, уште помалку кога сакаат вината да ја стават врз мене.
    Јас знам што за мое време, ти гледај ти да не бидеш повреден. Не ме читаш очигледно за да можеш да кажеш билошто за мое добро.

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    16.903
    Не ни ми кажа кои му се бивши.
    Од друг град биле демек.
    Не знам можи

16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.439
    Допаѓања:
    22.190
    Не сте од исти град? И колку години сте? -_-

17. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    475
    Сакам да верувам дека зад ваквиот став стои едно високо неискуство и широка наивност и добрина.
    Постојат манипулатори од мажи со кои нема да можеш ништо да видиш освен спектар на светлина од топли бои кои тие ќе одлучат да ти го покажат. Според нив, само видливиот.

На cresa-jagoda, lovestoneddd, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    475
    Не знам колку си трпелива личност, ама би ти препорачала да почекаш и провериш дали ќе заследи и други на инста.

На GirlLove и yourfavoritegirl им се допаѓа ова.
  19. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Едно е да изучуваш и да се информираш, а друго е да ја разбираш во пракса и во животот.
    Има такви луѓе што ќе ти ја извртат земјината оска околу тебе и ќе прашуваш што ти се случило и нема да знаеш одговор да најдеш.

На eliesaab, Different7 и Stark им се допаѓа ова.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    16.903
    Сите ме од ист град јас 29,тој 30 таа 33

На cresa-jagoda, poppie и Stark им се допаѓа ова.