Баш ме интересира зошто машките повторно се враќаат кај своите бивши девојки, во слисла сакаат да останат во контакт со нив, постојано им пишуваат, се интересираат??? Еве мојот бивши веќе 2 години по раскинувањето ми пишува, се интересира за мене, ако не ми пиши на мене на мојата другарка ќе и пиши, имал женски и после мене, но пак се враќа кај мене.Н,о можеби тоа го прави со сите бивши ??? Баш ме интересира да ми одговориш кога ќе имаш време. Поздравче
Дааа Зајко, морам да кажам дека мене ми помогна со твоето лично размислувањето во врска со машките. Твојот совет ми помогна многу бидејќи во мојава ситуација тоа беше потребно, го имав истото мислење, само многу ми беше потребно да знам како гледа машката страна на тоа. Ти благодарам многуууу па ако имам уште некое прашање до тебе, за уште некој совет, ќе пишам И уште еднаш ЕДНО ГОЛЕМО БРАВО ЗА ЗАЈКО И ТЕМАВА !!! Поздрав
Зајко да,убав совет од Беаутфул а и од тебе,малку проблем е што сум брзо плета и сакам се веднаш и одма но ајде нека му дадеме малку простор и време,мада да мене полесно ќе ми е да не се надевам мн мн за на крај сепак да не се разочарам,некогаш мана ми е што сум нападна но ќе ме снема некое време ајде нека размисли ако воопшто веќе не е промислено се...Воедно да кажам дека изгубив тотална верба во љубовта не поради оваа моја стуација конкретно но воопшто сфатиив дека се е минливо реалноста таа е бат ај гат ал мај лове то гиве ај гат ал мај лајв то ливе ај вил сурвајв фала*
Сакам да го прашам Зајчето што значи за него кога девојката ќе ти побара пауза во подолга врска..колку мојата година и 7 месеци?
ti vikas pauza- on/ona slusa: sakam da se izebam so site sto mi se svigaat bez griza na sovest deka sum te prevaril/a
zenska сепак ти најдобро си ја знаеш ситуацијта и се надевам дека не си погрешила во одлуката што си ја донела. Обиди се во следниов период да не се оптеретуваш со тоа затоа што очигледно дека цело време ти си била таа која се грижела да опстои тоа што сте го имале и се да биде во најдобар ред, но најверојатно тој не го ценел тоа. Btw баш и не се разбирам многу во врски ...само се трудам реално да ги согледам работите и да го пренесам моето мислење . ma4o4female најверојатно ако врската завршила заради негова(поголема) вина тој после одредено време можеби до негде увидел во што се содржела неговата грешка па може сака повторно некако да бидете поблиски или пак најверојатно потајно се надева дека постојат некакви шанси да му се вратиш. Исто така мислам дека најверојатно после се што поминал со останатите девојки дошол до заклучок дека ти си таа вистинската што од секогаш била совршена за него но очигледно дека прекасно се сетил. А за тоа дали сите им се враќаат на бившите не би знаел да ти одговорам затоа што премногу е од генерално гледиште прашањево за да знам.... babe Нема за што ...Баш ми е мило што нешто корисно си пронашла во моите размислувања. TNX a lot за поддршката... те очекувам со друго прашање beatris не биди цело време во исчекување како да треба нешто да се случи... едноставно биди максимално изрелаксирана и не се преоптоварувај со тоа(само обиди се да имаш константност во контактот и се нека се одвива природно). Не биди обесхрабрена и не се откажувај туку така дека ситуацијата не може да се помести од “мртва точка“. И пред се-не губи верба во љубовта затоа што кога најмалку очекуваш може да тргне на подобро. GirlLove колку и да се обидувам не можам да разберам како е можно да правите пауза во врска??? Едноставно барем за мене се коси со правилата на љубовта. Ако некој навистина го сакаш (без разлика каков и да е или пак што во одредени моменти има некоја мала криза во врската) сигурно ќе пронајдеш начин за да бидете постојано заедно. Не знам навистина што да ти одговорам . Зајко ви посакува на сите да имате убав викенд! Поздравче!!!
A ima li obratna tema? Kako maskite da dobieme iskren sovet od devojka? Od razlicni zenski karakteri me interesira mislenje, za ljubov sekako...
Навистина, баш би било супер некоја девојка да ја отвори и таа тема(Совети од ЖЕНСКА страна за сите машки или нешто слично на ова)... и ние имаме многу не разјаснети прашања околу вас девојките. Ве очекуваме наскоро со ваква тема!
Relativno kratko vreme sum so devojkata, no uspeav dobro da ja procenam deka e dobra,iskrena i prekrasna licnost.Sakam da sum so nea,zasto mi zdosadi veke od ednovecerni avanturi, 'izleti' i sl. Problemot e toa sto mojata devojka deluva mnogu rezervirano,koga stanuva zbor za seks.Tri godini e pomlada od mene(ima 2,a deluva od toj aspekt kako malo dete. Mnogu e atraktivna i seksi i zbudaluvam koga sum do nea, koga ja guskam i samiot nejzin miris me vadi od koza, no ne ja gledam kako drugite do sega sto sum gi imal.Ja odbrav nea i sakam da sum so nea. I kako da i dokazam deka seksot ke ni ja voospostavi vrskata na najvisoko mozno nivo? Deka nemam namera da ja iskoristam i kako stara i izlitena krpa da ja otfrlam? Mislam deka vo minatoto nejze nekoj gadno ja povredil i ja sutnal i kako velat starite-koga ke se izgoris od mlekoto i na jogurtot ke duvas...A, mene ako mi e za da se zadovolam, imam kade da se obratam...No ne e toa resenie.Sakam so nea da imam odnosi. Odnosi so emocii i ljubov, nesto sto do sega e nepoznato za mene
епа XXX666 незнам колку време сте заедно со девојката...ама штом е краток период и викаш дека стварно ти значи,тогаш не брзај...полека полека...прво покажи и на сите можни начини што ке ти паднат на памет и што ти лежат на душа колку ти значи она,колку ти е убаво што сте заедно...она сама ке види дека не си со нејзе само за "тоа"...самата ке свати дека прицината што си со нејзе е љубов а не нешто друго...како што викаш може некој многу ја повредил во минатото и неможе многу лесно да верува и да се предаде одма на друго машко...само не брзај...чим толку ти значи...потруди се и ке биде твоја...во секоја смисла на зборот...мене барем тоа би ми значело и би сватила дека на некој му е убаво и сака да биде со мене ПОРАДИ мене а не поради нешто друго поззз
Otvoren i iskren sum po priroda,duri ponekogas gi nadminuvam granicite od toj aspekt. Posledniov pat koga bev so nea i go kazav slednovo: deka jas i ona moze i meseci i meseci da pominat,da bideme zaedno i da ja lazam, ke bidam strpliv ke ja lazam ama eden den ke ja imam i ke ja sutnam.Znaci mozno e i takvo scenario, realno da zborime.Od tuka proizleguva faktot deka vremeto ne e garancija deka nekoj nema da ti zabie noz vo grb.Mozes 5 godini da bides so nekoj i voopsto da ne go poznavas.No, mojata devojka ova ne moze da go sfati. I koga ke ja prasam-'sto ke smeni uste mesec-dva da te cekam? Ona-kuti na toa.Znaci ostanuva bez zborovi. Fala za sovetot.Me interesira i drugite devojki kako razmisluvaat na ova pole.Jas odam da spijam, utre ceka ordinacija prepolna so pacienti.
да точно е тоа што си и го кажал...можно е со некој да бидеш долго време и пак да не го познаваш...ама ете твојата девојка има такви свакања...мислам дека не треба многу да и настојуваш на тој чекор,пошто ти и да не мислиш само на секс со нејзе стварно така ке и звучи...(нели си и рекол со и да те чекам уште месец два....)остави ја некое време нека види самата па пробај пак,дај и до знаење покажи и дека не ти се врти само секс во главата
Колку си сигурен дека девојката е заинтересирана за тебе??? Дека е сигурна дека ти си тој што го сака??? Во ред, ти си и покажал дека навистина ти е до неа, но дали нејзе и е до тебе, или не е сигурна дека те сака?! Дека има нешто што ја спречува има, сигурно нема да се прави луда и да ти покажува на овој начин дека е мн наивна, невина, дека не е била со никој, и сл. но што навистина ја спречува ...? Точно, можеби сака да ти покаже дека не е девојка за секс, можеби не е сигурна дека навистина сакаш да бидеш со неа, можеби била повредена во минатото.... но според мене ова не е вистинскиот начин. Не појасни колку време сте заедно, меѓутоа очекувај барем месец-два да биде на дистанца, веројатно доколку сака да има нешто подлабоко со тебе ,сака да се осигури за своите чувства, сака да биде сигурна дека нема да ја оставиш, дека навистина си заинтересиран за неа. Верувам дека си на вистинскиот пат, сигурно ти е јасно дека ,ние жените сакаме, галење, мазење, лигавење, да не речам навистина претеруваме, и знаеме низ нос да му извадиме на човек се. Затоа само биди стрплив , ако сака да биде со тебе, ќе биде и ова Хаха ќе дојдат и твоите 5мин Среќно !!!
Искрено ние девојките сакаме да сме сигурни во некои работи пред да се одлучиме да направиме нешто. Ти како што велиш дека ја сакаш искрено, тогаш покажи и го тоа, докажи и дека не си со неа само заради „секс“, туку дека ја сакаш навистина, дека ти значи, а таа ќе го увиди тоа и ќе дојде ред кога ќе биде и тоа. А немаш наведено колку време одите, па можеби ако одите краток временски период таа да сака првин да се увери дека навистина ја сакаш па потоа да го преземе и тој чекор. Затоа биди стрплив и се ќе си дојде на свое место, а што е најважно, покажи и ги своите чувства, да знае дека навистина ја сакаш, а се друго ќе си дојде само по себе.
Девојката е 28 години и не е невина или мала за да нема интимни односи со тебе .Ама тука има нешто што ја затвара и не може да се опушти во тоа.Или е гадно повредена од некој или уште не е сигурна во своите чувства или искрено нешто изводи.Мој совет биди трпелив и немој да и спомнуваш ништо, опуштено со неа и нормално кога ќе се најдете во интимна атмосфера оди во акција.Е, ако пак се повлече и не сака тогаш отворено ама полека и искрено разговарај за ова.Се надевам тогаш ќе се отвори.
ХХХ666 , и мене дечко ми кога ми збореше за односи повеќе од што треба , таа тема одбивна ми стануваше . Пробај обратно , не и збори за тоа , биди трпелив . Кога ќе дојде некој таков момент не биди нападен него полека пробај , биди нежен ама повлечи се . Да видиш дали она нешто ќе превземе .