Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Мене дечко ми ми кажува се ,секогаш па дури и до продавница да отиде знам. Така да не е проблем до "машките" туку до тоа каков дечко си избрала. Кога и да искочи ми кажува ќе искочам и кога се враќа одма ми пишува или ми се јавува дека се вратил. Исто така тоа дека мажите во брак сакаат јави е класифицирање и многу глупо мислење па срамота е на 30 години да го збориш тоа .

На cresa-jagoda, *Amethyst*, Dream-Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.493
    Допаѓања:
    16.993
    Сестра ми, ми рече така.
    Мажена е и ми рече, ќе те видам тебе кога ќе се омажиш, сега лесно ти е.
    Секој маж бара кавга и се сака да му биде средено, зготвено, испеглано. Се од жената се чека.

3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Глупост.
    20г се у брак моиве, па татко ми знае и сам да си зготви и да исчисти, т.е си ги делат обврските. Па и татко ми појше слободни денови има од неа, а мајка ми повеќе е на работа, да се чека се од неа, ќе треба куќата да е ко нуклеарна бомба да ни паднала. Помагаме и ја и брат ми колку можеме плус, не се чека се од мајка ми.
    Не сум ги видела за глупости да се караат.
    Тоа кога имаат луѓево неуспешни врски и бракови, па си бараат глупи оправдувања изгледа од овој тип.

На Moon.Girl, MrenaRiba, BlackMistery и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Па ако она така му дозволила така и ќе прави. Еве татко ми и мајка ми се во брак 25 години па готви и татко ми и мајка ми чистат заедно ,така да се е до компромис и до тоа колку ќе дозволиш на некому,што се омажила она да му биде робинка?

На cresa-jagoda, candy.cane, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Маж ми не бара се да му е средено, зготвено, ако не е, сам станува и си средува и сам си пегла. И не бара кавга.
    Ама читајќи те каква е сестра ти, реално со такви сфаќања какви што таа има, само со еден таков лигуш од маж би можела да биде. Паметните мажи бараат паметни жени :)

На S.W.A.G, Dentina, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.478
    Кој век сме за од жената да се бара само да чисти и готви? За тоа се венчаваат мажите, за бесплатна слугинка да си земат?
    И не значи дека сите мажи се исти ко оние на сестра ти, познавам многу што јадење си прават сами, си пеглаат сами итн.
    И аман од тие муабети "кога ќе се омажиш, ќе видиш, сега лесно ти е тебе.." |(

На Mencia, tinka-mace, FightaminC и 6 други им се допаѓа ова.
  7. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Мене дм своеволно ми кажува кај оди, ми праќа и слики и видеа, говорни пораки. Едноставно он така функционира, нему му било убаво да сум знаела јас кај е он и со кој се движи. Го почитувам тоа.
    Така да не мора да значи дека сите мажи не сакаат да кажуваат кај се и што се.

Еднаш зборевме на темава у СДК и тука ке ти речам да не зимаш вакви муабети за сериозно. Тоа си е нејзино гледиште, она така ги доживува работите, не значи дека така и со тебе ке биде. Отвори си очи кога бираш партнер и ке видиш дека нема да излезе на крај како што вели сестра ти :)

На Dentina, cresa-jagoda, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.291
    Допаѓања:
    57.925
    Сум слушнала од мажи дека се глупи кога станува збор за читање меѓу редови, и додека не им кажиш нешто директно тие никогаш нема да те сфатат. Во смисла воопшто не обрнуваат внимание на детали. :?:

И стварно мислев дека така е, сѐ додека не почнав да се сомневам дека сепак не се толку глупи и знаат да прочитаат нешто меѓу редови, туку намерно се прават дека не знаат ништо поради некоја си причина (?)

Што би рекле за ова (особено мажите)? :)

На Dentina, Feminka22, Scott Weiland и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Повекето сме такви глупи,но има и од оние другите трачарки,тие се специализирани само за мегуредови читање се знаат и што мислиш во моментот но што ке ти се.Ретко некогаш и ке приметам,но помислувам дека е случајност или ке го прекутам или заборавам моментот,ако не е нешто премногу сериозно.

На Itsaleks и Amellie13 им се допаѓа ова.
  10. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Јас скоро со секое машко што сум имала било какво искуство, за повеќето работи сум требала директно, кратко и јасно да кажам за да ме сфатат. А јас ко што сум тупаџика, ми треба време да го склопам тоа во 1 реченица. Сакам да ги внесам сите причини, ситуации и слично, за на крај да добијам одговор на последното кажано/прашано.
    Не знам дали било од инат, дали стварно се такви и не капираат или дали јас премногу кружам, ама мачно е некад.:D

А инаку, сметам дека без разлика каков си и што си, секој треба да обрнува внимание на детали и ситници. Мене тие работи ми се најважни и најпотребни во целата склопка.

На cresa-jagoda, pdb123 и Amellie13 им се допаѓа ова.
  11. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Потребна е внимателност секако,но без претерување...

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Не се замараат би рекол повеќе дека е, али да има и од инат. Јас се сметам себе за директен човек и многу мрзам кога треба да читам меѓу редови или не знам што, па чекај ова ли беше, она ли беше, чекај муабетот од пред 2 години имаше нешто спомнатоо, абе ајде оваа, што е ова, 90тите романтичен филм.... од инат се праам дека не разбирам да ги терам да бидат директни луѓето.
    Али не би рекол дека се глупи, или многу мал процент е дека се глупи, повеќето е не се замараат, се прават глупи или од инат тераат.
    Според мене, со мажи се тера само директно, нит проблеми, нит глава боли, среќен живот.

На *Amethyst*, poenta, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.291
    Допаѓања:
    57.925
    И јас сум таква, ми требаат повеќе зборови да се објаснам и често страв ми е директно да одам да не бидам многу нападна или да не кажам нешто погрешно. :D
    Муабетов ми е општо со мажите во животот, не мора да значи само за во романтична врска.
    За нас битни се деталите, за нив можеби не толку, дали намерно или ненамерно, и тука се појавуваат недоразбирања.

Слично ми беше кажано како ова. Дека се трга маки со мажи ако чекаш нешто да сфатат што не е лупнато директно. :lol:
    Ама ми се случи една ситуација пред некое време кога добив одговор на нешто што не го имав кажано директно (што морам да признаам позитивно ме изненади) и си викам гледај кој не знаел да чита меѓу редови и да запазува детали. :)

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Ја мислам дека сфаќаат кога им збориш/збориме меѓу редови али само коа на нив им одговара.
    Сум приметила дека кога станува збор за нешто посериозно и не сакам директно да им кажам, се прават на Васка Илиева и демек не сфаќаат, а нив кога им одговара нешто го сфаќаат.
    И во 80% (бар од моите) случаи, машките го слушаат она што сакаат да го чујат.

На S.W.A.G, *Amethyst*, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.469
    Допаѓања:
    22.317

Citam ubo megju redovi, ama vie zenite ste so 300ta umishta. Pretopcitam jasno glasno da se kazhi so si odlucila/naumila itn. Mi e maka nekogas da igram igra na zborovi.

На H.VAGA и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  16. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Читање меѓу редови е глупо , сакам кажување директно и јасно ,мразам меѓу редови па да очекувам мисли да ми чита зошто побогу не би кажала директно? Секогаш на дечко ми се му кажувам директно и не очекувам да ми чита мисли или да "чита меѓу редови" па никогаш не би била со некој што не кажува директно туку заобиколува па да му читам мисли :shake: па не сме мали деца возрасни индивидуи сме кои треба да се однесуваат разумно .

На *Amethyst*, Billy Idol, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Ама не се работи секогаш за читање меѓу редови. Јас кога зборувам (дали е расправија, обичен разговор или раскажување нешто) не знам да го кажам тоа во 2 збора. Сакам да доловувам детали, да кажам се како што е, да преточам и емоција и мислења и се.
    Некако тешко ми е на прашање да одговорам кратко и јасно, а и да поставам едноставно прашање:D

И пример се расправаме и јас кажувам вака така онака и добивам реакција само на онака.:(

На MayDiamonds, *Amethyst*, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Па стварно која е поентстс да не се кажува директно па у врска или тормозење е тоа? Па боље ќе бидам сингл него со некој што место да каже директно ќе кажува меѓу редови и ќе очекува да читам мисли.

На Mantub и bicycle им се допаѓа ова.
  19. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Се сложувам точаче ама утна малце тема ,цитираното ми беше за друго :D

20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Оh dear lord :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Alisa22 и candy.cane им се допаѓа ова.