Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Измеша лончињата цуцлето хахаха.

Иначе да, треба да си директен ама тоа не значи дека треба да чмаеш пошо не ти рекол некој директно нешто. Некои луѓе не ни знаат со зборови да искажат чувства ама пробуваат да покажат, другата страна не треба да се прави наудрена дур не се каже јасно.

На H.VAGA, eliesaab, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Инаку на темата за читање меѓу редови, многу мразам кога некој ја тупи цело време и очекува да читаш меѓу редови, без разлика дали се работи за партнер или другар/ка.
    Не можам да знам што има некој во мозокот ако не биде конкретен.
    Сум имала така врски, кога молчел, ја тупел, и не прејдувал на главното и очекувал да сфатам самата што сакал да каже.
    Со тоа доаѓало до караници и откако ќе пукне тиквата тогаш ќе каже што и како било и како треба да биде.

Преферирам директно да се отворат картите, а не влечкање цело време.

На teaiva, Dekoo, Sejfullai и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    57.629
    Ова ми беше најмногу поентата, кога се даваат јасни знаци за нешто, дали мажите се стварно глупи или намерно се прават наудрени.
    Се согласувам со тоа дека треба да се настојува директно да се кажува, а не само одоколу да се врти. Ама јас сум од тие што не умеат најдобро да ги искажат чувствата со зборови, па се обидувам да се објаснам надолго и нашироко често, а на крај тоа да не е (целосно) сфатено како што треба.

На пример не треба да се чека некој секогаш да ти вели "те сакам", "ми значиш", "ми недостигаш" баш со тие зборови. Ако обрнуваат внимание ќе сфатат дека и на други начини се (до)кажува тоа. :)

На cresa-jagoda, eliesaab и candy.cane им се допаѓа ова.
  4. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Или "извини" и "во право си". Некогаш и да не се каже, ако со дела некој се искупи за згрешеното или се поправи, не мора да се настојува да се чујат тие зборови и се да испадне исфорсирано.

На cresa-jagoda и Amellie13 им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.435
    Допаѓања:
    22.171

Обично ова го прават тинејџери или повозрасни што не се сигурни во себе.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.725
    Не се глупи, ама кога ќе им се лизне од раце шансата шо се вика, после да видиш како трчаат. Лекот е само директно да си се изјасниш. Ем не ја тупиш, ем не губиш време. А ако и директно не те сфати, тогаш и тоа што си го прашала било многу.

На Amellie13 и candy.cane им се допаѓа ова.
  7. banne1

banne1 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    40
    Подобро директно да се изјасните. Лично некогаш премногу се напрегам да прочитам меѓу редови и кога ќе прочитам не знам дали точно сум прочитал.

На eliesaab и Feminka22 им се допаѓа ова.
  8. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Мажи сакаат кога сме директни, од проста причина што најчесто ги мрзи да мозгаат а реално ние сме доста вешти со зборови и нештото не знаеме да го поедноставиме.

Секогаш практикувај да си директна за да си заштедиш на време а и добро делува против главоболки од типот “разберено-недоразберено“.

На poenta, dayla, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.533
    Допаѓања:
    17.610
    Карактер е во прашање, не пол. Манипулатор е манипулатор, а незаинтересиран, или игнорантен, е незаинтересиран и игнорантен.

Лично, сакам отворен пристап, не сакам суптилност ако претходно нема повод за истата. Во смисла на флерт., или било каков друг контакт.
    Глумење лудило, особено од страна, ми е нон сенс и за двете старни, не толерирам такво однесување.

Ако некој има очекување дека ќе му ги прочитам мислите, уел, негово ќе биде и разочарувањето.

На *Amethyst*, eliesaab и martiiinna им се допаѓа ова.
  10. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Сум сретнала мажи што и да им нацрташ нешто пак нема да те разберат. А и онакви што ќе те разберат и без да кажеш збор.
    Нема потреба од генерализација, секој човек сам по себе си е посебен и треба да се прилагодиме на тоа што сме го одбрале.

На edna_malecka, Feminka22, piksooki и 5 други им се допаѓа ова.
  11. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    Човек што сака ќе разбере, човек што не сака ...

12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.100
    Обостраната комуникација не ја толкувам како не/разбирање и потреба од суптилност во не/вербалниот јазик.
    Пристапот, начинот, тонот во разговорите произлегува од менталната компатибилност, степенот на познавање и искреност.
    " Глупи" е навреда и генерализација за недостаток на објективност.

На Jane.Birkin, Amellie13 и candy.cane им се допаѓа ова.
  13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Дали ви е...да речам детски кога тој бара внимание? Во смисла тој да ви лежи на гради, да сака галење по коса, чешкање.
    Всушност да, знам дека не е, само еве јас не обожавам да му правам така. Повеќе јас сум атеншн сикерот па кога тој е таков размазен ко да не сум јас јас:|:rofl:

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Зошто размазен?
    Секој сака блискост да осети и во убава врска со искрени чувства секој ќе има желба истото и да го покаже, како што сака и да го добие. Не гледам тука ништо лошо, ниту има потреба од преувеличување дека бил размазен или attention seeker.

На SummerGirl, Jane.Birkin, Waverly Raven и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    Знам дека нема ништо лошо, само јас не сум навикната тој да се однесува така. Повеќе време јас сум таква:D

16. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Ladies, I think it's time to switch roles;)
    Јас кога лежам со дечко ми сакам тој да ми лежи на гради:D

На Jane.Birkin, *Amethyst*, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    57.629
    Не ми е детски воопшто. Колку што јас сакам да се "размазувам" толку и тој. Всушност ќе ме загрижуваше да не беше така. :D
    Повеќе сакам кога мажи покажуваат осетливост и си бараат внимание, наместо обратното. Кјут ми е. :)
    Не размислува секој така ама ете. Скроз нормално е.

На *Amethyst*, Feminka22, piksooki и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.468
    Допаѓања:
    41.081
    Ако нудите Дормео удобност, ќе switch -неме улоги. :P

Шала на страна, нема ништо поубаво од лежење на гради и споро чешкање со прсти низ коса. :inlove:
    И ние понекогаш сакаме да не размазувате. :D

На *Amethyst*, cresa-jagoda, piksooki и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    80.770
    Ме интересира мислење од машките членови, не најдов посоодветна тема, ако има, нека премести модератор.
    Ја видов на Инстаграм Ава Карабатиќ, старлета, објавува провокативни фотографии на кои е сосема гола, со мала цензура. Ги погледнав и коментарите, полни со восхит, а од друга страна има и негативни коментари. И ме замисли тоа. Ок, таа е старлета, но има и доста обични девојки кои, ако можам така да кажам, буквално си го рекламираат телото на Инста. Ме интересира, што вие машките членови мислите за девојките кои слободно го покажуваат своето тело на слики на социјални мрежи или кои во живо носат облека која повеќе открива отколку што покрива? Дали ги сметате за храбри и на тоа гледате позитивно или сметате дека не е во ред и зошто?

20. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Апсолутно треба да се каже извини и во право си, јасно и гласно. Човек што не знае да каже џабе му е да купува цвеќиња или не знам какви дела да прави. Тој што не може да вокализира е незрел човек.
    Апсолутно мора да се настојува. Ако некој неможе преку својата гордост да премине и кога ќе згреши да не може да каже извини или да признае дека друг е во право, зошто ми е таков недоделкан.

На Feminka22, Stache, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.