Совети од МАШКА страна за сите девојки

Discussion in 'Сингл' started by TheBunny, Sep 17, 2010.

1. candy.cane

candy.cane Популарен член

Измеша лончињата цуцлето хахаха.

Иначе да, треба да си директен ама тоа не значи дека треба да чмаеш пошо не ти рекол некој директно нешто. Некои луѓе не ни знаат со зборови да искажат чувства ама пробуваат да покажат, другата страна не треба да се прави наудрена дур не се каже јасно.

H.VAGA, eliesaab, Amellie13 and 2 others like this.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Инаку на темата за читање меѓу редови, многу мразам кога некој ја тупи цело време и очекува да читаш меѓу редови, без разлика дали се работи за партнер или другар/ка.
    Не можам да знам што има некој во мозокот ако не биде конкретен.
    Сум имала така врски, кога молчел, ја тупел, и не прејдувал на главното и очекувал да сфатам самата што сакал да каже.
    Со тоа доаѓало до караници и откако ќе пукне тиквата тогаш ќе каже што и како било и како треба да биде.

Преферирам директно да се отворат картите, а не влечкање цело време.

teaiva, Dekoo, Sejfullai and 9 others like this.
  3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Ова ми беше најмногу поентата, кога се даваат јасни знаци за нешто, дали мажите се стварно глупи или намерно се прават наудрени.
    Се согласувам со тоа дека треба да се настојува директно да се кажува, а не само одоколу да се врти. Ама јас сум од тие што не умеат најдобро да ги искажат чувствата со зборови, па се обидувам да се објаснам надолго и нашироко често, а на крај тоа да не е (целосно) сфатено како што треба.

На пример не треба да се чека некој секогаш да ти вели "те сакам", "ми значиш", "ми недостигаш" баш со тие зборови. Ако обрнуваат внимание ќе сфатат дека и на други начини се (до)кажува тоа. :)

cresa-jagoda, eliesaab and candy.cane like this.
  4. candy.cane

Или "извини" и "во право си". Некогаш и да не се каже, ако со дела некој се искупи за згрешеното или се поправи, не мора да се настојува да се чујат тие зборови и се да испадне исфорсирано.

cresa-jagoda and Amellie13 like this.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Обично ова го прават тинејџери или повозрасни што не се сигурни во себе.

Alisa22 likes this.
  6. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Не се глупи, ама кога ќе им се лизне од раце шансата шо се вика, после да видиш како трчаат. Лекот е само директно да си се изјасниш. Ем не ја тупиш, ем не губиш време. А ако и директно не те сфати, тогаш и тоа што си го прашала било многу.

Amellie13 and candy.cane like this.
  7. banne1

banne1 Активен член

Подобро директно да се изјасните. Лично некогаш премногу се напрегам да прочитам меѓу редови и кога ќе прочитам не знам дали точно сум прочитал.

eliesaab and Feminka22 like this.
  8. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Мажи сакаат кога сме директни, од проста причина што најчесто ги мрзи да мозгаат а реално ние сме доста вешти со зборови и нештото не знаеме да го поедноставиме.

Секогаш практикувај да си директна за да си заштедиш на време а и добро делува против главоболки од типот “разберено-недоразберено“.

poenta, dayla, Billy Idol and 3 others like this.
  9. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Карактер е во прашање, не пол. Манипулатор е манипулатор, а незаинтересиран, или игнорантен, е незаинтересиран и игнорантен.

Лично, сакам отворен пристап, не сакам суптилност ако претходно нема повод за истата. Во смисла на флерт., или било каков друг контакт.
    Глумење лудило, особено од страна, ми е нон сенс и за двете старни, не толерирам такво однесување.

Ако некој има очекување дека ќе му ги прочитам мислите, уел, негово ќе биде и разочарувањето.

*Amethyst*, eliesaab and martiiinna like this.
  10. martiiinna

martiiinna Популарен член

Сум сретнала мажи што и да им нацрташ нешто пак нема да те разберат. А и онакви што ќе те разберат и без да кажеш збор.
    Нема потреба од генерализација, секој човек сам по себе си е посебен и треба да се прилагодиме на тоа што сме го одбрале.

11. dankee

dankee Популарен член

Човек што сака ќе разбере, човек што не сака ...

12. poenta

poenta Форумски идол

Обостраната комуникација не ја толкувам како не/разбирање и потреба од суптилност во не/вербалниот јазик.
    Пристапот, начинот, тонот во разговорите произлегува од менталната компатибилност, степенот на познавање и искреност.
    " Глупи" е навреда и генерализација за недостаток на објективност.

Jane.Birkin, Amellie13 and candy.cane like this.
  13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Дали ви е...да речам детски кога тој бара внимание? Во смисла тој да ви лежи на гради, да сака галење по коса, чешкање.
    Всушност да, знам дека не е, само еве јас не обожавам да му правам така. Повеќе јас сум атеншн сикерот па кога тој е таков размазен ко да не сум јас јас:|:rofl:

edna_malecka likes this.
  14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Зошто размазен?
    Секој сака блискост да осети и во убава врска со искрени чувства секој ќе има желба истото и да го покаже, како што сака и да го добие. Не гледам тука ништо лошо, ниту има потреба од преувеличување дека бил размазен или attention seeker.

15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Знам дека нема ништо лошо, само јас не сум навикната тој да се однесува така. Повеќе време јас сум таква:D

16. candy.cane

Ladies, I think it's time to switch roles;)
    Јас кога лежам со дечко ми сакам тој да ми лежи на гради:D

17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Не ми е детски воопшто. Колку што јас сакам да се "размазувам" толку и тој. Всушност ќе ме загрижуваше да не беше така. :D
    Повеќе сакам кога мажи покажуваат осетливост и си бараат внимание, наместо обратното. Кјут ми е. :)
    Не размислува секој така ама ете. Скроз нормално е.

18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Ако нудите Дормео удобност, ќе switch -неме улоги. :P

Шала на страна, нема ништо поубаво од лежење на гради и споро чешкање со прсти низ коса. :inlove:
    И ние понекогаш сакаме да не размазувате. :D

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ме интересира мислење од машките членови, не најдов посоодветна тема, ако има, нека премести модератор.
    Ја видов на Инстаграм Ава Карабатиќ, старлета, објавува провокативни фотографии на кои е сосема гола, со мала цензура. Ги погледнав и коментарите, полни со восхит, а од друга страна има и негативни коментари. И ме замисли тоа. Ок, таа е старлета, но има и доста обични девојки кои, ако можам така да кажам, буквално си го рекламираат телото на Инста. Ме интересира, што вие машките членови мислите за девојките кои слободно го покажуваат своето тело на слики на социјални мрежи или кои во живо носат облека која повеќе открива отколку што покрива? Дали ги сметате за храбри и на тоа гледате позитивно или сметате дека не е во ред и зошто?

20. Mantub

Mantub Форумски идол

Апсолутно треба да се каже извини и во право си, јасно и гласно. Човек што не знае да каже џабе му е да купува цвеќиња или не знам какви дела да прави. Тој што не може да вокализира е незрел човек.
    Апсолутно мора да се настојува. Ако некој неможе преку својата гордост да премине и кога ќе згреши да не може да каже извини или да признае дека друг е во право, зошто ми е таков недоделкан.