Наместо да прашуваш, користи го овој податок кога ќе е потребно. па затоа и прашувам да си знам во случај ако ми притреба Најти, никогаш не се знае
2. Со малку. Повеќето одат со тие што одат со многу пошто нели, полесно е. Ама за женско, генерално со колку помалку идела толку и е поголема вредноста. Кај машко е обратно.
Се наоѓам во период кога сум напната, плус сум во пмс и имам проблем во сексот-односно не можам да се навлажнам. Сакам да имам секс, запалена сум, но не сум доволно влажна. Вечерва имавме односи, но знам дека не беше најсреќен за тоа што не бев доволно навлажнета. Ова ми се има случено само еднаш претходно. И претходниот пат, типов мој си направи триста филмчиња, дека повеќе не ми се допаѓал, дека не ме возбудувал, па затоа не сум се навлажнувала.. Е сега сакам да ве прашам за совет, што да му речам за да му дадам на знаење дека не е тој проблемот, дека ми е стварно прекрасно со него. Гледам дека се труди, но што да правам кога не е до мене...
тој треба да те разбере, а не под секоја цена да се лути и да измислува причини. сепак луѓе сме, сите имаме периоди кога не сме баш нај...и тоа е сфатливо... така да, за навлажнувањето, земи лубрикант, на пр. од дурекс, преодлични се, ги користат и млади (не значи дека се само за стари), и воопшто немаш мака околу навлажнувањето, а ако практикуваш и орален, ќе бидеш изненадена во врска со напнатоста, пмс....дечко ти не мора да инсистира на секс под секој услов
Пробајте со подолга предигра, натерај го да го прави она што најмногу го сакаш во неа, биди малку себична, ќе те сфати, и опушти се целосно. Истовремено додека го правите тоа, мисли и на она што најмногу те пали, едноставно целосно посвети се на сексуалната игра. Од кај знаеш, може да забележите позитивно резултатче и да не можете да дочекате да дојдете до главното Во спротивно, нема што да се лути и „филма“, кажи му дека едноставно периодот е тој, и дека како твој толку долг партнер, тоа би требало да е најмал „проблем“ за него да го разбере... А тоа дека не те палел веќе, не те возбудувал... се бабини приказни, прекини го уште на самиот почеток на тие муабети.
е вака...секогаш кога ќе се потскараме за нешто ( било помалку или повеќе ) и после тоа иако се смириме мене ми е незгодно да си имам интимен контакт со него ( зборам за милување така ме сфаќате нели , не за секс, не сме имале сеуште) и му кажувам дека ми е незгодно и му велам малце на дистанца да бидеме во тој погледа само на 2-3 дена. Дали машко може ова погрешно да го сфати, бидејќи кога претходниот пат откако се потскаравме му реков така, ме праша зошто не ми е убаво со него и сл или пак повеќе цени ако девојката вака постапува? Бидејќи јас искрено ако веднаш после караница започнам со интимности со дечко ми, нормално него нема да му пречи ( машко е ) но си мислам дека ќе добие лошо мислење за мене ( како оние девојките што машките ги сакаат само за мување )
Е аман, не ги мачете по 2-3 дена Ако е поголема караницата ќе разберам дента да сте поладни, ама па 2-3 дена многу е некако.И која ќе ми е поентата, ти правам муабет, се е ок, ама не ме допирај?!Лошо мислење во никој случај нема да добие, освен дека го претеруваш
се согласувам со твоето милсење , дека машките не сакаат да им се кројат планови за иднина, и мене ми се случи една таква ситуација, ми вика во еднна прилика за еден негов другар,:тој секогас така вика , еве ке видиш ,акоо бидеме до година заедно( јас итој) дека истото ке го каже,, и мене тој муабет ме зачуди, сто знаци тоа,,ако догодина бидеме заедно,,????? ми стана грдо. а има несто што ме револтира во постовите, може не е место во оваа тема да го споменам , кога некој ке рече,, вака прави , така, па ако машко е,,. сто ако е машко, дозволено му е се???????????? ви се молам , тој ли треба да избира секогас , него да му с е допага, тој да е во право, него да му е убаво., неговиот збор да е поценет од мојот,не дека сакам да се правам несто ,ама гледам дека од некои работи нема поим и дека греси, ама тоа сто ке казе тоа е,,,тврдоглавост,,....тогас ние за што сме? само да им угодуваме и да им пружаме задоволство кога тие ке посакаат?ова страсно ме нервира имам ли право?
Feemina, Колку многу си во право меѓутоа ние жените го дозволуваме тоа со наѓите предрасуди што треба мажот да предлага а што ние и обратно со она кој што не треба да отвара како тема и да предлага...И јас се вадам од кожа кога дечко мисли дека само тој кога сака може да се прави нешто ама се трудам да го променам тоа. Му кажувам што ми смета кај него, што сака а што не сакам и да видиш како се менув работата...Само треба храброст ако не ги сака моите планови подобро за мене, ќе си најдам друг..нема да губам време со некој нестабилен кој не знае што сака
ти ќе си пружаш задоволства...ама он да не осети колку всушност ти го праи ќефот и машките и женските се прича за себе....секој од нив треба да се труди добро да балансира во име на добри билатерални односи под тоа "ти го праи ќефот" подразбирам-ти угодува
Ме интересира дали машките сакаат да примаат комплименти, дали треба да ги даваме или не? Како гледаат на нив?
Па нормално дека сакаат. Брат ми пред да излегува 150 пати ќе ме праша каков сум, ова какво е она какво е добар ли сум. Дечко ми иста сорта. Нормално дека сакаат и убнаво им е. Јас кажувам не кој знае колку често, ама убаво мирисаш, убав мој или така нешто знае да ми летне.
НОРМАЛНО дека сакаат... Секому годи да слушне комплимент за тоа што се потрудил да изгледа добро за неа/него. Само што е сигурно дека нема да го побараат како ние на пример (Што да облечам, како ми стои ова итн.) Повремено доделување некој искрена пофалба за нив или за комбинацијата која ја направиле и тоа како влијае на самодовербата Само без претерување и лажни комплименти (А мислам и дека оние од типот колку добро е облечен никако не се за пред јавност)
Јас за ова размислував пред некое време, па ајде да ве прашам машки, дали ги споредувате сегашните девојки на вашите другари со нивните бивши девојки?
Јас мислам дека на почетокот е нормално да ги споредуваат посебно ако излегле од доолга врска па спомените и сеќавањата за неа се сеуште присутни и насекаде
Да, ги споредуваме, но не секогаш другарите се расположени да ги чујат нашите заклучоци Исто така, мислењата најчесто ги задржуваме за себе, освен ако не бидем директно прашани или испровоцирани од некоја ситуација Ептен ако ни е добра другарот тогаш ќе му кажеме и без да не праша ..нешто како: „Брат, пак истата грешка ја правиш...оваа што си ја фатил е иста како (таа и таа)...како неа се понаша у друштво...до кога бе вака...“ и сл. You get the picture
Мене навистина ме интересира далии вие искрено се отварате пред вашите другари.. да кажете се што ви лежи на срце и се што мислите..? Да се искажете кога некој ви недостига искрено да кажете дека ја сакате и слични работи.. И исто ме интересира ако видите некоја бивша на вашиот другар или пак некоја девојка која му се допаѓа и сака нешто повеќе со неа дали ќе му кажете детално каде сте ја виделе со кој била како изгледа и ако се најдете во нејзино друштво што рекла како реагирала на некои работи..