Кога чувствувате дека врската не оди или поточно тој не е тоа што го посакувате,едноставно не можете да се вљубите во него не си го губете времето со таа личност повеке ниту минут,понатака јазот само ке се продлабочува.Има некои лукави машки и тие го чувствуваат тоа,но ако тие се вљубени во вас ке ви понудат прстен со кој понатака ако ја сретнете вистинската љубов на вашиот живот,замислете ке бидете виновни ако ја прифатите,во тој прстен се надеваат на вашата совест само затоа што за ништо друго не се способни внимавајте.
Летово испаднав со 2ца дечки. Едниот се познаваше од старт дека е fuckboy, а другиов навистина е многу културен, паметен и добар дечко. Со првиот раскинав уште пред месец и пол. Со вториов се ми беше совршено, се осеќав пресреќна со него, ме носеше на собиранки со друштвото негово, искачавме на кафиња. Но некако се отиде у курац. Дечково почна да исчезнува 7 дена го нема,2 дена го има. Почна да не ме бара на телефон, не ми пишува, не ми праќа снапови. Почна да ми збори за секс, као да врти одоколу. Но јас почнав да осеќам нешто за него, а и негов другар ми кажа дека пишувал на цело Скопје и пола мкд. Пишувал на мали девојчиња, ја замарал некоја бивша шо има дечко. И сега незнам шо да правам, а со мене преубаво се понаша, ми се обраќа со љубовче, миличка, ми покажува љубомора. Како да постапам, хелп???
Леле бе како не знаеш што да правиш? Очигледно е дека и вториов е fuckboy. Не си прави свесно проблеми, знаеш дека не те вика само тебе љубовче, така го вика целиот женски род. Со тоа што ќе ти каже два слатки збора не треба ти да си правиш филмови дека ептен те сака. Тргни се од него навреме.
И толку не можиш рационално да размислиш дека тие слаткоречиви муабети се да те легни? И кога знаеш вакви работи зошто воопшто се занимаваш со него?
Да, но сепак јас бев таа со која шо идеше по кафиња, ме запозна со другарите. Цел град знае дека се гледаме. Не знам дали другаров негов би ме лажел и би измислувал, мислам нема за шо но пак не можам 100% да сум сигурна дека пишува на многу и ја бара бившата. Мене ми е бунка ова со исчезнувањево.
Jas mislam deka samo te mafta i ne treba na drugi da mu veruvas na toj nacin. Ali ti si znajs, oceni dali vredi.
И што дека знае цел град, тоа мислиш дека е некаков успех или нешто за гордеење? Па и да те легне цел град ќе дознае според описот А срце, душо, љубовче и љубомората од негова страна не се доказ за љубов.
Најмалце, сакам да кажам не ме крие или нешто у таа смисла. А и стварно е океј, мило дете. Само другар му ме збуни со се ова, и тоа шо го снемува, па пак се враќа, па пак го нема.
Јасно е ко ден дека не се замара со тебе. А за друштво големо чудо, секој може да те запознае, зошто тоа би правело некаква разлика во неговите намери? Не дека другарите ќе го искараат ако те заебе или ќе им смени нешто тоа во нивниот живот. Човек што се грижи за тебе нема да го снемува по 7 дена. Откачи го и барај си нова симпатија.
Нај културни лугр Незнам што да ти кажам,тој пробал со слатки зборови основното оружје на манипулаторите но уште по загрижувачки е уштирканото или стерилно културно однесување,овие однесувања не се исклучуваат и кај психо патите.Сепак не довага до поставената и посакувана цел,што е добро од твоја страна,и се повлекува девојко тешко е да се глуми потребен е одмор.А љубомората е чиста агресија или директен напад на Љубовта.
Сепак почекај уште малку,ако почне да ти се пушта другарму,можеби се што ти кажал за него е лага само да го зацрни и полесно да дојде до тебе тој.Позанимавај се малку повеке со другарму дали ја кажува вистината.
Луѓе си пишиме/гледаме со еден се е океј се е супер. Сега неможиме да се видиме ради короната, во друга држава е, али 24/7 сме на телефон кога ми беше најтешко он беше тука за мене дури и во 5 сабајле. Е сега пред една недела 3 дена го немаше со изговор дека му е тешко сака да си расчисти некои работи во главата, океј знам дека му е тешко имаше ултра лоша година али wtf на сите телефонот ние во рака 2 секунди е е една гласовна порака. Се беше совршено и еве сега пак 2 дена го нема, гледа фудбал, бокс, јас му пишав завчера нема ни отворено, а клавал стори..Неќам да го напнувам, да наредувам или да му давам до знаење дека ми смета уште е рано ама стварно ми смета ( нема друга, само му е тешко ама сепак....) Еве го во моментот пиша незнам дали да отворам, дали да вратам? Како би постапиле?
Кажи му дека ти смета таквото однесување и дека се чувствуваш запоставена. А од каде знаеш дека нема друга? Се знаете од претходно подолго време, се имате гледано во живо или сега само преку интернет имате комуницирано?
Да не сака случајно да се одалечи од тебе затоа што мисли дека нема иднина ова вашево? Мислам најубаво да зборуваш со него, да го прашаш која е причината за ова. Можеби мисли дека нема начин во скоро време да се видите и сака да намали контакт заради тоа.