Совети од МАШКА страна за сите девојки

Discussion in 'Сингл' started by TheBunny, Sep 17, 2010.

1. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Само во Македонија може да кажат дека образован и очевидно паметен човек има шанси да оставил впечаток како неинтересен. :D

Девојко, продолжи да работиш на себе и верувај ми дека повеќето успешни и паметни мажи бараат некој таков до нив. ;)

2. Stark

Stark Форумски идол

Море мајкатааа, како не сум запознал/начекал девојка како Вас бреее. Што машки че беа тие шо се плашат од интелигентна девојка која ваљда има смисла за било каков муабет и хумор... освен ако не е премногу егоцентрична и некоја зафилмана?!

Зошто јас ли многу поретко среќавам/запознавам вакви личности? Не че да е до интровертноста, повеќе би рекол животов ме вежба малце на почеток. :D

3. Flora_

Flora_ Истакнат член

Здраво на сите, сакам да добијам мислење од машките членови на форумот за една екстремно чудна ситуација во која се најдов. Месец дена се допишував со еден дечко, се најнормално супер беше, нити нападен ни нешто слично, секој ден се допишувавме, ми раскажуваше за неговиот ден, семејство се итн итн. Па дури после 2 недели и тел број си разменивме и се слушнаме кажи речи преку два три дена. Инаку он е од Скопје, а јас од Радовиш па неколку пати ми имаше кажано дека сака да се видиме, дури и преку телефон кога разговаравме рече дека сака да се видиме и да ме запознае подобро и да разговараме. Јас на почетокот не бев сигурна дали би сакала да се видиме, меѓутоа од кога почнавме да се слушаме по телефон некако многу поразлично ми беше и ми се допаѓаше уште повеќе се осеќаше дека не е некој чудак хаха и затоа одлучив сепак да се видиме. И сега затоа што јас студирам во Скопје требаше да одам да полагам и воедно секако сакав да се видам со него и он тоа го знаеше. Јас отидов во Скопје 2-3 дена порано од терминот за полагање, затоа што мислев дека ќе се видам со него, ама он од кога му реков дека сум во Скопје, не ми спомна ништо за да се видиме. Си реков ај сигурно не сака да биде нападен па можеби ќе каже да се видиме за викенд. Тие три дена од кога бев во Скопје се беше како и секој друг пат во пишувањето и ми рече дека следниот ден ке ми се јави да се слушнеме преку телефон. Јас си помислив дека сега ќе ме повика да се видиме затоа што многу пати зборевме за тоа кога ќе се видиме. Но, не ми се јави и следниот ден послабо пишувавме и јас го прашав да му се јавам за да збориме по тел и следно што беше БЛОК. Ме блокираше на фб и на инстаграм се бевме заследиле и таму ме блокна. Единствено тел број не ми беше блокиран. Без причина, без ништо.... Не ми беше воопшто јасно зошто некој би блокирал некој на кој му признал дека му се допаѓа, дека сака да се видат. Зошто воопшто би трошел време на секојдневно допишување и зборување по телефон? Јас знам некој да те избрише од пријател или шо знам да те игнорира. АМА БЛОК? Во живот почудна личност не сум сретнала. Стварно не ми е јасно која е причината за да го направи ова....

4. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Сигурна ли си дека дечково бил сингл? Да не бил скаран со женска му па со тебе си пополнувал време и сега се смириле? Знам неколку вакви случаи и секогаш ова било причината. Не викам дека е сигурно ова ама.:!:

piksooki, AAKG, TheDongerino and 10 others like this.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Да не дознала женска му за тебе, па се договориле да те блокне и се да се заборави и да си продужат врска.
    Се е могуче, не ретко сме читале и по форумов вакви ситуации.

6. Flora_

Flora_ Истакнат член

Он ми рече дека раскинал пред 7 месеци и бил само 1 месец со неа не му било ништо сериозно, а шо видов по инста и фб немаше женски профили коментари шо знам, малце е тешко да се дознае затоа што не сме од исто место, ама не верувам да имал... 1месец константно пишувавме сигурно не може да се крие толку долго.

7. tinka-mace

Хммм.. ако сака ќе скрие и тоа како. А и ова што велиш од различни градови сте тоа е зезнато. Неможеш ли некако да се распрашаш за него преку колеги,колешки.:?: Има причина зошто оладил толку па и до блокирање за да стаса.:^)
    Колку години е ако не е тајна?

cresa-jagoda, SummerGirl and Flora_ like this.
  8. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Најверојатно станува збор за некоја девојка или за некоја шо се има гледамо со него. Инаку не знам оти би постапил така.

SummerGirl and Flora_ like this.
  9. Flora_

Flora_ Истакнат член

21 година имаме и двајцата, инаку пробав да го додадам на фб и инста преку другарки ама очигледно не прифаќа луѓе шо не ги познава се му затворено.

tinka-mace likes this.
  10. tinka-mace

Тогаш заборави го и продолжи си со животот. Знам дека е лесно ова да се каже, ама тоа единствено ти преостанува. Да си му значела ќе сте се запознаеле. Макар и да е најсрамежливиот маж на планетава.

11. martiiinna

martiiinna Популарен член

Дали мислиш дека вреди да пробаш да го разбереш после ваков кукавички испад?
    Чим немал храброст да ти каже што му се врти во глава пред да те блокне, ич не заслужува ни минута размислување што би можело тоа да биде.
    Терај понатаму со животот, подобро што не си излегла со него. Со ваков потенцијал на ghosting ништо не си изгубила.

piksooki, Veta, Waverly Raven and 6 others like this.
  12. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Леле Господе, шо има да го бараш, да го додаваш, да го прогонуваш?
    Те блокирал, готово крај. Ти блокирај го од мислите. Зошто сеуште го молиш на некој начин?
    Да сакал нешто со тебе, ете си била на местото, ќе сте се виделе. Нејќел. Чуден, нечуден, тоа е. Нема шо бараш игла во сено.

13. raww

raww Популарен член

Имал може девојка, не мора да значи дека вистина ти кажал за предходната врска... може ти е чудно, ама има секакви луѓе, исто како и ние што гостнуваме без никаква причина... Дечкото бил силен на зборови, на дела не. Не мора да си ја чукаш главата што и како се десило, он тебе блок на социјални медиуми, ти него во живо. Не се замарај премногу, се случуваат вакви работи.

tinka-mace, Flora_ and SummerGirl like this.
  14. bluelagoon

bluelagoon Истакнат член

Здраво, јас ќе споделам интересна ситуација. Пред некое време, ми пиша еден тип. Типот има 26г, малце постар од мене. Има сестра и е машински инженер. Се допишувавме некое време и се договоривме да се видиме. На првава средба дечково делуваше бааајги озбилно, барем такви муабети ми тераше. Иначе има добро образование, начитан е и му давам плус за тоа. Арно ама, после неколку дена од дејтот да кажам, ме прашува дали имам дечко, а пази претходно се гледаме а сеа ми вика дали имаш дечко, а ако сум се гледала со некој немало врска, ако не било озбилно. Ајде бе??? Тука почнав да се сомневам за типов. Наредна дешавка пред 2 дејт да се деси ама не се деси за среќа, ми кажува дека уствари не бил толку мирен како што делувал дека бил манијак хахахаха. Му дадов до знаење дека јас не сум за провод, дека тоа ми е глупо, дкеа не сум тинејџерка, 24г сум. Типов уствари не бил во тој момент за да сака врска, уствари авантури сака за провод. А иначе би биле добар пар (ова он го кажа). И секако после муабетов не пиша повторно. Зошто? Епа не сум интересна. Нема што да добие од мене за провод. А зарем годините не му се за да бара женска за стабилна врска? Јас мислам дека таквите никогаш нема да се стабилни за врска. Ама благодарна сум што беше искрен и што кажа дека океј ја сум авантурист и сакам тоа. А не да те мафта како повеќето. Мажите подоцна созреваат од жените, што мислите за ова?

15. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Истото е и кај мене, имам 23 години. Секад кога ке испаднам со некој тип, првиот дејт е ок, а отпосле се покажува у вистинска смисла. И јас на никого не сум му интересна, ради тоа шо не сум имала секс и не сум девојка за провод. И тоа сите со кои шо сум се гледала биле по 26-27 години , а всушност у памет се недораснати дечишта.

Tea678, Hellobeautiful, Veta and 7 others like this.
  16. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Пополнувал време со тебе. Најверојатно од досада, а може и да бил во врска па се крие или бил скаран привремено со девојката. Последната опција е дека навистина не му се допаѓаш и сметал дрка го замараш. Многу различни причини може да има. Ако го знаеш многу подобро, само ти ќе можеш да дознаеш зошто би го направил тоа.

Не вреди веќе да мислиш на него и да се замараш. Има многу риби во морето, па ќе си најдеш друг.

Flora_ likes this.
  17. bluelagoon

bluelagoon Истакнат член

Здраво на сите, сакам да добијам мислење за една ситуација. Имено, бившиот ме следи на социјалниве мрежи СЕКОЈ ДЕН веќе 3г., и тоа од лажни профили секако, претходно не знаев дека е тој но сега знам. Пред 3г. он си замина без збор, после тоа открив дека ме варал и тоа е приказната. Мислите ли дека е најдобро да го избришам, од каде да знам дека не сака нешто лошо да ми направи... Од досада не ме следи тоа сум сигурна, а да сака нешто да ми каже ке ми каже а не да ќути

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Па три години е многу. Треба да ти биде доволен знак за опсесивен манијак кој треба да го избришеш без размислување.

19. Star_dust

Star_dust Популарен член

Почекај уште 3 години, па избриши го ;)

Не знам што си чекала досега ама дефинитивно е време да го избришеш.

20. Stark

Stark Форумски идол

Исто ко ти овде шо ги прајш лажниве профили и се претставуваш како машко или?