Sto mislite posle kolku period vreme izleguvanje i dejtanje, preminuvate vo vrska da receme. Toa znaci eksponiranje vo javnost, stavanje zaednicki sliki, pominuvanje poveke vreme zaedno?
Da, no zarem ne postoi nekoja razumna granica koga sfakjas deka nestoto treba da se preseci? Razlicni mislenja sakam da slusnam. Fala vi
Колку време излегувате? Убаво ти кажаа дека секогаш е различно, зависи од човекот. Доколку е поофицијална врската ќе сака да те запознае со негови другари, член од семејството можеби, ќе поминувате повеќе време заедно.
Сама ќе си осетиш, дали ќе биде тоа запознавање со друштвото, дали покана на некој негов важен настан, слика на социјални мрежи... Зависи што му е важно на типот.
2ipol meseci, dosega me ima zapoznato samo so negovi 2ca drugari i so bratucetka mu. No nisto poveke. Ni denski setanje. Niti zaednicka slika. Drugarkive okolu mene mi velat ako toj saka nesto poozbilno so tebe ke pokaze na site.
Зависи од блискоста и какви муабети правите, дали само површни или некои подлабоки или лични теми, дали ти посветува внимание, зборувате по телефон често, те слуша кога зборуваш, се интересира за твојот живот...
Зависи секој различно си има поставено критериуми. Јас на пример сакам првин дечкото убаво да го запознаам,а потоа и другите. Значи јас и тој пред се. Да имаме време да се вдушиме еден со друг. Бившиот мој од втор дејт ми рече да ме запознаел со неговите другари. Што и ми смета. Пребрзо е. Што се однесува до слики на соц.мрежи не сум фан на тоа заедничко експонирање. Доволно е да знаат само оние што ми значат мене и нему. Не мора да значи дека ако немаме слики и се лигавиме по Инста не се сакаме или не шетаме. Така да за тоа не замерувај. Ако ти е тебе убаво терај.
Вака.. Машково и беше дечко на една другарка, не блиска, но бидејќи работи во една јавна установа, многу ми помогна за некои работи. Одеа многу години и се скарани. Е сеа тој ме вика за на кафе. Но не знам дали ќе сака нешто поќе од тоа и не ми е пријатно да одам. Страв ми е да не пуштам чувства за него или тој за мене и да ја повредам другарка ми,него и себе. Сега ми пиша дека другарка ми му е симпатична..... Лорд.