Совети од МАШКА страна за сите девојки

Discussion in 'Сингл' started by TheBunny, Sep 17, 2010.

1. delevingne

delevingne Популарен член

Постои еден дечко во кпј сум вљубена веќе 1 година уште првиот пат кога се видовме,но тој мене не ме гледа на тој начин.Многу е неозбилен.Ќе се видевме од време на време,па ќе немаме контакт,но сеуште не сме имале односи.Тој е постар од мене 7 години,последен пат се видовме пред 1 месец случајно,после тоа му реков деека не оди вака и ете немаме контакт но не можам да го извадам од главата,срцето а не сум му рекла до сега што чувствувам за него... и не знам ако некогаш ми дојде во главата да му пишам да се видиме како би регирале вие машките ?

2. busybee

busybee Истакнат член

Бегај што побрзо, дур не почнеш да пишуваш у снаите и свекрвите-проблеми.

3. busybee

busybee Истакнат член

Од каде знаеш дека не те гледа така? Може и он не знае дека ти го сакаш чим никогаш не си ги кажала своите чувства?

4. delevingne

delevingne Популарен член

Да чувствува нешто нема да ми пишува како да сум на закачалка,за него сум опција,ако не со мене со друга.Тоа и ќорав би го приметил...

WildMk and honey.11 like this.
  5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

"Ако јас некому не сум прва и единствена опција, таа личност за мене воопшто не е опција"

Следи го мотово. Ќе ти помогне низ многу ситуации во животот.

Veta, Sejfullai, *Amethyst* and 14 others like this.
  6. Elf

Elf Популарен член

Батали го не ти треба таков..

Чувства ко чувства ќе избледат, стави го фокусот на нешто друго, пробај да не го мислиш.
    Среќа шо не си била во врска така потешко ќе ти беше од сега што ти е.

Биди си опција сама на себе на прво место секогаш во животот.
    Тој што ќе го увиди тоа ќе те цени и почитува.

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Има и што сакаат, таков ти се погодил. Имав една кратка врска без обврски и обавезно после секој секс ме гушкаше и си зборевме долго. Маж ми на пример, не е по гушкањето после секс. Ме гушка ама само зашто знае дека сакам. Инаку, би се свртел да си заспие :D Јас порано палев цигара и пиев нешто после секс, сега трчам да се измијам додека не се разбудил малиот :D Гушкање ептен ретко.

8. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Ми треба совет...со другар пишувавме неколку месеци скоро секој ден, излегувавме,се дружевме. Од моја страна се појавија чувства кон него,а мислам дека и од негова, но никако да направи нешто во врска со тоа. Пред извесно време почна да работи и многу ретко пишуваме,дали е можно да не го интересирам повеќе? Сакав да му признаам за моите чувства, но не знам како да почнам и дали треба јас прва да му кажам?

9. Danieel

Danieel Активен член

Можеби ке ти биде глупаво ова но на некој начин создај атмосвера и блискост физичка и пробај да го бакнеш но не другарски со усни само знаеш како не,зашто се мора да биде кажано немора ,нека лебди повеке во воздухот ако се тргне ,ништо нема да знае и ти ке си знаеш со кој си имаш работа позз.

10. Mantub

Mantub Форумски идол

Не бакнувајте никого без да ви дозволи.
    Ако имате чувства кон некого разговарајте, а не да му се влетуваш на некого и да го правиш незгодно да се осеќа.
    Незрело в крај и кога мене некој така би ми направил и да ми се свиѓал дотогаш, би ми се одсвиѓал после тоа.

sunshinebabe, Veta, eliesaab and 5 others like this.
  11. Danieel

Danieel Активен член

Не не никако да му влеташ не така,едноставно кога ке го почуствуваш моментот,по ок е така отколку да одите на нотар за бакнеш да потпишете договор а и ке ве кошта тоа .

Cutiepie1 likes this.
  12. Mantub

Mantub Форумски идол

Тоа само на оние романтични филмчиња се дешава, а никој не рече на нотар да одиш.
    Нема што да осетуваш момент пошо ти мислиш дека си осетил, уствари си се убедил дека си осетил затоа што тоа го посакуваш, и на другиот му правиш да се осеќа незгодно.
    Зрели луѓе разговараат отворено.
    Едноставно немаш право на никого да пробуваш да го бакнеш, гушнеш, допираш ако не си сигурен дали и тој сака.
    А ќе си сигурен само ако прашаш, а не да насетуваш.

Bezimenka90, eliesaab, WildMk and 5 others like this.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Аууу ич не си романтична. Па знаеш ли ти колку јако би било како Хектор шо ја фати Марибел за половина и за врат, па кога ја зграпчи да ја бацува, па оваа се трга, а и се сака. И тука му лепи шамар и му вика Ихо де лас мил путас и овој уште појако ја граба и тука оваа попушта. И уствари сфаќаат колку страст имало меѓу нив. Е ваљда ќе дојде некоја Руби покасно ама па сега тоа е.
    Сама ќе се испратам.

14. Danieel

Danieel Активен член

Тогаш и остануваат две опции да му ги каже нејзините чувства за него или во одреден пригоден момент да го праша дали може да го бакне,мене лично ми се има случено ова второво и ок беше ако тоа нешто може да и помогне или охрабри,трета опција да чека да му текне.

15. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

:rofl::rofl::rofl:

16. Mantub

Mantub Форумски идол

:rofl: :rofl::rofl:
    Ех бре, се' разбирам шпански, само од серии гледање :rofl:

Една девојка ја читав како раскажуваше дека дури ја силувал некој, и повторувал цело време како и се допаѓа тоа.
    Така се воспитани валда, дека мора да ја зграбиш на сила и да и покажеш кој е маж, дека тоа ги пали жените.
    А мене ако не се разбира од едно културно НЕ, веќе почнува да ми се подслошува од човекот, а не па да му текне да ме бакне изненадно, ама не ја исклучувам можноста и со мене нешто да не е у реду :rofl:

17. s.w-e.e-t.y

Јас би му кажала,но не знам како ќе реагира...со оглед на тоа дека веќе не пишуваме често, а и не се имаме видено подолго време мислам дека дури и да бил заинтересиран за мене веќе му поминало.. А тоа со бакнежот во никој случај не би го направила бидејќи ни јас ни тој не сакаме така директно нафрлување

Guns N` Roses and Mantub like this.
  18. Danieel

Danieel Активен член

Ако нешто може да ти помогне јас со една девојка немам пишано 13 год но нема ден да не помислам на неа но таа ми кажа дека ме сака исто и јас неа но не и го кажав тоа,сплет на околности,далечина и толку не чувствувам ништо за неа сега но љубовта ако ја имало не исчезнува така лесно,после толку години на истиот начин сум вљубен во друга моментално и незнам како да и го кажам тоа незнам ниту јас како,се е индивидуално и се различно.Затоа ако имало хемија помегу вас нека не те загрижува тоа што не сте си пишале подолго време.Работата не е никаков изговор па и во наса да работи апсолутно никаков беден изговор безвреден.

19. s.w-e.e-t.y

Па штом тоа што вели дека е зафатен не се важи за изговор значи дека дефинитивно не чувствува ништо за мене..подобро да не му кажувам ништо да не се брукам..

20. princess02

princess02 Истакнат член

Женските од overthinking си патиме затоа сме несреќни

Anie93, Veta, Роберт 7 and 6 others like this.