Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.789
    Кога се праќа слики значи сака комуникација, каква и да е ако тебе не ти одговара а вратиш можеш и сред муабет да го пресечиш.

На Принцезичка1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.427
    Допаѓања:
    22.078

Осамен е или му смета на егото дека ти можиш и без него и сака да те труја. Или пак да имате секс, или пак евентуално шо не ми се верува сеуште те сака..

На WildMk и Принцезичка1 им се допаѓа ова.
  3. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.789
    Не знаеме каква им била врската и каков човек е , таа најубаво знае и може да одлучи, предпоставки дека сака само секс и ја те труии ( многу малку дека ја сака), може да ја доведеме члкенката до погрешен заклучок. Штом прашува сигурно и нејзе и значи, ако некој не ти е битен не би трошел време да чекаш мислење во врска со тоа.

На cresa-jagoda и Принцезичка1 им се допаѓа ова.
  4. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    @Stark @Summerbaby
    Не се изјаснив целосно еве да дополнам.
    Не се сомневам во тоа дека ме сакал, можеби од сите со кои сум била ме има најмногу сакано.
    Ептен трошеше време за да ме освои и кога бевме заедно беше се супер.Најдобрата врска ми беше со него.По раскинувањето имам слушнато како кажувал на заеднички пријатели дека многу сум му била убава и многу ме сакал.Неколку пати што сме се виделе по раскинувањето сме си направиле нормален муабет, по малку ќе почнел да ми се пушта и веднаш сум му давала знаци дека не сакам пак.

На WildMk, cresa-jagoda и Stark им се допаѓа ова.
  5. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Штом не сакаш пак зошто се заследувате и му отвораш слики? Не дека си направила нешто лошо ама он тоа си го сфаќа како зелено светло најверојатно според мене. :?:

На trajkoska23, Guns N` Roses, Bellaa1234 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Summerbaby

Summerbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2020
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    1.789
    Во тој случај мислам ако си 100 % сигурна не му враќај на слики ако напише човекот држи дистанца, дека вака топло ладно, тој како и секој човек го сфака во контексот што му одговара. Во случајов дека има надеж.

На Принцезичка1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Ја мислам дека премногу сложено го доживувате машкиот едноставен мозок.
    Ако ја игра играта, не значи дека не те сака, детиште е, игра игра.
    И после секс мажите се најчесто преморени, затоа што нивната работа е доста по исцрпувачка од нашата. :)
    Ако не ти враќа, не е заинтересиран за тебе, што сакаш направи.
    Ако ти пишува, да му се свиѓаш.
    Машко не пишува на женско ако не му се свиѓа и обратно.
    Неверојатно е колку знаете да ги искомплицирате мажите, а всушност жените се префригани.

На WildMk, Stark и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.458
    Допаѓања:
    41.023
    За его билдање бе Маче, за што може друго? :):):)

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Буквално. :|

На Billy Idol и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. happygirl11

happygirl11 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Дечкото ме додаде на фб и за два дена ми пиша.. инаку му е другар на мој колега.. Што како е нз одма порака

11. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Аплауз!

Прв и последен пат да прашам нешто во темава.

12. Danieel

Danieel Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    46
    Ustvari e sosem ne vazno sto toj cuvstvuva za tebe,ako ti cuvstvuvas nesto za nego ako ima hemija proces togas toa e toa,vo sprotivno samo ke se izmacuvas,lubovta e ednostavna toa se cuvstvuva umot moze da zgresi no srceto nikogas ,se drugo e lazenje na sebesi.

На Принцезичка1 и honey.11 им се допаѓа ова.
  13. Danieel

Danieel Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    46
    Кога бараш мислење на форум нормално е да се соочиш со спротиставени мислења но сите тие се од нивна индивидуална перцепција на работите тст наша а не твоја така да не земај се здраво за готово ок.

На dayla, Stark, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Danieel

Danieel Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    46
    Љубов е кога целото тело трепери и е возбудено срцето лупа брзо и силно поради некој или некоја ако ова изостанува тука нема љубов само проста калкулација на умот,за кој некои мислат дека тоа е љубов за жал ,понатака се ова преога со текот на времето во трагикомедија.

15. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    Да, ако е обострано. Тоа е заљубеност, прва фаза.

Љубов е повеќе од тахикардија, пеперутки, хемија и сл. Се гради со тек на време.

Да, срцето не лаже и умот може да ти забега, но исто така мноогу посилно зборува и начинот на кој личноста се однесува со тебе и сл.

Е тој одлучува и е пресуден најчесто дали да останеме со личноста во која сме заљубени.

На minne992, MarigoldA, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.015
    Eve jas ke ti spodelam moe slicno iskustvo.
    Tipot me osvojuvase isto vaka kako sto ti opisa. Posle ispadna najgolemiot idiot.
    Okej, si go ostaviv na insta i fb zasto nemav namera da se zamaram.
    Po nekoe vreme isto vaka pocna da mi prakja obicni selfie sliki od nego, srcepatelni pesni itn. Mozebi toa go pravese nekoj period sekoj den.
    Isto vaka kako tebe se zbuniv, se prasuvav zosto sliki, ako saka da mi kazi nesto neka kazi.
    Se iznervirav i go prasav sto e rabotata? Na ova prasanje mi izreagira uste poladno kao, e sto, golema rabota so ti prakjam sliki.
    Pak otvorivme stari temi, i uste ednas mi pokaza deka e idiot. Jas znaci zazedov pak cekor da go prasam sto e rabotata, pocnav komunikacija a toj pak si bildase ego. E togas go izbrisav od sekade.
    Taka da spored mene sliki praka zasto si go folovnala, si mu dala zeleno svetlo, nema hrabrost da bide direkten pa te probuva so sliki. Saka da pocne komunikacija so tebe, saka da probi dali moze da te ima pak.
    Ako ne ste zavrsile na nekoj los nacin, ako ne te povredil tuku taka ste se razdelile, bidi direktna i prasaj go.
    Ama ako ste zavrsile loso, nemas pricina ni sliki da mu otvaras.
    Iako spored mene minatoto treba da si ostane tamu. Ako e covek ke ti pise direktno, nema sliki da ti praka.

На trajkoska23, IRBBB, raww и 4 други им се допаѓа ова.
  17. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Jas imav dechko odevme 4god no premnogu se karavme ne me pochituvase ne me ceneshe za se jas bev kriva imav problemi so majka mu, nemozheshe da sfati deka vo zivotot na sin i ima nekoja druga vo se ni se meshashe ne ni dozvoluvashe da odime na odmor kade sakame tuku ona kade ke kazhe mora da prashame koga da odime na vikend nekade nedaj boze da otideme bez da gi prashame i trista raboti me vregjashe preku nego jas ke ja slusnev preku telefon. Sea pak mi se umilkuva ne se gledavme eden mesec i vide deka me gubi i sega probuva da me zadrzhi site raboti gi pravi sto znae deka gi sakam. No dodeka reshiv jas deka ke bide kraj vo megjuvreme mi pisa eden decko sto pred 3 godini go imav videno. Imav za nego slika deka e simpatichen i kulturen. E sega tuka malku se zakochiv mi pisha vo niedno vreme prv pat i barashe da izlezam togas. Jas odbiv. Mi rece mnogu sakal da razgovara so mene pa go nemashe nekoe vreme i potoa pak mi pisa razgovaravme no taka so pauzi po 10 saati ke mi vratese toa me iritira. Posle vide ne vide deka pochnuvam da se otkazhuvam pochna se pochesto da pisuva. Zatoa ne znam so da pravam dali stvarno ke vredi da si zapochnam nov zivot da si prodolzam dali ovoj ima nekoi zadni nameri ili e podobro da se vratam kaj bivshiot sto mi vika deka se smenil?

18. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    Не се враќај на бившиот,луѓето не се менуваат.
    Пробај со новиот ако не оди да си жива и здрава.Секогаш има боље.

На Veta, trajkoska23, IRBBB и 9 други им се допаѓа ова.
  19. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.465
    Тешко дека бившиот се сменил, 4 години му биле малку па сега преку ноќ демк се сменил. Ако бил паметен и вистински те сакал немало да дозволи мајка му да ти врши терор толку долго време бидејќи требало да знае дека кога тогаш ќе те изгуби. Никој не може да трпи такво однесување и непочитување долг период па колку сака нека биде заљубен.
    А новиов ако нема некоја добра причина зошто ретко ти враќа (на пр. Работа) тогаш и тој е некој несериозен.
    Е сега, една работа што си ја пишала ми боде очи.
    Нов живот можеш (и треба) да си започнеш сама, не ти треба ни нов ни бивши. Ти уште не си го преболела бившиот сакаш да го замениш, најверојатно се плашиш да останеш сингл.

На Veta, trajkoska23, IRBBB и 11 други им се допаѓа ова.
  20. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    За жал да, бидејќи сум осамена. Порано можев се сама но сега ми треба некој покрај мене, многу пропатив, немав никаква подршка во тешките моменти, изгубив татко, дома повеќе не сме како семејство се на мене ми пука тиквата и едноставно сакам да имам некој до мене што ќе можам да си се потпрам. Да си заборавам на тоа што ми се случува/ случувало.

На Youknow, Компир Манџа, busybee и 1 друга личност им се допаѓа ова.