Ако му пишиш прашалник само глупо е, еве како машко, по што и темата е нели совети од машка страна, јас тоа ќе го сфатам као "шо сакаш, шо замараш", и колку само ради реда вратен муабет. "Ако те интересира пиши му, видов ми имаш пишано ама не стигнав да вратам" - ов е цивилизирано, а ако не те интересира уопште не враќај и не се замарај.
Ви благодарам за советите (дури денес добив интернет). Инаку ми пиша, но сеуште не можам да го разберам...ми пишува скоро на две недели со изговор дека е премногу е зафатен и нема време за ништо, но истовремено ми реагира речиси на секое стори било да е со обично смајли или срце..навистина не ги разбирам машките, а посебно овој
Ви благодарам навистина не вреди да си ја чукам главата за некој ,,презафатен сум, немам време за ништо" човек
Сега сите се на изволте така да сите велат Што ќе си трошам време со оваа и се јавува на резервите и чао Какви денешни искривени вредности
Болдираново ми забоди око. Ова тогаш и никогаш повеќе. Освен ако не живеете заедно. Најдобронамерен совет.
Да ве известам јас некако конечно се натерав да продолжам да не мислам повеќе на минатото. Излегов со новиот дечко и многу убаво си поминав цела вечер разговаравме и разговаравме не можевме да се одделиме. Ретко ми се случува вака да сум на иста бранова должина со некој, да си се разбираме толку многу.
Само малку се нервирам така што го снемува па наеднаш ќе се појави. Ќе видиме после излегувањето како ќе биде дали пак исто ќе си продолжи.
@princess02 не се нервирај, чекор по чекор. Ако гледаш дека е неозбилен, не ти треба. Нема што да го мислиш тоа сега, ти битно твоето да го направиш како што треба.
Се токмам неколку дена да прашам, па се пресрамив еве ќе прашам. Неодамна раскинав подолга прва врска од средно, па бев во фаза на опоравување. Започнав со постар колега од факултет да се гледам последниов месец, се договоривме некое време да се гледаме само така, да ми даде простор да размислам што како, но има проблем. Изгледа имал девојка и јас сум му баш како за забава. Го прашав, вика дека е бивша и го замарала само. Но, преку колешки (да напоменам не многу блиски) кои се знаат со неа викаат дека само лажел и често имал такви испади и порано, биле скарани, па па се смириле, да сум бегала подалеку. Со неа се доста блиски, можеби намерно така зборат. Мене ми е само за забава до некаде бар за сега иако убаво ми е со него и не знам за понатака, но ако има девојка не сакам да се плеткам. Како да се осигурам дали навистина раскинале или не?
Иако можеби очекуваш совет од машко, пошто темава е за тоа. Јас би ти дала едно мое мислење. Доколку е се пресно и немаш никакви чувства или пак некои минимални, остави го. Пошто само полошо ќе си направиш ако дадеш време и тоа ќе биде една голема испреплетена мрежа. Имај на ум дека тоа што и го прави на неа, еден ден сигурно ќе ти го прави и на тебе. Остави ја работата за после да не се нервираш. Ќе најдеш подобар што ќе те цени и нема да те манипулира.
Jas taka pocnav so eden decko. Go zasakav. Mi zboruvase deka bivsata go zamara, na eden nacin ja sozaluvase. Bevme zaedno 3meseci. Nabrgu pocnaa problemite, si go pokaza vistinskoto lice. Bev do nego do samiot kraj. Duri i so site me zapozna. Custvuvav i znam deka i toj imase cuvstva za mene. E posle pocna losoto, se smiri so bivsata. Taa nikogas ne go ostavi na raat, a toj nemozeel da zivee so griza na sovest deka nekoj si nastetuva poradi nego. Taka me ostavi, nikomu ne mu bese gajle za mene. Premnogu vloziv i na kraj samo povredena ispadnav. Nikoj ne se borese za mene, duri i den denes znae da napraj nesto da me pecka za da ne prodolzam napred. Moj sovet so vakvi zapletkani raboti, so deckovci od presno raskinati dolgi vrski nemoj. Psihata ke ti se poremeti, ke zivees so somnezi....
Ќе те прашав дали те покажува како девојка во јавност, ама првата реченица ти кажуваш дека ти оставил простор да размислиш.... Не знам си се ставила во деликатна ситуација, освен да го прашаш него и да очекуваш да е потполно искрен...