Најслатко е на работа. После кафе, во некој скриен ходник, купатило.. или во кола. Што немаш дома, барај го на друго место. Брачни обврски се брачни обрски.. ако не ги исполнуваш ќе ја исполни некој друг Што е за мене сосем прифатливо бај д веј. Ако јас не ја е*ам женами, нека ја е*е некој друг. Инаку ќе збесне, ќе се расправаме и на глава ќе ми се качи дома. Вака мирна, среќна, спокојна.
@macencef Вака кога те читам ми изгледаш како ептен огорчена личност. Личност која е незадоволна од својот живот, па зборува за другите. Прво, генерализираш. Мажените се доволно лоши за да изневеруваат, а и доволно паметни за да останат во брак. А немажените и разведените се доволно добри за да прекинат таква врска/брак. Ако добро сум разбрала, ти си разведена, извини ако грешам. Мислам дека гневот го истураш на погрешно место. Работи на себе, прави го тоа што тебе те прави среќна и не толку гледај во животот на другите. Ова најдобронамерно.
Што ти се криви мажените? Сосема е во ред да се разведеш, ама да ги критикуваш мажените какви се и што се затоа што ти си разведена немаш такво право. Не значи дека ако ти познаваш такви случаеви, нема среќни бракови. Leave people alone and take care of your own s**t.
Разочарана сум од себе, и незадоволна до степен не можам да спијам. Сакам да заработам мн пари - може тоа ќе ми ја пополни празнината што ја имам. Едноставно не е фер.
Мене па ми е смешно мислењево. Така де, ќе се лигушиме до недоглед за еден пољубац, синкир разгледува за поволна стапка за подигање кредит. Ако ти се свиѓа, не го тупи, лапај се таму, од чекање никој аир не видел. Во време на пандемија не треба да се губи време. Лоши времиња дојдоа...Што знам...Carpe diem.
Ај вие жените, стај те се во таква ситуација. Се наведнуваш да го бакнеш и тој се трга. Шо ќе помислиш? Јас прво би помислила дека не е заинтересиран. Второ, многу е веројатно егото да ми улета пет минути пред мене и уште еднаш не само шо не ќе го побарам, туку и ќе го блокирам секаде. * 'Мавање клоца' - Пар ексаланс.
Абе аман луѓе зависи каков карактер е човекот, најискрено ако е срамежлива девојката и се трга веројатно не и е комфорно, па би имал разбирање, шо значи би си дале втора шанса, па и трета (бројот 3 ми е среќен број), е дури и после толку пати ме одбива за романтични чувства, тогаш стварно ќе се откажам.
Е така, можи. За тебе е три, за мене е еднаш, а некогаш и пола. На сред состанок, прекинвам да бидам активна во разговорот и само слушам шо трапара.
Која е поентава, бараш совет на форум и на пола им кажуваш "срцка не се замарам со тебе"? Иначе имаТ тема ако не се лажам за бакнуањето, префрлете си ги мислењава таму. Или неСнам.
Е добро сеа јас ова го кажувам од јас како карактерна особина шо ми е. Значи претходно ако ни одел муабетот дали во живо или на фејсбук па сме рекле да излезиме и насамо итн, ваљда ќе претпоставам е еден вид дејт и веќе да одиме понатаму, во таа смисла. А на "слепо" дејт, искрено не сум имал, стриктно да се речи дејт е и тогаш се запознаваме. Или сум јас од некое друго време, или пак едноставно како карактер сум тежок/лесен/смотан.
Тамам си ти, тамам сум јас, тамам сме сите. Битното, да не прајме ништо на сила. Исклучиво само ако сакаме. Толку.
Јас ја користам оваа прилика да ти пишам, зошто ме цитираше со тажно и плачки, на темата каде што реков дека сум ДУПЛИ РАК? hahhha
Zatoa sto smetam deka rakovite se mnogu emotivni pa uste dupli pa zatoa. Ama u pozitivna smisla sekako.