Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Ова со дебелината ми е капак, оти влице ми рекле неколку пати - не можам да сум со тебе дебела си! Влице, боли човече. Пешачам толку многу, што од премор не можам да заспијам. Се ме боли. Ама ќе ослабам - макар било последно.

На WildMk и Markian им се допаѓа ова.
  2. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Епа добро де, нека си бара слаба. Среќен пат. Ти ослаби заради здравје, зошто ти сакаш или самодоверба, не заради некој што не сакал дебели. Зошто и такви има што сакаат само дебели. Секакви преференци имаат луѓето.

Едит: На форумов прочитав некоја членка не се сеќавам која што мажот и и рекол дебела си после породување. Ми се згади животот. Да се покаеш што си го допрела е тој, не да патиш по него. Такви опсесирани со изглед обично и немаат капацитет друго да видат и што друго да понудат.

На WildMk, gjoker4e, neno0o и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.012
    Тој на кој му смета твојот физички изглед не е за тебе.. Колку познавам дебели кои имаат дечковци/мажи. Нема врска тоа, туку зависи каков е тој на кој си налетала.

4. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Дебели или нешто и тие не се баш ок, не мора физички. Зошто инаку некој би прифатил дебела? Не го палиш и толку. Не можи да те гледа како згодна и крај. Природата им е таква.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.012
    Не се сите исти. Не ги палат сите слаби девојки/жени. Ти си налетала на такви.

6. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    31.294
    Љубов не е само да те пали некој и да биди со тебе за физички изглед . Ако е со тебе заради физички изглед, тогаш тоа не е љубов. Зошто би ти бил таков.

Последна измена: 12 април 2021
    На honey.11, smooch, Billy Idol и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Што па сега јас? :^)

Извинете на офф топик, морав. :DИнаку да не сум скроз офф, јас мислам дека пред се мораш да поработиш на самодовербата и ти да се засакаш себеси прво, а после да бараш друг да те сака, па се друго ќе си дојде на свое место... :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    А извини, од кај знаеш ти дали се ок или не се ок? За нив двајцата може најубави си се.
    Не е фино да судиш вака.
    Многу површно ова. Какви прекрасни луѓе има на светов, за што би трпел дебела/слаба/висока/ниска и слично (facepalm)

На Guns N` Roses, Black__, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Ajde se m
    Незнам какви би засакал,но од првиот момент со неа уште пред било каков допир,уште на самото приближување кон неа,на прво видување ке знам дали ја сакам или не,доволно е секунд два коса насмевка црти очи дух доволно да ме погоди засекогас да ја сакам или никогаш да не ја сакам,сум пробал и без да ги имам тие чувства бадава не оди но две год не го дозволувај тоа повеке да бидеш привремена занимација или резерва кога ке остане сам,нека не ве мавтосуваат така со евтини и глупави финти ме мавтосувале и мене не дека ја сум имун на тоа но и форумов ми помогна доста и така.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
  11. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Што е тоа би полар

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.785
    Допаѓања:
    19.613

Не е вистина мене попривлечни ми се покрупните жени ако прајме муабет за физичкиот изглед. :D

13. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.172
    Помлада сум ама ќе се обидам да дадам совет.
    Никот ми е агли даклинг оти цел живот ме викале така. Бев и јас едно време со вишок килограми и те разбирам, знам дека болат зборовите и дека вечно остануваат врежани, знам дека мислиш поради тоа никој не те сака.
    После тоа бев преслаба, пак никој не ме сакаше.
    Знаеш зошто никој не ме сакаше? Бидејќи ЈАС не ја гледав нивната љубов. Ама кога сфатив некои работи, сфатив дека има луѓе кои ме сакаат. Застани и размисли, ќе видиш дека имаш некој кој те сака. Имаш детенце, дебела или слаба ти си најубава, најсовршена за него.
    Супер што почна да пешачиш, прави го тоа за себе, не за маж.
    Не знам зошто 36 ти изгледаат како многу бидејќи знам куп примери кои си проншле некој и многу постари од тебе, со дете или без.

Те разбирам во каква ситуација се наоѓаш, не е лесно. Но, многу сакам смирено и со отворен ум да ги прочиташ советите од членките, тргни ги настрана зборовите на сожалување и дека не можеш. Речи си ова е ден за промени, речи си можам, сакам и умеам. Посети стручна помош ако не посетуваш бидејќи на тоа поле не можиме да помогниме и треба време. Продолжи со физичката активност, најди работа, хоби што ќе те исполнува и трга мисли.
    Немој да дозволиш љубовта од маж да те дефинира. Некој ќе те сака, некој не. Со некој ќе се забавуваш една вечер, со друг можеби и цел живот.

И да ослабиш после ќе бараш друга причина зошто некој не те сака, нема крај. Прво сакај се и цени се себе, така ќе научиш и кој идиот не заслужува да е во твојот живот. Пробај да го смениш мајндсетот, тоа те кочи.

На Bellaa1234, LadyLollypop, Guns N` Roses и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    8.924
    @macencef sky is the limit
    Можеш да постигнеш скоро се што ќе посакаш, или ако ништо друго бар да чувствуваш задоволство додека се трудиш.
    Ама за тебе, не за други!
    Без разлика на годините! Башка 36 не се ништо.
    Погоре си пишала незадоволна си од себе. Ок, сврти го тоа во твоја корист, за да направиш нешто што во иднина ќе ти носи задоволство. Не дозволувај некој да ти набие некаков комплекс. Тие што набиваат комплекси на други, всушност тие се комплексирани и права проекција на себе кај другите. Бидејќи се чувствуваат мизерно се обидуваат и другите да ги направат мизерни. Не си го ставај тоа на душа.

На LadyLollypop, Guns N` Roses, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  15. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Хронична анксиозност во комбинација со депресија. Доживотно си заболен.

16. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Фала ви на сите, ама мислам дека сепак физичкиот изглед е мн битен. Можи ќе ослабам, можи не, со биполарот пијам апчиња и тие допринесуваат за дебелината. Ама на кој му е гајле? Имаше една девојка, јак карактер, ама премн дебела. Не можеше ни дечко да си фати. Ослабе, за година дена најде дечко - и оти беше плус супер во карактер, се мажи. Слабите имаат појке опции, мажите одат по принципот види ја каква е дебела, не бе да се срамам кога ќе ме видат со неа.

17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.030
    Допаѓања:
    36.337
    И доживотно жив! Супер! Не е некоја болест како рак не дај боже!

Има на форумов и други дебели па мажите не се срамат од нив. Замисли има дебели, мажени и плус швалер имаат.
    Не е до дебелината, не е до биполар, а најмалку до тоа што си разведена со дете.
    Не пешачи до премор. Пешачи кратко за здравје.

На Alisa22, IRBBB, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Дебели, мажени и плус швалер - како на приказните. Ко ќе дознаеш дека има конкретен случај молимте кажи.

На Traveler91, gjoker4e и WildMk им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Јас!! :inlove:

Во моментот сум најдебела што сум била во животов. 130кг имам.
    Ко го запознав маж ми имав над 100.
    Повремено се гледам(в) со други.
    Во отворен брак сме :angel:

На LadyLollypop, cresa-jagoda и gjoker4e им се допаѓа ова.
  20. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Апсолутно погрешно и не тачно,далеку од секоја здрава логика,тој сто тоа го рекол слободно нека си ја скине дипломата,или можеби финансиски така му одговара повеке...