Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Биполарно растројство не се лекува, само се менаџира.
    Ти оди заработи диплома, место да делиш 'совети' од га*от извадени.

На Angie1432 и Nausicaa им се допаѓа ова.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @macencef, јас и ти сме (плус/ минус некоја година) генерација па затоа тоа што јас ќе ти го кажам сега ќе биде малку поразлично од останатите.

Живееме во средина каде жена со дете тешко наоѓа партнер. Ние сме затуцано, партијархално општество со заглавен менталитет уште во турско каде ние уште мислиме дека девојката треба да се чува за брак. Твојата реалност е дека тешко ќе најдеш соодветен партнер. И да имаш става како манекенка, и најлепотица да си (а верувам дека си), цицки Д корпа а струкче едвај 50, плава коса до половина и секогаш качена на штикла 12 верувај дека пак ќе бидеш во истата ситуација. Знај дека не е до тебе. И да не јадеш, и акорексична да станеш, пак тешко ќе ти биде да најдеш дечко.

Дали е невозможно да најдеш партнер? Не е, и многу разведени жени нашле повторно љубов и се среќни но ти мораш да бидеш реална дека за тебе предивикот да најдеш партнер е поразличен. Мораш да се помириш со тоа, верувај дека не е до тебе, не е до твојот изглед, не е до твојот карактер, не е до твоите квалитети- до проклетиот менталитет е.

Можеби ќе запознаеш некого сега, можеби не. Можеби совршениот партнер ќе го запознаеш за некоја година. Ама дотогаш ти мора да живееш за себе! Ако имаш хоби некое, уживај во него. Ако имаш некоја страст, следи ја неа. Доколку имаш интерес за нешто, надградувај се во тоа поле. Читај книги, гледај серии, слушај музика. Шири го кругот на пријатели. Ќе помине коронава, ќе се вратиме во нормала, ќе излегуваш со другарки, ќе патувате, ќе ти биде интересно.

Зошто реалноста е дека се се менува. Врските пукаат, браковите се распаѓаат. Луѓе што мислеле дека имаат некого покрај себе и дека се „сигурни“, одеднаш се наоѓаат сами. Но животот продолжува и се учиш да живееш со новата реалност. Нема фајде во самосожалување, едноставно мора да продолжиш понатаму со тоа што ти го нуди животот во моментот. Немаш дечко во моментот? Тоа е што е, да си жива и здрава. Живеј си го животот најквалитетно што можеш, биди најдобрата верзија на себе што можеш да бидеш (знам колку ова звучи клише) а „фаќањето“ дечко стави го на пауза. Ако ти е пишано, ќе се сретнете и кога најмалку очекуваш.

Да, и машките и женските се визуелни суштества. Нормално дека погледот ќе ни отиде кај оној кој е најатрактивен во групата. Килажата се приметува на прв поглед, нема некоја тешка филозофија тука. Ако не ти е убаво во сопствена кожа, смени ја. Ослабни, смени ја фризурата, најправи апдејт на гардеробата, почни да вежбаш. Ама ова направи го за себе, не за да фатиш дечко што побрзо. Воопшто не го умалувам влијанието на надворешниот изглед врз самодовербата. Дојди на „(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат“, ќе си помагаме, ќе се поддржуваме.

Муабетот ми е- не си сама, можеш да си помогнеш ако сакаш но мораш да сакаш да се смениш за себе, и само за себе.

На LadyLollypop, Emy867, Guns N` Roses и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Фино е се ова и така е, само мислам дека и членката си става однапред филтри на тоа со кого би била. Не би да анализирам некого од форум, ама да кажеш дека тие што имаат дебели партнери или самите се дебели или нешто се неок ми звучи како и истото да го интерполираш во својот живот. Во суштина треба она за кое што најмногу се лажеме е дека треба да има некоја инстант конекција на прв поглед, а всушност многу често конекција се развива и подоцна заради карактерни особини и начинот на кој некој се однесува со тебе, вниманието и слично.

На Nausicaa, WildMk и macencef им се допаѓа ова.
  4. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Tamu sum, vo grupata za slabeenje. Vo pravo si. Pocnav pak so citanje. Na detetomu posvetiv vnimanie poveke. Za mene samo stranec nekoj hhhhh

На Stark, Celltica, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.337
    За да се омажиш во странство самата си кажа дека треба од прва да им даваш на машките.
    Немаш бг пасош или можност за да извадиш?

6. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Го знам проблемов но не знаев дека се вика така знам близок приател кој го има ова истово но не му обрнав премногу внимание,истовремено најмногу се зали и сака себеси но истовремено и најмногу се мрази себеси,колку што посакува да избега од себеси,и да биде друга личност,толку повеке сака да ја издигне својата личност,страшни конфузии,безизлезност нагони кон самоубиство,затворање во сигурна кука депресија,казнувајки се себеси го казнува целиот свет преку себеси,премногу лоша патолошка состојба и страдање крајна безизлезност очај темнина но истовремено и мали никулци светлина за момент кој брзо згаснуваат сепак сепак е излечива состојба Љубовта лечи се...

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Како да не лечела љубовта се'

На LadyLollypop, Black__, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Утре сабајле.

На LadyLollypop, Nausicaa и WildMk им се допаѓа ова.
  9. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    @macencef До сега партнерите кои си ги запознавала со каква тежина биле? Дали си пробала да бидеш со некој со слична тежина на твојата? Можеби во погрешни момци си ја бараш среќата. Можеби тие се слаби и затоа им паѓа во очи твојата тежина.

10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.783
    Допаѓања:
    19.612

Nema vrska, glupo e ednostavno da ti rechi nekoj ej slaba si ili ej debela si mn i zaradi toa te ostavam..

На Peperutce1115, WildMk, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  11. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Glupo ili ne, mi se ima 3 pati sluceno.....mislam deka mi e dosta, barem nema da imaat pricina da me otkacat lesno...neka kazat barem karakteristika nekoja, neka se pomacat nesto a ne - debela si hhhhh

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bradestiot989

Bradestiot989 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    40
    Dodaj me vo klubot i mene 8)

На Traveler91 и WildMk им се допаѓа ова.
  13. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.169
    Uste veruvate vo dobri luge? Welcome i daj votka ne zezaj

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Dobredojde vo klubot :rofl:

На WildMk и Bradestiot989 им се допаѓа ова.
  15. happygirl11

happygirl11 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Што да вратам . Еден симп ми вратил на стори вакво тоа што е како аплауз јхаххаимав нешто парче торта објавено.. само сеен или

16. happygirl11

Се зачлени на:
    4 септември 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Што да пишам . Еден симпатија ми вратил на стори тоа што е како аплауз јхаххаимав нешто парче торта објавено.. само сеен или

Последна измена: 13 април 2021
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    36.337
    Кликни два пати за да го лајкнеш коментарот и срценце да се покаже.

На bicycle, AgentGinger и buba4e89 им се допаѓа ова.
  18. happygirl11

Се зачлени на:
    4 септември 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Ама не се знаеме лично сака маабет да почне затоа .... нз одма ли срце он нешто има тетоважа дека си ставил на стори да врнам и јас

19. Bradestiot989

Bradestiot989 Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    40
    Ako go ostavis samo seen moze drug pat nema da ti prati reakcija.
    Vrati ti vo stil...
    Poveli...
    Ti se dopadna...
    Sakas torta...

На buba4e89 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Како разбравте шо збора бе?
    Јас ништо не разбрав :drunk:

Ќерка ми ми вика: You are such a boomer.
    А не сум GenZ сум :makeup:
    :D

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.