Биполарно растројство не се лекува, само се менаџира. Ти оди заработи диплома, место да делиш 'совети' од га*от извадени.
@macencef, јас и ти сме (плус/ минус некоја година) генерација па затоа тоа што јас ќе ти го кажам сега ќе биде малку поразлично од останатите. Живееме во средина каде жена со дете тешко наоѓа партнер. Ние сме затуцано, партијархално општество со заглавен менталитет уште во турско каде ние уште мислиме дека девојката треба да се чува за брак. Твојата реалност е дека тешко ќе најдеш соодветен партнер. И да имаш става како манекенка, и најлепотица да си (а верувам дека си), цицки Д корпа а струкче едвај 50, плава коса до половина и секогаш качена на штикла 12 верувај дека пак ќе бидеш во истата ситуација. Знај дека не е до тебе. И да не јадеш, и акорексична да станеш, пак тешко ќе ти биде да најдеш дечко. Дали е невозможно да најдеш партнер? Не е, и многу разведени жени нашле повторно љубов и се среќни но ти мораш да бидеш реална дека за тебе предивикот да најдеш партнер е поразличен. Мораш да се помириш со тоа, верувај дека не е до тебе, не е до твојот изглед, не е до твојот карактер, не е до твоите квалитети- до проклетиот менталитет е. Можеби ќе запознаеш некого сега, можеби не. Можеби совршениот партнер ќе го запознаеш за некоја година. Ама дотогаш ти мора да живееш за себе! Ако имаш хоби некое, уживај во него. Ако имаш некоја страст, следи ја неа. Доколку имаш интерес за нешто, надградувај се во тоа поле. Читај книги, гледај серии, слушај музика. Шири го кругот на пријатели. Ќе помине коронава, ќе се вратиме во нормала, ќе излегуваш со другарки, ќе патувате, ќе ти биде интересно. Зошто реалноста е дека се се менува. Врските пукаат, браковите се распаѓаат. Луѓе што мислеле дека имаат некого покрај себе и дека се „сигурни“, одеднаш се наоѓаат сами. Но животот продолжува и се учиш да живееш со новата реалност. Нема фајде во самосожалување, едноставно мора да продолжиш понатаму со тоа што ти го нуди животот во моментот. Немаш дечко во моментот? Тоа е што е, да си жива и здрава. Живеј си го животот најквалитетно што можеш, биди најдобрата верзија на себе што можеш да бидеш (знам колку ова звучи клише) а „фаќањето“ дечко стави го на пауза. Ако ти е пишано, ќе се сретнете и кога најмалку очекуваш. Да, и машките и женските се визуелни суштества. Нормално дека погледот ќе ни отиде кај оној кој е најатрактивен во групата. Килажата се приметува на прв поглед, нема некоја тешка филозофија тука. Ако не ти е убаво во сопствена кожа, смени ја. Ослабни, смени ја фризурата, најправи апдејт на гардеробата, почни да вежбаш. Ама ова направи го за себе, не за да фатиш дечко што побрзо. Воопшто не го умалувам влијанието на надворешниот изглед врз самодовербата. Дојди на „(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат“, ќе си помагаме, ќе се поддржуваме. Муабетот ми е- не си сама, можеш да си помогнеш ако сакаш но мораш да сакаш да се смениш за себе, и само за себе.
Фино е се ова и така е, само мислам дека и членката си става однапред филтри на тоа со кого би била. Не би да анализирам некого од форум, ама да кажеш дека тие што имаат дебели партнери или самите се дебели или нешто се неок ми звучи како и истото да го интерполираш во својот живот. Во суштина треба она за кое што најмногу се лажеме е дека треба да има некоја инстант конекција на прв поглед, а всушност многу често конекција се развива и подоцна заради карактерни особини и начинот на кој некој се однесува со тебе, вниманието и слично.
Tamu sum, vo grupata za slabeenje. Vo pravo si. Pocnav pak so citanje. Na detetomu posvetiv vnimanie poveke. Za mene samo stranec nekoj hhhhh
За да се омажиш во странство самата си кажа дека треба од прва да им даваш на машките. Немаш бг пасош или можност за да извадиш?
Го знам проблемов но не знаев дека се вика така знам близок приател кој го има ова истово но не му обрнав премногу внимание,истовремено најмногу се зали и сака себеси но истовремено и најмногу се мрази себеси,колку што посакува да избега од себеси,и да биде друга личност,толку повеке сака да ја издигне својата личност,страшни конфузии,безизлезност нагони кон самоубиство,затворање во сигурна кука депресија,казнувајки се себеси го казнува целиот свет преку себеси,премногу лоша патолошка состојба и страдање крајна безизлезност очај темнина но истовремено и мали никулци светлина за момент кој брзо згаснуваат сепак сепак е излечива состојба Љубовта лечи се...
@macencef До сега партнерите кои си ги запознавала со каква тежина биле? Дали си пробала да бидеш со некој со слична тежина на твојата? Можеби во погрешни момци си ја бараш среќата. Можеби тие се слаби и затоа им паѓа во очи твојата тежина.
Nema vrska, glupo e ednostavno da ti rechi nekoj ej slaba si ili ej debela si mn i zaradi toa te ostavam..
Glupo ili ne, mi se ima 3 pati sluceno.....mislam deka mi e dosta, barem nema da imaat pricina da me otkacat lesno...neka kazat barem karakteristika nekoja, neka se pomacat nesto a ne - debela si hhhhh
Што да вратам . Еден симп ми вратил на стори вакво тоа што е како аплауз јхаххаимав нешто парче торта објавено.. само сеен или
Што да пишам . Еден симпатија ми вратил на стори тоа што е како аплауз јхаххаимав нешто парче торта објавено.. само сеен или
Ама не се знаеме лично сака маабет да почне затоа .... нз одма ли срце он нешто има тетоважа дека си ставил на стори да врнам и јас
Ako go ostavis samo seen moze drug pat nema da ti prati reakcija. Vrati ti vo stil... Poveli... Ti se dopadna... Sakas torta...
Како разбравте шо збора бе? Јас ништо не разбрав Ќерка ми ми вика: You are such a boomer. А не сум GenZ сум