Убаво и вика, можеби ја има читано во другите теми каде што вели дека е биполар ама искрено таа не би живеела со биполар. Значи дебела е ама не сака дебели, биполар е ама не сака биполар, дали сака разведен маж со деца не знам, ја немам прочитано за тоа. А уствари некој се разбира дали проблемот всушност е од тоа дека е биполар и за џабе ја тупиме ние тука? Прв пат слушам за биполар па не знам...
Go docitav vasiot muabet i iskreno, maskata strana na rabotite mi trebase..a ne be prepukuvanja za toa sto mi e...i moram da kazam deka vo vrska so tie tri pati, iskreno, premn deluvam mozebi ocajno i me iskaraa maskava strana na forumot....mislenje od zena e dijametralno sprotivno. Mazive mi rekoa da sumiram - ne e ni toj kriv ako ne te bendisal zdabe si forsirala. Ne forsiram so nikoj, podobro sama i osamena. Zeni, ne si vadite ocite. Za zdabe si vadime ocite koga - nekogas e zdabe sho i da napravis za nekoj, ako ne mu si vsrce, mozis da setas. I sekoj mozi da te iskoristi - samo ako dozvolis. Ne dozvoluvam poveke, makar i bilo pogresno.
Во право сте. Ако има некој маж на темава нека даде совет. Сепак потребни и се совети од машка страна,
Види додека не научиш да си се сакаш и цениш себе си никој друг нема. Додека не си ставиш граници и не си препознаеш вредностите , те читам одамна и мислам дека проблемот е до тебе ,не до тоа што си дебела или тоа што имаш биполарно растројство ама каква и да бидеш додека си со тој мајндсет ќе налетуваш на такви имбецили.
Се додека си полна со секакви предрасуди, нема да бидеш среќна. Кога ќе научиш дека правило е дека нема правила, ќе ти биде полесно. Кажи ми ете, ти си 36, другата страна 40. Колку време би се 'тегавеле' за секс за да по твое те сфати 'за озбилно' ?
Прво треба да поработи на себе и на своето јас. Она сама не се почитува,цени очекува некој друг. Нема врска тоа што е полничка. Они ја удараат во нејзината слаба точка,за истата која постојано се грижи. Замисли утре ќе фати некој јунак. Како што ја прочитав има детенце. Можеби ќе му пречи детето. Што потоа,и за тоа ќе се грижи за да биде сакана. Можеби сум груб со пишаново можеби ќе ме осудат но тој сум. Нека се цени повеќе без разлика на се. Некој ако ја сака ќе ја сака нејзината внатрешна убавина. Телото е привлечност кое е минливо тоа се менува. Но Карактерот и внатрешноста на еден човек е засекогаш. Претходно прочитав нешто што не ми се свиѓаше се надевам ќе поработи и на тоа. Поздрав.
Човече, само едно сватив - можи и никогаш да не те бакни да е затрескан во тебе. А можи и 10 години да е со тебе и да не те сака. Знам 10 годишна врска - тој и раскинал. Абе да земиш еден стап и да ги убиеш од ќотек, како мали деца се. Затоа, само нека ме бендиса некој, абе мајтап ќе си прам со него, ќе го газам до колку шо можам.
Зошто е гомно. Зошто појма нема како треба да третира некоја. Дури и да сакал да се гледа со некоја друга, требал да ти каже "еј, стварно не си одговараме" и после да си тера по патот.
Не, не бевме во врска се запознавме на журка преку другарка, се видовме само 3-4 пати, не ни пишувавме многу ама кога ќе се видевме онака ни беше убаво. Некогаш јас не враќав на пораки, некогаш тој, некогаш само ги отваравме пораките но не си враќавме, последната порака беше од мене и после ми прати слика со девојчето. Не го познавам девојчето не му ги знам другарките, освен некои од инстаграм што споделува фотографии.
Тоа што сите го рачунате за 'привлечност по изглед' нема врска со изглед, туку со attitude and charisma.
На возраст од 35+ да бидам или биди некој затрескан онака, оти ме видел на улица или во кафич, не верувам и никогаш нема да поверувам. Може да ми е привлечен или да сум му, ама затрескување од гледање само, во сериозни години НЕМА. И јас знам многу долгогодишни врски кои прекинале. Нема лутиш тука. Подобро така, отколку со деца после. Ако некој не ме сака покрај него или обратно, 2, 3, 5,... Небитно колку години поминале, ако не се гледаме заедно во иднина, или едниот не се гледа во таа врска, на сила ли треба да се тера, атер на годините? Не. Ништо на сила не бива. И не ми одговори на прашањето кое ти го поставив. Еве кажи по твое, баш ме интересира? А за тоа дека некој ако те бендиса, ти ќе го газиш, никој не е должен да плаќа за нашите грешни избори и несреќи во минатото. Можеби тој ќе биде баш човекот што ќе те сака таква каква што си, ама ти водена од твоите фрустрации нема да му дозволиш, не само на негова штета, најмногу на твоја.
Имаш чудни размислувања. Сосема е во ред и по 10 години да се разделат ако сфатат дека не си одговараат, нема тука ништо погрешно, подобро разделба одколку да си несреќен покрај таа личност.
Харизмата освојува, точно така. Знам да речам мој тип, а немам зацртано тип во главава, едноставно има нешто што привлекува, тоа е таа харизма.