А зошто мора да најдеш некој??? Жено, уживај во слободата и посвети се на себе и твоето дете. Не ти треба никој друг. Не живи за тие што рекле или што ќе речат. И јас живеам во место кај што секој за секого знае се и не се замарам со тоа кој што рекол. Поработи на самодовербата. И дај си време, ќе најдеш некој кој ќе те цени каква и да си, но најпрво почни сама да се сакаш и цениш.
Имам и јас блиска разведена со дете, па си има партнер сега заедно живеат. И она на почеток беше разочарана, песимистично гледаше на работите дека засекогаш сама ќе остани итн. Но, се посвети прво на детенцето, па на сама себе, си најде нова работа и партнерот сам дојде најмалку кога очекуваше. Муабетот ми е дека не треба ништо да форсираш. Полека, животот е пред тебе, не си престарена. Ќе си дојди се во свое време, колку и да ти изгледа невозможно. И друго многу битно, не дека можиш ти од корен да се промениш, ама пробај смени го размислувањето. Не биди толку негативна, не размислувај толку површно и не барај секаде скриени намери или дека си ти помалку вредна дека си разведена. Сѐ во свое време, трпението е најбитно. @macencef
Jas samo edno ke kazam, ovoj pat uste poveke gi krenav kriteriumite za partner. Ne mislev deka ke najdam i so ovie kriteriumi nekoj, pa ete....valjda toa sto baras go naoga patot do tebe. I podobro edna ama pokvalitetna vrska, makar i za privremeno, otkolku da imam poniski kriteriumi. E sega, za visoki kriteriumi realno, treba da koregiram prvo tezina, vtoro izgled, pa da baram. Da bidime realni. I ne e po sekoja cena, ama zosto da sum sama i da ne se izboram za podobar i poispolnet zivot?
Ти си знаеш најдобро, ама принц на бел коњ не чекај зашто навистина тоа не постои. Ако веќе не сакаш да си сама, барај нормален човек, што има разбирање и ќе ти е убаво. Знам дека кога ќе се изгориш на жешко млеко дуваш и на јогуртот, но има за се надеж, времето ќе покаже.
Princ? Ne mi bese toa poentata. Sakam da kazam deka ne vervav deka ako gi podignam baranjata kon nekoj, deka voopsto ke mozam da najdam nekoj. A najdov i kako i da zavrsi, sepak podolga i pokvalitetna vrska imav otkolku vo minatoto. Ama sega vikam ke go krenam uste poveke standardot, a ne princ. Jas ne sum princeza, pa da baram princ. Kako i da e, i da ne uspeam, ke se podobram kako coek. I da, ne znam koj spomna, sum vo hipomanija malku vlezena. Da ti se pluknam sostijbata. Sepak ovaa godina najdobro ja menagiram. Sekoja prolet mi e polosho, sekoja. 13 godini ziveam vaka. Eksik.
Kako sme ! E manipulativno postaveno prasanje neslucajno uste vo samiot start,mozete da odgovorite,od kade bi mozel/a da znam kako ste,ima nekoi koi go koristat ova im se sviga samo meko ubavo zvuci,no ako toa vi go postavi vistinski manipulator so ovoj ili slicen odgovor ke go poparite i ke mu se vidi toa na liceto,normalno rikverc so slajf nazad od takov,mala sitnica koja moze da vi zastedi mnogu vreme.
Не знам... да сум јас, не би сакала да се премажам. Ќе си имам онака, за занимација 'дечковци', ама сериозна врска, искрено, неќам. Посебно дури е малолетно детево. Нема шанси да и' донесам дома некој алабак. Од кај знам шо стока е? Може и најарен да изгледа, па после да испадне тешко пореметена будала. Средби надвор фала-пријатно.
Да и јас баш истото си го помислив од каде да знаеш каков е , доверба да се остави со детето непознат маж никогаш.
Апсолутно се слагам, среќата е многу битна, а и секој заслужува да биде среќен, али не и да биде сам низ животот освен ако е лична одлука.
Ја развлековте приказнава којзнае каде, а маченце сеуште го нема најдено партнерот на својот живот. Доволно возрасна е, нека процени кој и колку е сериозен, биди отворена и искрена на почеток објасни му ситуацијата која што ти е и тоа е тоа. Заминавте во друг правец на темава, и јас можам да се надоврзам со ваква тема, сум бил сведок на се и сешто и сум осетил на своја кожа т.е на мајка ми. Таа се разведи остави дома две деца мене и брат ми (аутистичен) замина да живее со друг за кого се премажи, но тој имаше 3 ќерки, од кои едната само ја прифати, а после и таа не ја сакаше. Пекол е и тоа, ама тоа е, да не се надоврзувам на теми секакви... осетлива и чувствителна тема е ова и треба поголема одговорност и сериозност, бар јас сум таков карактер, па сеа...
Не смееш вака да размислуваш. Еве пример доколку некогаш сум во таква ситуација, би прифатила туѓо дете и не би се гледала како некоја невредна, никаква и слично. Постави си лични стандарди и тоа е тоа.
Ne znam dali ova e za vo ovaa tema no bi cenela tugjo mislenje. Pred nešto poveke od mesec na forumov zapoznav eden tip. Mislam instant kpnekcija, kako so nikogo dosega, 5 časa pominaa kako 5 minuti. Ista vorzrast, isti razmisluvanja astrološski kompazibilni za onie koi veruvaat vo toa. Se beše ok se dodeka ne prodolživme na Instagram. Potoa poćna da insistira na kamera.Mu rekov da zabavi malku. Denes koga sakav da ja prodolžam konverzacijata beše vo fazon kao od različni gradovi sme, ova nema da bide ništo seriozno. Mislam. Where did I go wrong?Navistina se zagreav za tipot.