Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Мислењето е исто тоа што си немала дечко апсолутно не ти е никаква предност ниту те прави подобра девојка од другите кои имале ниту пак полоша.

На Tih-ana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Е, голема предност кај најголем дел од мажите. Да не се лажеме.

3. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    А зошто?

На Traveler91, Tih-ana и WildMk им се допаѓа ова.
  4. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Никој не може да најде сеопфатен одговор на ова прашање, но така стојат работите на терен. Значи, зборуваме за девојка која не мора да е некоја ултра лепотица, туку нормална, одржување на хигиена, пристојно облечена, интелегентна. Верувам дека најголем од мажите кога би планирале нешто сериозно би се затрчале по таква девојка.

На Tih-ana и Ana.brojka им се допаѓа ова.
  5. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Чудно, баш мислев дека обратно е најчесто.

6. Peanut Butter

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    А каква врска има тоа со тоа дека немала дечко до 27 години? Еве јас ќе ти кажам зошто најчесто остануваат без дечко до тие години. Затоа што многу им ласка сите да ги 'бркаат', па со сите има по некој флерт, мување, а врвно задоволство им е дечко на некоја другарка да им се пушти и тоа им е доказ дека се неодоливи. По некое време ќе фатат некој, ама немаат искуство, па прават почетнички грешки и испади. Што квалитет гледаш во ова? Да се разбереме, илјадници причини може да има зошто некоја немала дечко до 27, може едноставно не сакала, но погоре сакав да ти доловам дека не е некоја доблест со посебна вредност (а стварно познавам 2 вакви).

На Ladybug98, Tih-ana, Markian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Јас ништо не кажав.

Само споделив дека во различни држави и култури различно се гледа на овие работи. Некаде е огромен плус, некаде минус, некаде средина.

Во Македонија е дефинитивно голем плус. Сигурно и самата си свесна дека е така. Никој нема во Македонија да те гледа чудно и да те смета за фрик ако си немала дечко. Напротив, баш мислам дека ќе бидеш повеќе привлечна.

8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.535
    Тоа е оној менталитет дека додека се млади мажите менуваат женски и одат по "лесните", а кога сакаат да се женат одат по оние "мирните" кои немале дечко. :| А за мажите нема везе.

На Hellobeautiful, Traveler91, Glowy и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Peanut Butter

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Не можам да не се согласам, но тоа е за жал така. Не е ни лошо ни добро да немаш дечко до 27, едноставно не е нешто што те дефинира. Ама, прости луѓе...

На Traveler91, Tih-ana, MeowMeow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Leat

Leat Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2016
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.077
    Па поприлично прост и малограѓански став...
    Ова е Македонија, баш затоа и звучиш ко селски фраер, не е Саудиска Арабија. И можеби не сме кој знае колку напредни ама последниве години и новите генерации прават доста големи промени, во позитивна насока.
    Мене би ми било чудно да девојка до 27 немала ниеден дечко, не мора долга врска ама ниту бакнеж, ниту некој за забава, ништо? Не познавам такви...дури и најповлечените имале некаков однос.

Па дечко бре, баба ми што има рамно 80 години, а е мажена на 19 имала 2-3 дечковци пред дедо ми и не била сметана за неморална.
    Стварно доста понапредна била од амеби како тебе.

Да немаш дечко до 27 не е ниту предност ниту недостаток или пак може да е и двете.
    Или нешто сериозно и фали на девојката или па е толку премија да никој не и доликува (во што се сомневам и што може да постои само во главата на оние што на крај остануваат сами).

Немојте да бидете такви кретени, не викам да прифаќате нешто што е премногу (а што е релативно), да речеме 30 дечковци до 22 години. Ама што ако сменила?

Баш поради фактот што постојат вакви сељаци од машки род никогаш во животот не би била само на еден зашто каков и да е не заслужува 100% од мене.
    И уште една убава изјава на Наташа Беквалац: ЛАКО ЈЕ БИТИ ПОШТЕН КАД ТЕ НИКО НЕЧЕ.

Поздрав до сите закрепостени балканци што сакаат да е*ат, а да земат невина! Ова е веќе женски свет, припадници на затуцано племе.
    На крај ќе завршите со некоја што никој ја нечел.

Последна измена: 15 јули 2021
    На Ladybug98, Traveler91, asdas и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.267
    Ти треба некоја неискусна да ја контролираш и манипулираш.
    Да не може да спореди со ништо и да мисли дека ти си 'најдобриот' на светот... а ако сврти уште еден, гарант ти нема да и' си изборот.
    Е затоа сакаш да е некоја што немала дечко пред тебе.

Поработи на себе... и да најдеш некоја, нема долго да е среќна со тебе.
    Никој не треба да те гледа како 'фрик' и да не си имала ние ден дечко цел живот и да си имала 100.
    Само тоа не можеш да го сфатиш оти 'вредноста4 на жената за тебе е во пи*ката... рестото е украс околу нејзе.

На Hellobeautiful, Ladybug98, Traveler91 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.209
    Допаѓања:
    8.952
    Зашто ја хејтате девојката ако немала дечко до 27?
    Едноставно немала, шо сеа?
    Можда не сакала, нејзино право.
    Значи некој малку ако отстапува од мнозинството одма нешто не е у ред со него?
    Ако е ова е веќе женски свет треба да и дадеш поддршка а не без причина да се осеќате загрозени.

Кој како сака нека си тера, stop questioning other people's choices

Последна измена: 15 јули 2021
    На Hellobeautiful, buba4e89, CoverGirl10 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.535
    Никој никого не хејта, ама причината заради која немала дечко според мене Е битна, пошто може да биде црвено знаме. 27 години не се малку и јас би се замислила пред а бидам со возрасна особа која никогаш не искусила такво нешто, ќе се запрашам за каква би била нивната зрелост доколку би стапила во врска.
    Како што кажа членката, не е ни предност, ни маана, ама може да биде.

На Hellobeautiful, Billy Idol, Ajronmen и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Toa sto nemala decko do 27 ne go menuva nejziniot karakter i ne ja pravi podobra devojka od drugite.

На deskarada и Tih-ana им се допаѓа ова.
  15. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Научи првин да читаш. Никој тука не зборува јас што сакам и каква јас ќе одберам, туку констатирам факт дека во Македонија никој нема таква девојка да ја гледа како минус, туку како голем плус. Само дадов одговор на девојчето. Зошто е тоа така има милион причини, а најдобро е да се вработиш како анкетар, па прави анализи на терен. Можеби тоа ќе ти го даде одговорот.

За мојот избор не се секирај. Има кој да мисли. Ти не сигурно.

На Skylar и Tih-ana им се допаѓа ова.
  16. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.209
    Допаѓања:
    8.952
    Точно.
    Не ја прави подобра, но ниту пак ја прави полоша

На buba4e89, Brinetka, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.209
    Допаѓања:
    8.952
    Ок веројатно би се интересирал за причината.
    Ама исто толку би ме интересирало и причината зашто некоја личност раскинала сериозна (долга) врска и зашо била неуспешна. Бидејќи и тоа може да биде црвено знаме. И тогаш пак би се прашал за зрелоста на личноста.
    Мислам дека овие прашања би си ги поставиле и машки и женски, без разлика.
    И двата случаеви си имаат предности и маани.
    И двата случаеви се подеднакво во ред.

На Cookie21, buba4e89, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  18. La profesora

La profesora Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2021
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    413
    1љ311
    Taka e. Vo teorija ste mnogu liberalni, kao biten mi e karakterot, ne kolku imala bla,bla ama koga ke dojde do seriozna vrska ili brak, ne e seedno dali imala 1 ili 10 +. Spored mene malku licemerno od vaša strana.

На Skylar му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.745
    Допаѓања:
    80.147
    Машко 25+ за едно прашање во пп?

20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.560
    Само се надоврзувам, исто би се прашувала зошто некој дечко имал повеќе кратки врски. Ми делува на несериозност и остава впечаток на личност која сака само забава и не сака долгорочно да се обврзува за ниедна девојка. Дури и да сакал тој да има сериозна врска, а ниедна од кратките врски не му прераснала во сериозна, тогаш ќе се запрашам поради која причина на ниедна претходна девојка не и чинел, кои се тие црвени знаменца поради кои го откачувале.

Всушност важно ми е, особено кај некоја долга врска кој ја прекинал врската, дали тој или таа. И дали е поради неверство или поради која друга причина.

На Hoping, deskarada, Ajronmen и 5 други им се допаѓа ова.