Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Со добар другар, по година дена пуштање од негова страна (тој не ме привлекуваше), разговаравме и ми кажа отворено за тоа (но, и пред тоа отворено ми има покажувано љубов, почит и грижа). Проблемот е што во муабетот ми спомна како еден период толку немал надеж што пробал да иде со некоја друга. Но, сеуште се однесува како заинтересиран, едноставно се забележува, и сето ова трае веќе речиси 2 години. Што мислите дали навистина толку му значам или едноставно сака да биде во врска? *Да напоменам нема влезено во нитуедна врска досега, ниту било какво зближување со женска особа.

2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    40.051
    Или со други зборови, битна е историјата на партнерот, не од страна на број, како број, тој не е битен, туку подлабоко зошто и како донесувал одлуки во одредени ситуации. Тоа открива доста за една личност. Затоа е битен дел од запознавањето и искрен и отворен разговор може да помогне дали двете страни си одговараат, или не.

На IRBBB, MeowMeow, deskarada и 4 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Кој факт, кои црни камења???
    Ситуацијата на терен ич не е таква како во твојата глава.
    Ни една не остана сама, оти имала други дечковци пред сегашниот сопруг.

Прашај ја мајка ти, сигурно и таа имала дечковци пред татко ти.
    -----------------------

И цел живот да немаш ни еден партнер не е срамота, ама за некого да одлучуваш дали 'вреди' за врска по тоа дали имал, или немал и колку партнери имал претходно, е благо-речено...
    не.. нема ни 'благиот збор' да го употребам, оти бан ќе ми стегнат.

Амин!

На asdas, Leat, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Искрено сите машки не се исти.
    Некој што немала дечко воопшто или односи , нема да имаат проблеми ,тоа е позитивен плус.
    Но имаа некој што не сака таква сеа ќе речаа пример леле воопшто немала дечко ,не знае да се мува а не знае "односи" како ќе го задоволи ....
    Пак ќе кажам секој не се исти.
    Единствено девојката да биде искрена а тоа друго што немала дечко воопшто тоа ич да не се грижи,ќе си дојде и то
    Тој што ќе те сака и таква невина или со мана и асален е ,е таков почитувај си го.. тоа е мое мислење

5. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    481
    Што ако не имала сексуално искуство не е зрела личност?

На cresa-jagoda, deskarada, La profesora и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Dominik

Dominik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.399
    ?

7. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Кои факти?

https://www.independent.co.uk/life-...s-lose-virginities-later-age-26-a8340156.html

Кога може во една Америка невиноста пред брак да е во пораст и на цена, можам да замислам како е во другите далеку потрадиционални општества и земји.

Проблемот со тебе е што се движиш во одреден круг на луѓе, комуницираш со исти луѓе и форумот ти е “safe zone“. Реалноста е многу подруга.

Јас не велам што е во ред, а што не, туку само ти ја покажувам реалноста каква е, и како размислуваат мажите. Кога маж бара забава бара друго, кога сака брак бара сосема трето и секоја реална особа ќе ти го потврди тоа, а тоа колку се способни да го најдат тоа што го бараат е веќе друга тема за разговор.

Сите мои другари преку 50 извори се распрашуваа за сегашниве сопруги/вереници. И, тоа се луѓе со факултети, кариера, пари.

Се согласувам дека има и такви на кои ништо не им битно во врска, но најчесто такви примери се мажи, кои ги згазило времето и немаат што да понудат на пазарот, за да добијат подобар квалитет, па дај што даш у животу.

8. La profesora

La profesora Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2021
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    413
    Сите мои другари преку 50 извори сераспрашуваа засегашнивесопруги/вереници.
    Kako da sme pred eden vek pa pak mora rabotite da odat preku treti, nekoi moderni strojnici. Ako ti ne si sposoben da ja proceniš ličnosta pokraj tebe preku vremeto što go delite zaedno, a ti trebaat mislenjata na xx drugi togaš spored mene ima nekoj problem so tebe. Mislam sekoj Janko, Petko i Trajko može da ima vakvo i onakvo mislenje za mene pa da me mrazi ili ocrnuva. Ako vi se dopagja nekoj i gledate nekoj potencijal vo nejze ke bidete so istata makar i za inaet na lošite jazici i pokraj burnoto minato. Ova samo pokažuva deka ne ste taka evoluirani, i pokraj fakultetite t.e deka edno ste na zborovi a drugo na dela. Što lošo zboruva za vas a ne zaboravajte deka paričkata ima 2 strani t.e kolku birate tolku i ve biraat.I na žena ne i e seedno dali ste imale 1 ili 10.A što se odnesuva do istrošenite likovi što nema što da ponudat, veruvaj deka i tie prebiraat, od moe iskustvo. Vsušnost i zatoa se tamu kaj što se.

На dea.18, Traveler91, asdas и 3 други им се допаѓа ова.
  9. arabella_

arabella_ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    364
    Скроз се согласувам.
    Што понашање ви е тоа да се распрашувате за сопруги/вереници. Ќе ви смени нешо (во поглед на емоции) ако имала поголем број на партнери или ако Трајко вика дека е курва?

На Brinetka, asdas, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  10. La profesora

La profesora Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2021
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    413
    Toa samo znači deka im e pobitno tugjoto mislenje i deka ne rezoniraat so svoja glava. I na krajot na kraištata ne ja sakaat tolku ličnosta za koja se rasprašuvaat. Da ne zboruvam deka samoto rasprašuvanje avtomatski znači deka ne i veruvate.

На dea.18, Traveler91, asdas и 3 други им се допаѓа ова.
  11. arabella_

arabella_ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    364
    Точноо, мене би ме наведило да знам дека некој се распрашувал. И се најдобро да му кажале џабе.

На Brinetka, cresa-jagoda и Leat им се допаѓа ова.
  12. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Јас никаде не го искажав својот став што и како мислам, туку споделувам лични искуства со милион мажи со кој сум во комуникација. Кога планираат нешто сериозно со некоја девојка или кога ќе им дојде време за брак и те како се распрашуваат преку трети лица, а не си свесна колку помеѓу тие трети лица има жени.

И, тоа држи вода дека некој намерно може да оцрни друго лице, а да не е вистина.

Апсолутно знам дека паричката има 2 страни и дека вие жените се распрашувате за мажите. Нормално дека сакате да знаете со кој стапувате во врска. Посебно кога планирате брак и потомство.

13. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Манипулатор.
    Го чека секој момент да те понижи.
    Бегај од такви.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Во статијата никаде не пишува дека се чуваат за брак. Исто како и @WildMk и ти комуницираш со слични на тебе (не знам како успеваш да комуницираш со милион мажи, ама ок). Не велам дека не треба да се распрашаш за партнерот, треба, независно дали си машко или женско, постојат сексуално преносливи болести, но пред сѐ, треба да те интересираат други нешта (како зрелост, карактер, ставови), многу повеќе од број на сексуални партнери. Ти кажуваш како размислуваат твоите другари, а другари сте бидејќи сте слични, но тоа не значи дека тоа е светски тренд.

На Leat и WildMk им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Во 43 години, сум сменала друштва со различни бекграунди, убедувања, ниво на образование, социјален статус... генерации и генерации приказни...
    Во на мајка ми времето(52ра е родена) не било битно до толку дали имала претходно дечко, а не пак денес.

Е во на баба ми времето(родена беше 24та) официјално било битно, ама неофицијално и тогаш имало се' што има и денес.

На Leat и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  16. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Сакав да кажам дека нормално е да се бираме по сличност, ама не смееме да генерализираме само врз основа на нашите лични искуства. Но, од друга страна, факт е и дека искуствата како на @Abracadaver не се ретки во Мкд, што не би можело да е доказ за ситуацијата во Америка.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    И да му значиш,што дека,и да се работи за врска,каде си ти во причава,како што кажа не те привлекувал,и непривлечноста ке пробаш да ја компензираш со тоа што многу му значиш !!!

18. LadyMau

LadyMau Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    137
    а како девојка на дечко да му наговести дека не би да има односи
    со него бидејќи полниот орган му е многу голем и има опасност да
    ја расцепи?

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.502
    Женско сум ама ќе ти одговорам.Едноставно, голем ти е ми е страв да не ме расцепиш и нејкам секс со тебе. Нема потреба од вртење индиректен муабет ако нешто не сакаш да направиш, особено секс. Може и да се изнајде решение ако само ова е проблемот да се разговара отворено ако е во можност партнерот да биде понежен. Искрено ако сакам секс со некој нема да го пропуштам ради големината освен ако е минијатура и ништо не чувствувам. :D

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Ахам, слободно вметнувај зборови во уста. :?: Мислев на емотивната страна на работите, под што спаѓа и зрелоста, едноставно моја преференца (на таа возраст!) би била личност која минала низ раскинувања, искусила падови во врска, веќе знае во што се вклучува.

На WildMk, Leat и Arjanit2021 им се допаѓа ова.