Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Baraj ljubov vo nea ke imas se sto ti e potrebno i poveke od toa.

На Traveler91, MarianaBT и loveandhope им се допаѓа ова.
  2. Losha_devojka_

Losha_devojka_ Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    64
    Зошто некое машко љубомори воопшто кога девојчето има само другари, дури сака и да крене рака на неа...
    Чисто директно ке кажам дека ситуацијава е моја, и вика дека ме сака во последно време стана мн љубоморен и нервозен ама рековме од почеток ке почнеме..Тоа го истолерирав ама понатаму не бии...

На Bibce_, Arjanit2021 и LadyMau им се допаѓа ова.
  3. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Ни тоа не си требало да го истолерираш. Што подалеку од такви.

На Angie1432, Guns N` Roses, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Skylar

Skylar Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2019
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    481
    Емоционалната зрелост ти е способност за правење на позитивни,корисни избори на предизвици кои ги приредува животот.Карактеристично за лице со емоционална интелигенција, социјални вештини, емпатија и сл.Со безбројни раскинувања не се станува емоционална зрела личност.Ниту пак некоја девојка ако немала сексуални односи не е емоционална незрела личност.

На Angie1432, cresa-jagoda и deskarada им се допаѓа ова.
  5. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Немој да веруваш на такви негови манипулации: од почеток ќе почниме, ќе се сменам, те сакам. Љубомора, контролирање, а посебно тоа што сакал да крени рака се најголеми црвени знаменца во врска. Ако сега толерираш и трпиш, после уште полошо ќе е. Раскини и спаси се од него.

На EmilyMonte, Maria.Fernanda, deskarada и 4 други им се допаѓа ова.
  6. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Moze li sovet vo inboks?

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @loveandhope пред да се сретнам со мојот сегашен сопруг и јас имав долгогодишна врска што заврши неславно. Не би да пишувам детали, на крајот повредена, недоволно ценета итн бев јас, но и таа што раскина. Како и да е, деца бевме. После 8 години раскинување и никаков контакт, типот исто како тебе почувствувал потреба да ми се извини и да ми ги каже баш истите работи што ти ги спомна погоре. И без срам и перде ми пиша на вибер. Јас во брак, со стомак до заби. Ја отворив пораката, бидејќи поим немав чиј е бројот. Фино поштено го изигнорирав, бидејќи бесполезно е после години ние да копаме стари рани, па да се каеме, да си простуваме, бла бла бла. Јас, ете како верник што учи и се труди да простува, одамна му простив. Но никогаш не би се видела со него, ниту пак ако случајно се сретнеме би прифатила да разговарам со него. Јас веќе имам друг живот и пред сѐ семејство. Што ми вреди нечие каење?
    Друга работа, среќа што маж ми е ептен искулиран човек, полн со разбирање. Кога му кажав за пораката, само се насмевна и ништо не искоментира. Шо ако не беше таков?
    Или, што ако јас имав некои чувства, па заминев да се видам со него? Некогаш не треба да направиш нешто, прељуба е и да мислиш на друг.
    Размислуваш за можноста да растуриш нечиј брак само за да си ја исчистиш совеста?

Да бараш сѐ што можеш да дадеш. Зошто мора да е или-или? :^)

Бегај од него девојко дури те држат нозете. Тоа не е љубов, болест е.

На TheDongerino, venus♡, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Зашто затоа што има проблем со сопствената личност,неможе да се прифати онаков како што е тој треба да е таков како во неговите фантазии за себеси,та дискрепанца со реалноста или вистината му создава проблеми или нервози

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Веднаш кога ќе го видиш ова, треба да раскинеш со тоа машко, затоа што е несигурно чоече што сака да ги контролира партнерите.
    Натаму, само полошо ќе биди.
    Вака изгледа зачеток на семјно насилство.

На venus♡, cresa-jagoda и Losha_devojka_ им се допаѓа ова.
  10. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    31.294
    Овој е истиот за кој бараше совет во друга тема, дека при односи наместо полека да те опушти, насилно влегува?
    Сега па уште рака да крева.
    Човек кој те сака првин ќе те опушти, ќе се грижи и тебе да ти е океј, не само него.
    Другиот пат можи дури и ќе крени рака и чим крени нема да биди само еднаш иако би те лажел дека нема да се повтори.
    Ти имаш право со кој сакаш да се дружиш и никој не смее да ти кажува посебно не еден тип и да те контролира.
    Бегај од него.

Последна измена: 17 јули 2021
    На Bezimenka90, WildMk, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. loveandhope

loveandhope Нов член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Ама викаш ти си таа што раскинала, а потоа тој се појавил да се извинува. Значи нешто згрешил тој на крајот од врската па сега сака да се извини за тоа?
    Во мојот случај јас сум таа што раскинала и таа што сака да се извини за некои работи и да објасни некои работи.
    Не знам стварно. Те разбирам, и се согласувам од една страна, али од друга страна мислам и нема ништо лошо некој да се покае и извини на некого. Не би го гледала тоа како 'ни срам ни перде' туку баш како многу духовна постапка, постапка без его итн. Точно дека поминало време и се тоа, и технички 'не вреди' али веројатно останува до личноста да ја интерпретира како сака. Јас одамна вистински му се извинив на свемирот ете така да кажам и од срце се покајав, така што можеби ваквата постапка и не е потребна. Луѓето грешат, сите грешиме, и е многу убаво кога ќе го сфатиме тоа, е сега дали да го кажеме или не, не знам..
    Не го гледам само како чистење на моја лична совест, туку како убава човечка постапка и за едниот и за другиот. И мислам намерата е најбитна. Ако жена му е хистерична тогаш било која работа може да ги раскара, не само јас. И воопшто не мислам дека вакво нешто може да растури нечиј брак, ако бракот е силен, ова не е ништо.
    Но добро, сепак ќе одлучам ништо да не постапувам. Ако некогаш го видам низ град или негде културно ќе го поздравам, можеби и тогаш да иницирам некој дополнителен разговор ако дозволува ситуацијата, ако не, тогаш ништо.

12. Dominik

Dominik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2021
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.399
    Зошто мисли дека сите се како него,дека не постои другарство од различни полови.
    Ќе го кажам како:
    Неиживеаност.
    Бегај од такви.

Јас бегам од такви девојки што се љубоморни на секое нешто.
    Верувај подобро ќе ти биде;)
    Има играчки нека прават што сакаат со нив,а ти не си играчка па да си игра некој со тебе.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.800
    Немој, има жена и дете. Си продолжил со животот. Додека се' уште имало време и прилика ти не си сакала ништо, немој сега да го бараш. Остави го минатото каде што му е место и продолжи си напред.

На Ladybug98, loveandhope, deskarada и 3 други им се допаѓа ова.
  14. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    31.294
    Зошто сега? Шо корист? Поминало време, а и е женет и дете има.
    Кога било времето ти си му раскинала и не си сакала ништо, сега е касно многу.
    Остави го човекот нека си го живее животот и не му се мешај.
    Можи си осамена или така се чуствуваш, но вашето поминало одамна.
    Извинување сега не вреди.

На Ladybug98, Billy Idol, loveandhope и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.487
    Допаѓања:
    97.001
    Ако жена му е хистерична, ич да не ти е гајле. Ако се раскараат за било која друга работа, пак да не ти е гајле. Само гледај таа работа да не си ТИ. Ако ти е досадно, најди си занимација. Остави го човекот на раат и таму каде што припаѓа - во минатото.

На Ladybug98, x.Daisy.x, ForeverYoung и 8 други им се допаѓа ова.
  16. loveandhope

loveandhope Нов член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    @Bitter-Sweet @deskarada @Emy867 Во ред, во право сте мислам. Верувам дека ми простил и дека се помирил со ситуацијата. Нема што да рчкаме во минатото, касно е сега, ништо нема да се добие дури и тоа извини може да го боли повторно бидејќи дошло но касно.

Само не ми е јасно, еве правам рефлексија и пак не разбирам зошто сега ми доаѓаат овие мисли. Сеќавање на заеднички спомени, патувања, слики, зошто сега после 3 години?? Како е можно да бев толку ладна и да не ми дојдеше ниеднаш мисла како Еј па ај да пробаме повторно, ќе дадам шанса, еј па види колку спомени имаме заеднички, да пробаме пак, јас ништо наеднаш свртив нов лист и апсолутно никаква мисла или сомнеж не ми поминуваше низ глава. Што се случува сега? Како да го победам ова чувство и да продолжам напред како и што имав продолжено минатите неколку години?

17. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    За да свртиш така нов лист значи морало тогаш кај него да ти сметале некои работи,кој со години си ги заборавила,избледеле и ти остснсле само убавите спомени.Но во овој момент кога повторно би била со него и кога повторно би се соочила со истите нешта кога тогаш ти пречеле повторно ке ти пречат и пак ке го откачиш по вторпат:D

На loveandhope му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Тогаш ти бил здосаден, изгустиран, лесно достапен (те молел да се смирите), не ти претставувал никаков предизвик...сега е туѓ, со жена и дете, недостижен и недостапен и одеднаш пак е интересен.

Остави го на раат, помири се дека тоа е тоа и наредниот добар дечко немој да го сфаќаш здраво за готово.

На Glowy, Justicija, senza.parole и 4 други им се допаѓа ова.
  19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Да крене рака? Не ја сваќај љубомората како нешто што те пали и шамарите, многу е опасно некој да е болно љубоморен.

На Kikiccc, cresa-jagoda и Losha_devojka_ им се допаѓа ова.
  20. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.233
    Допаѓања:
    40.050
    Затоа што веројатно немаш баш среќа во твојот живот на љубовно поле, се чувствуваш осамено и се присетуваш на тој период, на убавите моменти што си ги поминала со него, па се преиспитуваш зошто така си постапила и си го одбила тогаш на лош начин.
    Жалиш по пропуштената шанса, повеќе отколку по него. Уште потешко ти доаѓа тоа што тој е среќен, во брак, со деца, а ти си тука, сама, со никого покрај себе.
    Ете, затоа.

На Cosmic Girl, Glowy, senza.parole и 9 други им се допаѓа ова.