23 имаме. Сакав да кажам дека кога ќе имам 28 би сакала да имам стабилна врска, ако не со него тогаш со некој друг. Не тогаш да ми почне дејтинг животот, знам дека не би имала нерви за тоа.
Па прашај го кога ќе се видите Пример ти излезе нешто свадба ,бебе и ти на тој момент ќе го прашаш, да те прашам кога си спремен свадба,деца и колку деца сакаш да имаме ,чисто онака си прајме муабет не ми се брза...во таа смисла нешто прашај го и ќе сватиш ,ако одбеѓава на таа тема тогаш не знам зошто сте заедно, место да кажи не сум спремен тек за 4,5 години...или зависи ако оди на работа за да има пари и за свадба и за деца и за куќа ,и ако се е во ред сепак нема потреба да одбеѓава, само нека биди искрен и тоа е то
Нема врска со годините, кој како си сака а годините нигде не пишува кога треба кој како си ја наредил
Нека ти текне на чувството што го имаше кога му раскина и зошто му раскина и одма ќе ти се одмили, сети се уствари дека никогаш не те привлекувал физички, и јас имав ваков случај и кај мене ова работи па пробај и ти
da i jas bi sakala odgovor primer za nekolku godini kje bide a ne skroz da ja otfrla zasekogas idejata za zaednicki zivot vo idnina.
Никогаш не правете компромис со Љубовта само затоа што во моментот сте сами,кога не сакате и мислите дека не треба да бидете сами,и по линија на помал отпор ајде ке го побарам оној на кој му раскинав,тоа е бедно,освен ако навистина не сте се вљубиле во него во мегу време во тој случај е во ред,во спротивно се навлекувате во уште поголем проблем.
Од истите причини од кои и женските изневеруваат а не им раскинуваат на машките, најчесто неисполнетост на едни со други, желба за авантура, задоволување на одредени страсти
Кога некој сакаш правиш се за да не го повредиш, бидејќи неговата болка е и твоја исто и среќата. Така да, ако можеш да го/ја провредиш тоа не е љубов. Манипулатор би рекол: Не ти кажав за да не те излажам, за твое добро е, во тој случај е љубов ако си смотан/а да веруваш
Затоа што не се ,,будали" да раскинат, кога со најмалку две девојки може да бидат заедно. Си шараат на страна и потоа се враќаат како да не било ништо.
Како и да вртиш будали се. Затоа и е ставено во наводници за да не биде погрешно разбрано. Инаку на некои не им е важно тоа дали ја сакаат, само бројките им се важни. Што е тотално погрешно и изопачено.
Имаш два типа на изневерувачи, без разлика на пол: 1. Луѓе што изневеруваат затоа што врската не им е добра. Тргнала по надолна линија, преминала во навика, чести кавги, расправии, без интимни моменти, или лоши. Ова се почесто личности кои се во подолги врски и се кукавици да раскинат, да бидат сами, туку гледаат одма од една врска, да скокнат на друга. 2. Сериски изневерувачи. Овие изневеруваат затоа што им се може. Едноставно не сакаат моногамна врска, сакаат забава, адреналин итн. итн. И секако си ќутат и не кажуваат затоа што не сакаат да ја изгубат партнерката.
Ако е еднаш, или два пати, во 30-50 години... може да е 'момент на слабост'... Ако смеам така да го наречам.