Здравоо!! Ми треба совет од некој посикусен од мене. Имам 22 години и бев во врска 2ипол години. Дечкото(исто 22) е од друга држава(во која што јас студирам), ама моментално сум веќе од јули во Македонија, и не се имаме видено. Додека бев тука се беше во ред, немаше никакви знаци дека следи нешто лошо, но пред две недели наеднаш ми раскина(преку порака бај д веј). Е сега, врската јас мислам дека беше генерално океј. Ми беше прв дечко и прв за се, па можеби се затрескав и правев грешки. На моменти бев insecure и љубоморна, ама ништо повеќе од нормалното. Му давав време секогаш да биде со своите другари и да ги врши своите работи на факс, за после да се види со мене. Но, секогаш јас бев иницијатор за да се видиме, кога ќе одев кај него спиеше по цел ден а јас се нервирав и бев тажна по целлл ден, го молев да одиме негде или да правиме нешто, но не сакаше... Во зимата кога бев вратена во Мк си пишуваше со рендом девојка, не сакаше да ми се јави и пишуваше со неа до рано наутро. Кога имав шанса да ги прочитам пораките со неа (заради тоа што беа на дискорд на неговиот компјутер) имаше срциња, па флерт итн.. Кога ќе спомнев колку ми смета ќе ми речеше моите пријателства нема да ги нарушувам заради тебе блабла ( а никогаш за никоја другарка не сум правела проблем освен за неа).. Искрено, сметам дека правев се за него, отворено го прашував за се, и се трудев да сум што полабава и покул девојка за него, бидејќи сум малку срамежлива и многу емотивна... За тоа како ми раскина, беше наеднаш. ми кажа дека сакал брејк, оти не знаел дали сум јас за него. Ми кажа дека му сметале моите несигурности, па тоа што сум паничела. За сето тоа што ми го кажа му напишав реферат како за сето тоа сум се трудела да го променам и како тој ме правел несигурна намерно( велејќи ми дека сум дебела, дека таа и таа е посекси или попаметна од мене), ама тој само ми рече дека сум во право за тоа што сум го напишала, но не сум разбирала штос и шега. Го прашав што е тоа брејк, дали ќе запознава други девојки, ми рече можеби да можеби не.. Му реков дека неможам да сум во таква врска, и зошто само сега не заврши со мене. Ми велеше дека ме сака, и по неколку пораки ми рече само: ок ако толку ја силиш работата, да раскиниме.. Јас во тој момент сеуште го молев, па неколку дена му пишував, па исто и тој ми кажуваше колку сум кјут, па дека сум била the most special person in his life, па дека ме сакал, дека секогаш ќе ме сакал, ми рече дека му фалам, дека сака да ме види, дека сеуште размислувал, дека размислувал на убави моменти со мене.. Сето ова ми даваше некоја надеж, дека можеби е нсето ова е нешто што ќе мине и дека тој многу ме сака и му значам. И потоа наеднаш го снема, го прашав зошто не ми пишува, ми рече, не сме заедно повеќе немам што да речам.. Па ајде пак по некое време ми рече дека in a way сеуште размислувал. Па ми рече дека ќе ми се јави во недела(вчера). Во овие дена не ме ни праша дали сум океј заради ситуацијава.. Неделата не ми се јави. Пишевме вечерта, ама јас сфатив дека не вреди да се трудам повеќе, и бев ладна кон него. Тој ме праша зошто сум различна личност, дека сум имала "I will start hating my ex" attitude и дека сум му давала негативна енергија.. Што му значи ова? А јас само нормално пишував, без срциња, без толку ентузијазам, сепак многу ме повреди бидејќи ми значеше многу, ми рече многу лоши работи кои не ги очекував, сепак него целосно и искрено му се отворив, и се трудев самата да се подобрам за него, а тој не мрдаше со прст. Во неговите причини за раскинување ме обвинуваше мене, а самиот не се обвини за ништо.. Дали изгледам посесивна или крејзи? Дали згрешив многу? Дали е во мене вината? Што мислите? Се извинувам за долгиот пост и фала ви
Не во тебе апсолутно нема вина,освен тоа што поради неискуство а и нормално сосем на годините не си ја откачила оваа вуцибатина на време,школо за друг пат.
Не е во тебе вината. Единствена "вина" имаш што порано не си завршила со него. Немој никогаш да молиш некого за внимание, оди си во првиот момент кога ќе се осетиш непочитувано.
Многу зборови за да објасниш дека не те сака и те чува само за резерва. Башка тоа доста и те манипулирал. Не само што не си била љубоморна без причина, дури и премногу лабава си била. Батали го и преболи го. Дефинитивно можеш да најдеш подобар.
Мораш да го пресечеш ова брзо или веднаш,ако било каде му оставиш и мал простор,ке продолжи да те манипулира да си игра и иживува со тебе,топло ладно при што може психо физички да те повреди.
Ау девојче: те нарекува дебела, недоволно секси, недоволно паметна, те игнорира кога си кај него, четува со други, суров е .....f..k him out of your system!! Кој квалитети ги има осим дека си заљубена и ти е прв, не сфатив... И запамти: не се менувај за друг,менувај се за себе ако мислиш дека имаш потреба. Ако трчаш по друг, живототво трчкањеќе ти помине и никогаш нема да си ти ти и ќе се мислиш дали ќе те остави кога 'проектот' нема да е скроз успешен...dtmfa..
Морам да искоментирам иако сум женско. Си се спасила. Ако некој те сака ќе те сака секако со сите добри и лоши страни. Си расчистила на време и што подалеку од него. Не во друга држава, на друга планета нека биде. Ќе дојдат поубави работи само како што напиша некој чен погоре почитувај се и сакај се повеќе себеси. Блескај па нека ослепи ѓубрето.
Фала ви многуу за сите совети Јас сум просветлена и не планирам да се вратам во таква врска повторно. Само сакам да знам, која би била вистинската причина за тој така да заврши 2 годишна врска преку порака, без добро да објасни која е причината за тоа. Би сакала да знам што вие мислите за тоа?
Не секогаш нештата имаат логика,но потребата да дознаеш зашто така, ке ти биде користна ко ланскиот снег,сепак сеуште си во неговата гравитација,и со вакви прашања тој се уште има шанси кај тебе за жал.
Постој друга особа највероватно. Дур сте биле во врска си чатовал со друга. Али ова немора да е вистина, никој најточно неможи да знај али за некоја недела можи пак да те побара.
Не, врската никако не ви била океј. Од сам старт била ужасна, не е ништо наеднаш. За жал, се погодило да ти е прва врска и баш си се затрескала, па не си приметувала колку црвени знаменца има. Си се спасила. Дечково воопшто не вреди за да го трошиш времето на него.
Dali bi pocnale nesto so nekoj pomal od vas edna ipol godina? Ne e problemot so e pomal, problemot e deka e 22, jas 23 uste malku 24. Na izgled ne izgleda nesto pomal, po ponasanje deluva seriozno. Ne se ligavi, okej si e. So drug so sum se videla 27imase, tipot vednas sakase da preminese na nesto drugo, se ponasase ko tinejdzer. E sega, drugarkite mi velat so 22 kolku i da e seriozen nemozes da ocekuvas vrska ili nesto poseriozno,smesno bilo. Sto mislite vie?
Јас лично не би била во врска со помал од мене. Ама познавам многу парови во кои девојката е постара и одлично функционираат. Така да штом мислиш дека дечкото е сериозен и ти одговара карактерно пробај си ја среќата. Не ги слушај другарките.
Не е некоја голема разлика, особено понатака не би се ни приметувала. Мене ми личи на океј дечко, пробај и сама види дали ќе ти биде океј или не. Другарки многу многу вака за избор на партнер и не сум слушала пошо нема они да бидат со него, туку јас. Ако не бива, ќе прекинеш и готово. На твое место не би пропуштила шанса чим вака ми личи се добро. Со среќа.
Зрелоста не секогаш доаѓа со годините, туку со она што секој еден го има во умот. Тоа може да се види и според искуството што си го имала со тој од 27 год. Годините се само бројка и ако ти сакаш да почнеш со него тогаш воопшто не се мисли и ич да не ти е гајле што мислат другарките. На крај ти за тебе бираш, не за нив.