Штом дечкото е сериозен и ти одговара тебе, тогаш зошто да не. Ама јас лично не би сакала да бидам во врска со помал од мене.
Како да ја поправам комуникацијата со партнерот? На пример може нешто да ми засмета, и сакам да зборувам со него за тоа нешто но тој веднаш се кара и брани. На кој начин да му пристапам? Во долга врска сум, и претходно јас си признавам дека се карав повеќе и замерував за некои безвезални работи и тоа има голем удел што тој сега се однесува така, но јас се сменив, си ги увидов грешките. Тој сега има траума од било какво прашање и не можам да искомуницирам со него на мирен начин, бидејќи тој смета дека НИКОГАШ не треба да се 'расправаме' т.е. не е конфликтна личност. Поентата ми е тоа што сакам да разговарам на пример за нешто минорно,мал проблем кој што треба да се реши но тој не ми дозволува, ме сфаќа лошо,нервозен е, а настрана од ова немаме некој друг проблем.
Секогаш започнувај позитивно. Почни го разговорот со комплимент, со позитивна работа која тој ја прави, а ти се допаѓа кај него. Докажи му зошто си со него и колку ти значи. Кога ќе ги споделите тие убавите работи на смирен начин, допушти му прво тој да каже што му смета и би сакал да поправиш и поработите на него, па потоа ќе кажеш и ти што ти смета и може да работите на тоа заедно. Добар разговор е клуч за било што, а личност која знае како да разговара, која е вешта во бирањето на зборови, која знае како да пристапи се учи со време. Поработи на тој дел.
Iskreno neznam. Koga sum so nego mi e ubavo, se custvuvam obozavano i zastiteno. Jas i toj bevme kolegi veke ne sme. I dvajcata zapocnavme novi zivoti. No toa drustvo ni e ostanato. Nikoj ne znae za nas, ama mislam site ke mi se smeat. Celo vreme go izbegavav dosega, go zezav deka sum dadicka, a toj se nervira zasto ne go sfakjam ozbilno. Mu rekov deka sakam poseriozno, ne nekoj stom ke pocne da menuva devojki. Mene mi pominaa tie fazi na labavo, sakam nesto da izgradam. Mi veli daj mi sansa, na mene i vremeto. Mene muabetot mi e celo vreme pogresni biram i ako i ova bidne vaka ke se razocaram epten. Site bivsi mi bile postari od mene. A ova e nesto sosem razlicno. Duri se cudam na sebe.
Samo so rekov da mu dadam sansa, mu odam na profilot gledam lajkovi od bivsata. Otvaram kaj nejze slika pred 2 nedeli gledam reakcii. Mi rece deka prekinale radi pricina so bila karakter so nikogas ne go razbirala, bila ljubomorna i nivnata vrska stanala toksicna. Nejkal takvo ligavenje sakal nekoja so razmisluva poseriozno. A na se si stavale lajkovi. Togas sto e so reakciite, izgleda uste mu fali, a raskinati se 3meseca.
Овде е проблем тоа што скоро раскинале а не тоа што и става лајкови на бившата и таа нему. Јас со бившиот раскинав пред 7 години. На фб сме пријатели, му ставам лајкови, ми става и он мене, чат пат си пишуваме онака скроз другарски. Не сме се виделе со години не памтам од кога одамна беше. Он има девојка веќе 2 години. Ниту ми фали ниту му фалам ама ок ни муабетење како што кажав чат пат. Од се што пиша јас би ти рекла батали и барај некој друг.
Може и цел живот да се плашиш да не бидеш повторно повредена. Ќе одлагаш врски цел живот? Мислам, ок е да си сингл ако е по твој избор, ама да сакаш врска, а да не дадеш шанса на нешто што го посакуваш, сама-себе се казнуваш. Никој не може да ни' вети дека некоја врска ќе биде успешна, дека ќе трае 'вечно'. Со сопругот сме заедно повеќе од 20 години, ама знам дека тоа не мора да значи дека ќе бидеме заедно уште 20 и покрај тоа што сега во моментот сум сигурна дека сакам да остарам и умрам покрај него. ... ама не знам што носи утре, или наредната година. И да бидеш повредена, секогаш има шанса за уште еден обид. Не е битно колку пати ќе паднеме, туку колку пати ќе се дигнеме. Таков е животот.
Ако уште од сега нешто ти пречи кај него, откачи го додека не сте ни почнале нешто. Годините не се проблем колку што се неговите постапки и однесување (јас не би почнувала нешто со некој кој нема целосно расчистено со бившите).
Јас контактирав со некои од бившите и откако стапив во брак. Сега веќе не, ради сплет на околности, ама добри 10-15 години во брак, да.
Не те заслужува. Наместо да влева во тебе несигурност, тој треба да е тој што ќе направи да се осеќаш сигурно, сакано, почитувано. Без разлика што сте оделе 2 и пол години се се преболва. Не му пиши, и да ти пиши тој не му враќај, блокирај го. Многу големо значење си дал типот. Не е последен на овај свет, ма и да е последен, поарно сама и среќна отколку во ваква врска. Немој да го молиш така само ќе си ја крева цената. Тоа што се допишвал со други значи не те почитува тебе. Млада си живеј си го животот, ќе се наредат коцките еден ден без гајле
Е сеа тие лајкови може ништо да не значат, дека после врската останале пријатели со голема доза почит еден спрема друг, секој си оди по свој пат (имам ваков случај каде што комуницирам на другарска база со бивши) и Тоа може да значи дека уште помеѓу нив има искри, жарчиња незгаснати, може бараат начин за да ја обноват врската,да си дадат втора шанса. Како и да е, уживај во моментите, па шо треба да се деси ќе се деси.
Незнам дали прашањето ми е за тука ама ќе споделам тука. Ми треба совет по можност од машко ама може и од женско. Вака има еден дечко со мене во клас и многу ми е убав ми се допаѓа, ама не се дружам многу со него, сакам да му кажам дека ми се допаѓа но се срамам незнам како, не сакам пред сите сакам насамо да му кажам. Барам совет како да му кажам како да му кажам може да поразговарам, директно да му кажам или да вртам од околу? Може малку е глупаво прашањето ама сакам барем да знае дека ми се допаѓа ама незнам како да кажам.
Не му кажувај директно, лоша идеја. Пробај да се приближиш, запознаеш подобро, да оствариш контакт, па макар и пријателски на почеток, па потоа може да покажеш заинтересираност ако видиш дека ја има од негова страна, да излезите на кафе, природа, шетња итн. итн. Овака од нигде никаде, како што викаш не сте блиски ако му речиш да разговарате на само и му признаеш дека ти се свиѓа, што мислиш, каква ќе му биде реакцијата?
Можи едно можеби глупаво прашање? Дечково има нели братучед, женет е. Сопругата на братучедот има мајка. По кажувањево на дечко ми, мајка и (50+) била најголема К и само така ги добивала работните места. Отварам профил нејзини и гледам овој мојов ама буквално на сите нејзини слики има ставано лајк. Знам дека еднаш се видовме и го нарече Со че на крај - Дејанче Дали има простор за сомнеж?