Форумџика на годината

Совети од МАШКА страна за сите девојки

Дискусија во 'Сингл' започната од TheBunny, 17 септември 2010.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    5.046
    Многу причини можат да бидат. Срамежливост, не сака врска (може само како пријател), те сака само за секс и ништо друго, несериозност и сл.
    Доколку би сакал да се видиш со него и да го видиш што човек, т.е. карактер е, кажи му индиректно (за да не биде нападно ако е директно). Сепак ние машките треба да сме посериозни за ваквите работи и треба подобар пристап да имаме кон девојка, па и први да ја поканиме, но изгледа премногу очекувате вие женските, а машките конкретно во Македонија не се ,,кавалери" како што биле во времето на моите/твоите/вашите родители/дедовци/баби.
    Доколку ти се допаѓа како карактер, повикај го сама, бидејќи може на него и нема да му текне или па не сака да излезе да се видите.

На Stayy W му/ѝ се допаѓа ова.
  2. justonequestion

justonequestion Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    93
    Хахахахаха ахх бе милоо,мојот бившата си ја има и плус брат и
    :lol::lol::lol:

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sarche88

Sarche88 Нов член

Се зачлени на:
    4 декември 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво.
    Сакам да прашам за ваше мислење во врска со една ситуација. Се допишувам со едно момче и се оди супер, понекогаш тој прв ми пишува итн...Но последниве неколку денови ми пишува само кратки одговори и по долго време одговара на пораките. Јас прекинав да му пишувам постојано бидејќи да не излези дека сум досадна, но тој сепак ми пишува, а потоа само со кратки одговори одговара. Не знам дали е неазинтересиран или што е проблемот...

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Може нема толку време, а неќе да не ти враќа па права со кратки одговори.
    Или изгубил интерес.
    трето не знам, ја првиве две би ги помислила.
    Ај почни и ти така да враќаш да видиме дали ќе смени нешто,
    или прашај го

На Dekoo, GirlLove и Sarche88 им се допаѓа ова.
  5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    7.114
    Очигледно нема време периодот но како што велиш се труди да ти пишува без разлика на подолгиот период што одговара, не би ми изгледало дека повеќе е незаентересиран.

На Sarche88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    335
    Ако сака некој да ми пише небитно дали машко или женско.Имам проблем со еден што почнавме нешто, ама немам на кој да го кажам и што да правам.
    :(

7. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    5.046
    Кажи чедо божјо. :)

На Ana.brojka, Kikiccc, Summerbaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Happier

Happier Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Здраво, сакав да прашам нешто ми треба мислење од машки (можеби ќе биде подолго, но треба да објаснам се). Си пишувам со еден дечко веќе 3 месеци и тоа константно. Тој не беше во Македонија претходните 3 месеци, и од таму прв почна да ми пишува, претходно не сме се знаеле лично, но имаме заеднички пријатели и тој знае доста работи за мене. Да напоменам тие пораки не беа баш обични, јас на почетокот не бев воопшто заинтересирана мислев да го откачам по недела-две, но тој ми пишуваше секојдневно, премногу е интелигентен барем по пишувањето, потоа со тек на време мене почна да ми се допаѓа а и тој отворено ми кажуваше дека му се допаѓам, дека сака да ме запознае, да му значам, дека ќе пиеме кафе кога ќе дојде итн. Сега се врати во Македонија пред десетина дена и буквално пред да се врати целиот ден ми пишуваше, ми праќаше слики, каде е и слично. Но, штом се врати го нема никаде. Не е дека не ми пишуваше, тој продолжи, но многу поладно, поретко. Јас му пишав неколку пати да го потикнам на разговор, да почнеме нормална комуникација и да ме викне на кафе. И денес, утре некако се договоривме за кафе ама онака јас излезена тој излезен, па ако имаме време да се видиме. Но, во последен момент ми откажа, ми кажа треба да одам во друг град итно итн. Јас велам во ред не е заинтересиран сигурно сака да ме откачи на ваков начин, нема веќе да му пишувам. Но дечково уште вечерта ми вели да се видиме утре, да не излезе те лажам и слично. Утредента повторно го нема цел ден и дури изутрина ми пишува, бил во близина сака да ме види итн. Јас можеби испаднав глупава и можеби требаше да го откачам, ама пак ми беше жал ми вели ќе те чекам а и сакав да го видам. Отидов се видовме 5-10 мин онака на брзина на нозе и после јас морав да одам а и тој. Ми рече ќе ти пишам да одиме на кафе денес, утре. Ме гушна, и толку не се случи ништо повеќе. И еве веќе втор ден ништо не ми пишува веќе, не споменува ни кафе ни ништо. Инаку, јас сум многу срамежлива и тие 5-10 мин не се снајдов баш најдобро, ми беше срам, целата се тресев(во очи не можев да го погледнам како што треба) и тој примети, не знам ни колку добар муабет направивме за тоа време. Сега прашањето ми е што понатаму? На моменти ми изгледа како многу да е заинтересиран, но на моменти е толку далечен, му треба премногу време да ме повика на кафе а постојано шета со своите другари. Инаку, дечкото воопшто не е срамежлив. Што да правам?

На Dekoo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.051
    Па види се да е идиот ,не е заинтересиран ....
    Мене еден вака ми пишуваше од друга држава 3 месеци и на кам и кога дојде една недела седеше а не 5 ,10 мин... види се да е некоја будала ,без осет и се игра мајтап како што ќе му се прави....батали го не ти треба таков

На Summerbaby и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  10. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.135
    Зашо не го прашаш?
    Прашај го дали планира да се видите пошо не го разбираш дали е заинтересиран или не?
    Пошо топло ладно не е убава тактика.
    Ќе ти речев да не е срамежлив па му треба време да се опушти ама ти потенцираше дека не е срамежлив.
    И јас имав таква ситуација со еден само што се врати од странство а беше загреан и плус долго се пишувавме а кога дојде одолговлекуваше и го прашав дало планира да се видиме да не си игра со мене и да ме мотка пошо нема да го чекам.
    И се правдаше со обврски и чим заврши ќе се видиме и се видовме.
    Така да, постапи со директно прашање да знаеш на што си. :)

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Boy Mkd

Boy Mkd Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    87
    Мене ми делува несериозен , ке ти пише па нема да ти пише ...
    Прво тие 5 - 10 минути реално никого неможеш да запознаеш подобро и без разлика дали е некој срамежлив или не неможеш да одлучиш врз основа на тие 5 минути ..
    Требало да испиете кафе и да се запознаете поубаво , а не вака 10 дена е тука нема време за саат време ...
    Плус ти рекол ке ти пише пак да се видите на кафе и го нема никаде , дечково може е паметен и тоа што викаш ама дефинитвно е несериозен и не е за врска ..

На Ljubova, cresa-jagoda и Just.do.it им се допаѓа ова.
  12. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    335
    Дали некогаш ви се случило со денови да четувате со некоја девојка и да сте заинтересирани и одеднаш да се оладите?

13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Со машко да
    Со девојка не

На @Zaljubena му/ѝ се допаѓа ова.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Глупости живи.
    Дури е таму му одговарало да си пополнува време со четување, сеа не најде 1 саат кафе да испие. И 15 години да има ова не личи на ништо и ич да не се мислиш шо како.
    Сите сме вредни и заслужуваме внимание и почит, а не 5мин на улица ко со питач.

На Ljubova и Summerbaby им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.762
    Допаѓања:
    19.563
    ne e seriozen tipot i se ladi so tebe, ce dojdis vo faza ko ce se raduvas so ti pokazal troska interes i ce te koristi. Bez razlika dali za popolnuvanje vreme so catuvanje ili eventualno sex. Moja preporaka kako masko da prekinis da komuniciras so nego, duri i ako po izvesno vreme pak ti pisi i e pointenziven.

На Summerbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Дечкото не е заинтересиран за ништо посериозно со тебе. Пишувањето му било да си потполни време додека е таму. Не биди иницијатор за ништо повеќе,ако има време за своите другари има време за сите дури и за тебе.

На Ljubova и Summerbaby им се допаѓа ова.
  17. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    5.046
    Мене ми изгледа како да си игра мајтап со тебе. Ако навистина сакал да се види со тебе, ќе го направел тоа до сега. Ама изгледа не е сериозен тип, иако може ти изгледал на интелигентен.
    Ја би да го откачиш, бидејќи игра топло-ладно со твоите емоции.

18. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    7.114
    Не е заентересиран. Не знае како да кажи оти нема храброст па те игнорира а можи си игра со твоите чуства .. идиотски од негова страна .

19. Badii

Badii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    329
    Да, ако не ми се допаѓа многу или сменам мислење колку повеќе ја запознавам.

На @Zaljubena му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    769

Најверојатно има изгубено интерес, ако воопшто и го имал.. терај даље