Совети од МАШКА страна за сите девојки

Discussion in 'Сингл' started by TheBunny, Sep 17, 2010.

1. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Многу причини можат да бидат. Срамежливост, не сака врска (може само како пријател), те сака само за секс и ништо друго, несериозност и сл.
    Доколку би сакал да се видиш со него и да го видиш што човек, т.е. карактер е, кажи му индиректно (за да не биде нападно ако е директно). Сепак ние машките треба да сме посериозни за ваквите работи и треба подобар пристап да имаме кон девојка, па и први да ја поканиме, но изгледа премногу очекувате вие женските, а машките конкретно во Македонија не се ,,кавалери" како што биле во времето на моите/твоите/вашите родители/дедовци/баби.
    Доколку ти се допаѓа како карактер, повикај го сама, бидејќи може на него и нема да му текне или па не сака да излезе да се видите.

Stayy W likes this.
  2. justonequestion

justonequestion Истакнат член

Хахахахаха ахх бе милоо,мојот бившата си ја има и плус брат и
    :lol::lol::lol:

GirlLove likes this.
  3. Sarche88

Sarche88 Нов член

Здраво.
    Сакам да прашам за ваше мислење во врска со една ситуација. Се допишувам со едно момче и се оди супер, понекогаш тој прв ми пишува итн...Но последниве неколку денови ми пишува само кратки одговори и по долго време одговара на пораките. Јас прекинав да му пишувам постојано бидејќи да не излези дека сум досадна, но тој сепак ми пишува, а потоа само со кратки одговори одговара. Не знам дали е неазинтересиран или што е проблемот...

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Може нема толку време, а неќе да не ти враќа па права со кратки одговори.
    Или изгубил интерес.
    трето не знам, ја првиве две би ги помислила.
    Ај почни и ти така да враќаш да видиме дали ќе смени нешто,
    или прашај го

Dekoo, GirlLove and Sarche88 like this.
  5. quattro

quattro Популарен член

Очигледно нема време периодот но како што велиш се труди да ти пишува без разлика на подолгиот период што одговара, не би ми изгледало дека повеќе е незаентересиран.

Sarche88 likes this.
  6. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Ако сака некој да ми пише небитно дали машко или женско.Имам проблем со еден што почнавме нешто, ама немам на кој да го кажам и што да правам.
    :(

7. Компир Манџа

Кажи чедо божјо. :)

8. Happier

Happier Истакнат член

Здраво, сакав да прашам нешто ми треба мислење од машки (можеби ќе биде подолго, но треба да објаснам се). Си пишувам со еден дечко веќе 3 месеци и тоа константно. Тој не беше во Македонија претходните 3 месеци, и од таму прв почна да ми пишува, претходно не сме се знаеле лично, но имаме заеднички пријатели и тој знае доста работи за мене. Да напоменам тие пораки не беа баш обични, јас на почетокот не бев воопшто заинтересирана мислев да го откачам по недела-две, но тој ми пишуваше секојдневно, премногу е интелигентен барем по пишувањето, потоа со тек на време мене почна да ми се допаѓа а и тој отворено ми кажуваше дека му се допаѓам, дека сака да ме запознае, да му значам, дека ќе пиеме кафе кога ќе дојде итн. Сега се врати во Македонија пред десетина дена и буквално пред да се врати целиот ден ми пишуваше, ми праќаше слики, каде е и слично. Но, штом се врати го нема никаде. Не е дека не ми пишуваше, тој продолжи, но многу поладно, поретко. Јас му пишав неколку пати да го потикнам на разговор, да почнеме нормална комуникација и да ме викне на кафе. И денес, утре некако се договоривме за кафе ама онака јас излезена тој излезен, па ако имаме време да се видиме. Но, во последен момент ми откажа, ми кажа треба да одам во друг град итно итн. Јас велам во ред не е заинтересиран сигурно сака да ме откачи на ваков начин, нема веќе да му пишувам. Но дечково уште вечерта ми вели да се видиме утре, да не излезе те лажам и слично. Утредента повторно го нема цел ден и дури изутрина ми пишува, бил во близина сака да ме види итн. Јас можеби испаднав глупава и можеби требаше да го откачам, ама пак ми беше жал ми вели ќе те чекам а и сакав да го видам. Отидов се видовме 5-10 мин онака на брзина на нозе и после јас морав да одам а и тој. Ми рече ќе ти пишам да одиме на кафе денес, утре. Ме гушна, и толку не се случи ништо повеќе. И еве веќе втор ден ништо не ми пишува веќе, не споменува ни кафе ни ништо. Инаку, јас сум многу срамежлива и тие 5-10 мин не се снајдов баш најдобро, ми беше срам, целата се тресев(во очи не можев да го погледнам како што треба) и тој примети, не знам ни колку добар муабет направивме за тоа време. Сега прашањето ми е што понатаму? На моменти ми изгледа како многу да е заинтересиран, но на моменти е толку далечен, му треба премногу време да ме повика на кафе а постојано шета со своите другари. Инаку, дечкото воопшто не е срамежлив. Што да правам?

Dekoo likes this.
  9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Па види се да е идиот ,не е заинтересиран ....
    Мене еден вака ми пишуваше од друга држава 3 месеци и на кам и кога дојде една недела седеше а не 5 ,10 мин... види се да е некоја будала ,без осет и се игра мајтап како што ќе му се прави....батали го не ти треба таков

Summerbaby and Guns N` Roses like this.
  10. Elf

Elf Популарен член

Зашо не го прашаш?
    Прашај го дали планира да се видите пошо не го разбираш дали е заинтересиран или не?
    Пошо топло ладно не е убава тактика.
    Ќе ти речев да не е срамежлив па му треба време да се опушти ама ти потенцираше дека не е срамежлив.
    И јас имав таква ситуација со еден само што се врати од странство а беше загреан и плус долго се пишувавме а кога дојде одолговлекуваше и го прашав дало планира да се видиме да не си игра со мене и да ме мотка пошо нема да го чекам.
    И се правдаше со обврски и чим заврши ќе се видиме и се видовме.
    Така да, постапи со директно прашање да знаеш на што си. :)

Mantub likes this.
  11. Boy Mkd

Boy Mkd Истакнат член

Мене ми делува несериозен , ке ти пише па нема да ти пише ...
    Прво тие 5 - 10 минути реално никого неможеш да запознаеш подобро и без разлика дали е некој срамежлив или не неможеш да одлучиш врз основа на тие 5 минути ..
    Требало да испиете кафе и да се запознаете поубаво , а не вака 10 дена е тука нема време за саат време ...
    Плус ти рекол ке ти пише пак да се видите на кафе и го нема никаде , дечково може е паметен и тоа што викаш ама дефинитвно е несериозен и не е за врска ..

Ljubova, cresa-jagoda and Just.do.it like this.
  12. @Zaljubena

@Zaljubena Истакнат член

Дали некогаш ви се случило со денови да четувате со некоја девојка и да сте заинтересирани и одеднаш да се оладите?

13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Со машко да
    Со девојка не

@Zaljubena likes this.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Глупости живи.
    Дури е таму му одговарало да си пополнува време со четување, сеа не најде 1 саат кафе да испие. И 15 години да има ова не личи на ништо и ич да не се мислиш шо како.
    Сите сме вредни и заслужуваме внимание и почит, а не 5мин на улица ко со питач.

Ljubova and Summerbaby like this.
  15. Stark

Stark Форумски идол

ne e seriozen tipot i se ladi so tebe, ce dojdis vo faza ko ce se raduvas so ti pokazal troska interes i ce te koristi. Bez razlika dali za popolnuvanje vreme so catuvanje ili eventualno sex. Moja preporaka kako masko da prekinis da komuniciras so nego, duri i ako po izvesno vreme pak ti pisi i e pointenziven.

Summerbaby likes this.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Дечкото не е заинтересиран за ништо посериозно со тебе. Пишувањето му било да си потполни време додека е таму. Не биди иницијатор за ништо повеќе,ако има време за своите другари има време за сите дури и за тебе.

Ljubova and Summerbaby like this.
  17. Компир Манџа

Мене ми изгледа како да си игра мајтап со тебе. Ако навистина сакал да се види со тебе, ќе го направел тоа до сега. Ама изгледа не е сериозен тип, иако може ти изгледал на интелигентен.
    Ја би да го откачиш, бидејќи игра топло-ладно со твоите емоции.

Summerbaby likes this.
  18. quattro

quattro Популарен член

Не е заентересиран. Не знае како да кажи оти нема храброст па те игнорира а можи си игра со твоите чуства .. идиотски од негова страна .

Summerbaby likes this.
  19. Badii

Badii Истакнат член

Да, ако не ми се допаѓа многу или сменам мислење колку повеќе ја запознавам.

@Zaljubena likes this.
  20. Dekoo

Dekoo Популарен член

Најверојатно има изгубено интерес, ако воопшто и го имал.. терај даље